40 хил. лева обезщетение за нахапан от куче

Пострадалият мъж имал навика да дразни животното
18
40 хил. лева обезщетение за нахапан от куче
Снимка: архив, Ройтерс

Апелативният съд в Пловдив определи 40 000 лева обезщетение за мъж, ухапан от куче в село Александрово, община Павел баня. Съдебното решение е публикувано на сайта на съда.

Кучето на Шериф Патраклъ от породата кангал е нападнало Юсеин Тропов от същото село.

Инцидентът е станал на 20 август 2011 година. Животното се изтръгнало от синджира и нападнало Тропов, който имал навик да го дразни.

В последвалата схватка кучето откъснало палеца на дясната ръка на мъжа и нахапало двете му ръце до лактите. Спасил го братът на собственика, който ударил разяреното животно с лопата.

Тропов претърпял операция - освен че пръстът му е бил ампутиран, са били счупени кости на дланта и лакътя, били са получени разкъсно-контузни рани и изкълчвания.

Пред предишната инстанция Тропов настоява за 40 000 лева обезщетение за причинените му болки и страдания от телесната повреда, но Окръжният съд в Стара Загора присъжда 30 000 лева.

Сега Апелативният съд в Пловдив уважи иска в целия му размер, като сумата трябва да се изплати заедно с лихвите. Патраклъ трябва да заплати на Тропов в пълен размер и направените от него разноски.

Срещу собственика на кучето е имало и наказателен процес за същия случай, който е завършил със споразумение между страните. Стопанинът се е признал за виновен, че не е положил достатъчно грижи за кучето и е бил осъден на 6 месеца пробация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: Пловдив
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Анонимко, никаква истина не говорите. Животното си е животно, действа първосигнално и по инстинкт, не влага нито мисъл, нито умисъл. Ние, хората, се отличаваме с РАЗУМ... Или поне някои от нас. Животното не е виновно, че един *** е решил да се прави на интересен. Разберете го това най-сетне - животното е отражение на човека. Ако се държиш добре с него, то ще ти отвърне със същото, че и с повече доброта. В заключение: Да му беше отхапало цялата ръка, току виж му дошъл акъла в главата..
13
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Щом кучкарите слагат минуси значи говорим истината.
12
1
 
3
 
! Отговори
до 11 преди 9 години
Защо да са виновни и двамата? Кучето е вързано, най-вероятно в двор. Идва някакъв и почва да го дразни, кучето къса синджира и тръгва през оградата. Техническа експертиза за максимален опън и тяга на синджира ли искаш?!! Мойта овчарка за един туземец през 3 огради, след късане на метална верига мина, през 2 двора и прескочи към 1.6 метра ограда.....щото оня го беше дразнил.....освен че го смота кучето и го и бих на всичкото отгоре! Малко мисъл и уважение се иска - с нахалство и арогатност не ста
11
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Каквото повикало - такова се обадило. За какво му е било да дразни кучето? ***.
10
2
 
4
 
! Отговори
Виновни са и двамата преди 9 години
Не е трябвало да дразни животното, което е било на двора на стопанина си.Собственикът на кучето трябва да бъде подведен под отговорност затова, че е връзвал животното на синджир, от който то може да се изтръгне. Но и онзи, който го е дразнил, също има вина.
9
1
 
4
 
! Отговори
DerSiter преди 9 години
Тук както и сигурно навсякъде сме няква законокрация - законите се правят за да има закони ... че някви турци и *** правят някви неща ... да и аз съм българин и са ми изнасилвали и избивали прародителите същите *** дето сега им плащам по 30% от заплатата си ... та същите тея ще занимават съда с това че единия имал куче другия пък тормозел кучета ... така се случва във всички държави. Законокрация, толерастия. Привет на новите ценности. Кога ще ни отърват от тия отрядите ...
8
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На 4 що слагате минуси??Тогава всички вие сте ЗА измъчване и на собственото си дете!!!!!И друг път да не ревете ако някой си убие от бой детето!!!!Щом с кучето може и с детето може!!!!ВИЕ кучемразците сте готови човекоубийци!!!
7
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен7ВИЖ бе умен!Аз искам да се спазват законите за животните!За човека има други!А пък ТИ искам да се пробваш в друга държава с това мислене където с ГОЛЯМ КЕФ ЩЕ СИ ПОЛЕЖИШ ЕФЕКТИВНО!Ама там друга песен запявате нещастници!!!
6
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В България трябва да се знае, кой е по-важен, човека или кучето. Ако е кучето тогава нека кучкарите ги научат да произвеждат принадена стойност и плащат данъци. Ако не могат да бъдат обложени с двоен данък имот и кола. Така ще изравним правата. Освен това който гледа пес и не му събира хубавините по улиците да бъде принуден за 14 дни с оранжев комбинезон да ги събира под контрол на общината.
5
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво, така трябва да се постъпва. Човешкия живот е ценен.
4
2
 
4
 
! Отговори
ххфгхфгх преди 9 години
Кангал? Щом песът не е изял човека... пак добре е ;)
3
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Що за *** са тези от съда?ПОМНИТЕ ЛИ ВЛАЧЕНОТО КУЧЕ ОТ СТОПАНИНА МУ???Е И???ГЛОБИХА ГО 1000 лв А КУЧЕТО УМРЯ В МЪКИ!!!!ЗАЩО НЕ ГО ЗАТВОРИХА???В ДР.ДЪРЖАВИ СЕ ЛЕЖИ В ЗАТВОРА И СЕ ПЛАЩА ПО 30 000 ЕВРО МИНИМУМ!!!!
2
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Животното се изтръгнало от синджира и нападнало Тропов, който имал навик да го дразни--------------------------------------Ами при други случаи, когато ХОРА НАПЪЛНО СЪЗНАТЕЛНО ИЗМЪЧВАТ невинно животно, защо не чета да сте глобили САДИСТА с 40 000 лв????А ТОЗИ ТУК СИ ГО Е ТЪРСИЛ ТОЙ ТРЯБВАШЕ ДА ПЛАТИ!!!!!
1
5
 
27
 
! Отговори
Льольо преди 9 години
Това да дразниш кангал е много тъпо.( Все едно да дразниш каракачанка. И двете кучета са овчарски, кангала е турска овчарка а каракачанката е българска но и двете кучета са с еднакви характери).Едро, много едро куче и инстинкта му е да защитава. В случая тоя като го е дразнил, кучето намира атака в действията му. Тоя с лопатата е трябва да удари *** дето е дразнил кучето. После кучето щеше да си го хапне за два дни и готово.И нищо нямаше да се чуе.