За Гергьовската трапеза: Само вносен зеленчук

Доматите и краставиците са предимно от Турция и Гърция
30 апр 2015 14:56,
40
За Гергьовската трапеза: Само вносен зеленчук
Снимка: Булфото, ахрив

Предимно вносни зеленчуци ще сложи българинът на трапезата за Гергьовден. Това каза пред журналисти инж. Елена Чалъмова, експерт в Агенцията по храните в Пловдив, след проверката на стоковата борса в Първенец, предаде "Фокус".

Проверката на инспекторите показа, че доматите и краставиците са предимно от Гърция и Турция.

"Качеството на стоката, която проверихме е добро", каза още Чалъмова.

Правят се проверки и за съдържание на нитрати в марулите, като се взимат проби, които се изследват по мониторингова програма. Проверките на инспекторите от Агенцията по храните продължават и по пазарите в града и областта, както и в магазинната мрежа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
20
 
! Отговори
Чекист преди 9 години
До АнонименА така 13 номер. Кажи им го... Ти с кво Порше си брат? Сгурен съм, че всяка събота с приятелката отскачате до Париж на частният ти самолет за да пиете кафе и погледате малко кулата. Между другото в Рим има много бутици с маркови дрехи (до испанското стълбище). От там ли само пазаруваш?
14
1
 
29
 
! Отговори
Пако преди 9 години
Аз на Гергьовден ще ям агне ... по това време на годината домати и краставици не виреят. Само ГМО-тата се продават през зимата. Домати и краставици се ядат лятото само.
13
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На борсата в Плодовитово Българските краставици са 1 лев килограма и на търговците им се виждат скъпи
12
2
 
38
 
! Отговори
до 13 преди 9 години
Преди може да е имало опашки за банани по Коледа, ама всичко останало беше родно производство, екстра качество. Сега можеш да си купуваш банани, а всичко останало за ядене е вносен безвкусен ***.
11
1
 
30
 
! Отговори
до 9 преди 9 години
А и между другото любимите ти янки мисля само как да си набутат в ГМО продукцията, предизвикваща рак.
10
5
 
32
 
! Отговори
до 9 преди 9 години
Напротив, комунистите стимулираха развитието на селското стопанство, ТКЗС-та, износ... Пласмасовите *** в момента ти ги внасят "демократите" (пазарна икономика).
9
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"За Гергьовската трапеза: Само вносен зеленчук"Греда. За Гергьовската трапеза само домашно отгледани зеленчуци и месо от село. Търговците да си ядат турско-гръцките пластмасови ***.
8
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
При добро желание всеки може да си супи нашенски зеленчуци, стига да ги вземе от някой дядо или баба, гледали ги на двора си.
7
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Масово доматите са по 3.5 - 4 лв килото. Краставиците и те бият към 3 лв. Маруля - 2 лв. Кило зеленчук ти идва по-скъпо от кило месо. На къде отиваме?!@?!
6
3
 
29
 
! Отговори
клошаря преди 9 години
по времето на БКП нямаше клошари,нямаше убийства,нямаше кражби,като дойде демокрацията на нас българите ни се отвориха очите за далавери за престъпления и т.н.От това се възползва най бандитската партийка наречена ДПС и с *** БСП.
5
3
 
33
 
! Отговори
до ЧЕКИСТА преди 9 години
ТИ СИ НЕНОРМАЛЕН БЕ.ПО ВРЕМЕТО НА БАЙ ТОШО ВСИЧКО СИ БЕШЕ БЪЛГАРСКО И РОДНО.ТИ МАЙ НЕЩО НЕ СИ У РЕД А?
4
3
 
28
 
! Отговори
до аноним преди 9 години
Брато ,кой унищожи земеделието в България,да ти кажа ли..?ИВАН КОСТОВ,АХМЕД ДОГАН И ЖАН ВИДЕНОВ.А ПОСЛЕ БСП И ДПС ГО СРИНАХА НА ЦЯЛО.
3
15
 
25
 
! Отговори
Чекист преди 9 години
Демократични, свободни домати. По гадния и скапан соц. трябваше да ядем само някви гадни и скапани български соц домати. Да живее демокрацията. Искам повече демокрация...
2
2
 
28
 
! Отговори
МОЛИМ? преди 9 години
ДА СИ ГИ ЯДЪТ ,АЗ ИМАм ОЩЕ ОТ БАБА СИ СЕМЕНА ЗА ДОМАТИ РУЖА,БИВОЛСКО СЪРЦЕ,РОМА И Т.Н,СЕЯ СИ ВСЯКА ГОДИНА ,ИМАМ СИ ПАРНИК И В МОМЕНТА СИ ЯМ ОТ МОИТЕ СИ ДОМАТИ.ТАКА СЪМ ОТ КАКТО СЕ ПОМНЯ.
1
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
естествено, че ще е вносен! нали затова унищожиха земеделието, за да внасят *** и да ни го продават за екстра качество на високи цени! и да гушкат огромни печалби!