Тунджа скочи над критичното си ниво край Елхово

Залети са най-ниските места в града
7
Тунджа скочи над критичното си ниво край Елхово
Снимка: БТА, архив

Нивото на река Тунджа край Елхово премина тази сутрин критичната граница от 395 сантиметра и в 10.00 ч. е 398 сантиметра.

Водният стълб се е покачил много бързо през последните две денонощия - вчера по това време е бил 364 сантиметра, а на 7 март - 350 сантиметра, съобщиха от дежурният към общинския съвет.

Залети са най-ниските места в града - част от крайречната улица, градският парк, животинският пазар и пътят за село Трънково, но засега движението не е спряно.

От общината очакват до утре нивото на реката да достигне своя максимум и след това да започне постепенно да спада.

Сегашният разлив край Елхово е третият през последните три месеца. Преди двадесетина дни със средства на общината бе извършена дезинфекция на засегнатите от последното наводнение обществени места, както и на дворовете и залетите къщи покрай коритото на реката.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: река ТунджаЕлхово
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
4
 
! Отговори
бг преди 9 години
Изсичането на гори води до буен водосток от планините...няма какво да я задържа тая вода...трасетата на енергопреноса кой да ги чисти,падналите дървета не им е там мястото...язовирите не са мои...стопанисват ги мутрички близки до местната власт...емел етем преди години си позволи да "чисти" коритата на реките...-изсякоха и откраднаха дървесината по бреговете...а дърветата укрепват коритата и което падне в реката там си остава...каналите също не са мои...бентовете...руши се всичко а горе лапане..
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тунджа скочи с глава!
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Баце да идва с хиликоптеро чекаме го
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
пустата Тунджа, научила се да скача.