60 бона отнесе сметосъбиращата фирма във Видин

От тази сутрин започна почистването на града от боклуци
12 мар 2015 16:52, Анисия Иванова
4
60 бона отнесе сметосъбиращата фирма във Видин
Снимка: архив Булфото

Община Видин глобява сметосъбиращата фирма "Титан АС" с 60 000 лева заради неизпълнение на договорните задължения, съобщи зам.-кметът на общината Добромир Дилов.

От тази сутрин започна и почистване на града от мръсотията.

Глобата за фирмата е заради това, че през изминалата седмица не беше събиран и извозен боклукът от града. Работници от фирмата концесионер стачкуваха от 4 март заради неизплатени заплати през последните осем месеца, а Видин потъна в боклуци.

Вчера изтече и тридневният срок, който общината постави на фирмата-концесионер да започне да си изпълнява задълженията или ще й бъде прекратен договорът.

Днес в общинската администрация е получено писмо от собственика на "Титан АС" - Иво Иванов, в което съобщава, че проблемът до утре ще бъде отстранен и градът ще бъде почистен, предава БТА.

В днешното почистване са участвали част от работниците в "Титан АС", които са прекратили стачката.Те са получили заплата за един месец и уверение, че ще им бъдат изплатени и останалите възнаграждения, които дължи фирмата.

Девет от стачкуващите работници във фирмата са получили известие, че са съкратени, съобщи Любен Любенов, председател на Регионалната структура на КНСБ във Видин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: видинглобабоклуци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
ФЕС преди 9 години
А ГЕ*берите и сие, като уволняваха хората с турско-арабски имена от администрациите нещо много се радвахте ?!? Защо тогава никой не каза и дума по въпроса НЕуважаеми ?!?
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
KAKVA STACKA,KATO NE IM HARESVA DA NAPUSKAT,ZASHTO LI NE E IZGONL VSICKI ZA NAZIDANIENE MOGE DA MARZELUVASH I DA TI DAVAT ZAPLATA.
2
2
 
2
 
! Отговори
кали преди 9 години
Вярвайте ми това е недопустимо да се уволняват невиини и добри хора !!! Недопустимо е да има съкращения и то точно на българи !!!
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ето тaкa бизнесa изнудвa рaботниците си и после реве че ще се вдигне минимaлнaтa зaплaтa с 20 левa, товa не е бизнес a робовлaделство в Бългaрия.