КАТ започва акция "24 часа контрол на скоростта"

Провежда се в областите, които не са засегнати от снеговалежите
11 мар 2015 11:52, Анисия Иванова
11
КАТ започва акция "24 часа контрол на скоростта"
Архив: Булфото

Започва специализирана полицейска операция "24 часа контрол на скоростта", съобщават от ГД "Национална полиция".

Началото на акцията е от 6.00 часа тази сутрин и ще продължи до 6.00 часа утре на територията на областните дирекции, които не са засегнати от обилните снеговалежи.

Акцията е във връзка с поетите ангажименти за участие на страната в инициативите, организирани от Европейската мрежа на службите на пътна полиция и се провежда в няколко европейски държави.

По време на операцията ще се осъществява контрол върху скоростта на автомобилите в населените места, по главните пътища и автомагистралите, както и по третокласната пътна мрежа.

Нарушенията, свързани с превишаване на разрешената скорост за движение, са често срещани във всички европейски държави, напомнят от ведомството.

Те са признати като най-сериозната причина за тежки пътнотранспортни произшествия и смърт по пътищата в Европа. И в България голям процент от сериозните пътни инциденти с жертви и пострадали са причинени поради движение с превишена или несъобразена скорост.

Статистиката сочи, че през миналата година по тази причина са станали 2566 (38%) от тежките катастрофи, при които са загинали 318 (52%) и са ранени 3293 (39%) души. Установените нарушения на ограниченията на скоростта през 2014 г. са 123 067.

За първи път през октомври миналата година на територията на страната се проведе аналогична специализирана полицейска операция под името "Сигурни пътища", уточняват от ГДНП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: операцияМВРскорост
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
6
 
! Отговори
видинчанин преди 9 години
Видинските полицаи няма нужда да правят такива акции.Видин е така разкопан,че ние пълзим със скорост 2 лакти на ден и пешеходците ни задминават отвсякъде.Колоездачите направо като бесни хвърчат с повече от 10 километра в час.За тях КАТ няма ли не знам?Един от централните булеварди-Панония сме го прекръстили на Гранд Каньон и спокойно Видин може да стане домакин на световното по алпинизъм.Кмета дето свърши тая свинщина БСП ни го натресе проклети да са!
3
0
 
4
 
! Отговори
Оги преди 9 години
Днес и утре не превишавайте разрешената скорост, контролираме ви. До следващата акция правете каквото щете, а като се пребиете, на мястото ще турим ограничителен знак. По-глупашко-мързеливо и просташко поведение на полицията няма никъде.
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Извинете ,но това не трябва ли да се прави постоянно.
1
2
 
8
 
! Отговори
667 преди 9 години
Не знам, какво сочи статистиката и не ме интересува особено. За мен факт е, че повечето катастрофи са резултат от трагичното състояние на инфраструктурата от една страна, и от друга - некадърни шофьори, без грам чувство, съпричастност и толерантност към останалие участници в движението / все едно са сами на пътя/ , както и раздрънканите каруци, които карат и не е ясно, как са издържали ГТП. В допълнение и чувството за безнаказаност и че навсякъде можеш да минеш с рушветче и картинката е пълна!