По 500 бежанци дневно се опитват да влязат в България

Имигрантският поток ще се засили със затоплянето на времето
1 май 2015 07:30,
87
По 500 бежанци дневно се опитват да влязат в България
Снимка: архив, Булфото

По около 500 бежанци дневно се опитват да влязат в България. Това съобщи пред вестник "Монитор” депутатът на ГЕРБ Христо Гаджев, позовавайки се на статистика на МВР.

Очакванията на Гаджев е бежанският натиск да се засили със затоплянето на времето.

Именно затова е започнала съвместна операция между МВР и Министерството на отбраната по охраната на границата ни. Гаджев обясни, че се предприемат необходимите действия нелегалните имигранти да бъдат засечени от камерите на Гранична полиция, за да бъдат прихванати още на браздата. Той припомни пред всекидневника, че предстои да се завършат процедурите по избор на изпълнители за строителството на оградата по границата ни с Турция.

Христо Гаджев не отхвърля възможността нелегалните имигранти да се опитат да влязат в страната ни и по море. "Напълно е възможно, когато се завърши това съоръжение, да се засили трафикът по море”, каза той. Въпреки това обаче по думите му е по-вероятно Румъния да бъде по-желаната дестинация по вода.

"Трябва много да внимаваме да не станат инциденти като в Средиземно море”, допълни той и заяви категорично, че засиленият контрол в Средиземно море няма да доведе до увеличен бежански поток към България. Причината за това е, че става въпрос за два потока – единият от Сирия, а другият – от Африка.

"За нас е много важно да имаме много добре координирана политика с Република Турция”, допълни депутатът от ДПС и зам.-председател на комисията по отбрана Янко Янков. По негови думи добрите взаимоотношения и общите действия срещу трафика и ислямския фундаментализъм трябва да са част от отношенията ни с южната ни съседка.

"За нас едно сериозно нарастване на бежанския поток може да има фатални последици – нямаме нито финансов ресурс, нито достатъчно възможности за създаване на бази за временно настаняване, нито адекватна политика за социална адаптация”, коментира още Янков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
6
 
7
 
! Отговори
Шейх преди 8 години
Интернационализма е обединяване на нациите,просто етап от великото преселение на народите. Единственното нещо с което може да се помогне в ускоряването на това глобално международно явление е, да се осигури безплатен превоз до София,и околностите; Витоша,Горна баня,Банкя и др. червенопартийни вилаети с балнео курорти и чист въздух.
30
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Идват на почивка на родното Черноморие.
29
1
 
15
 
! Отговори
читател преди 8 години
Питват се, защото могат да минат, ако не могат, няма да се опитват.Границата е виртуална, за съжаление.
28
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
никакво пускане на мюсюлмани и ощ по-лошото на араби - те са и от баас - да си ходят при братята по пртийна принадлежност - русия - арабските *** в руската ***
27
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ся им копуваме памперси храним ги обличаме новини на турски имамееееСлед някоя година и джамиите няма да им стигнат Гошо може Асан да се казва след времеее !!!Ама ше се оправим
26
4
 
28
 
! Отговори
Бобката преди 8 години
Утре 10:00 пред парламента. Ако сте българи елате и го покажете.
25
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Клетите бежанци, никой не иска да идва тука, но няма как. Нито пък иска да стои затворен тук с години, за да могат да източват нашите кръвопийци парите, които Европа отпуска за тях. Вместо 3 месеца те ги държат по 1 година и ги карат да дават и подкупи, за да получат документи.В един момент те ще започнат да бягат обратно към Сирия, поне да умрат бързо щом не могат да стигнат до Европа.
24
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И какво като ги прихванат на браздата? Комисия по посрещането!! С хляб и сол!!! Да се дострой оградатапо цялата граница и то в два реда с растояние между тях за кучета! Преминаване на територията на България и ЕС САМО ПРЕЗ ГРАНИЧНИТЕ КОНТРОЛНО ПРОПУСКВАТЕЛНИ ПУНКТОВЕ СЪС СЪОТВЕТНИТЕ ДОКУМЕНТИ И РАЗРЕШЕНИЯ. аНАРХИЯТА КАТО МАЙКА НА РЕДА Е КАТО САМОРЕГУЛИРАЩАТА СЕ ПАЗАРНА ИКОНОМИКА - ПЪЛЕН ШИТ.
23
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До КартечарТихо да не чуят от БХК.
22
2
 
28
 
! Отговори
хммм преди 8 години
защо не пишете че се вкарват в България стотици дневно за по 1000 евро бе. По добре да не бяхме влизали в Европа, след 100-150 години ще сме с кафяв цвят на кожата всички и блестящи очички. Пак намериха начин масоните да унищожават Европа, някой яко *** пари за всичко това и крещи по трибуните че всички сме расисти.
21
7
 
23
 
! Отговори
бореца преди 8 години
Един велик човек преди 500 години е написал следното нещо "Ще дойде време когато арабската камила ще пие вода на Дунав и Рейн а Германия ще лежи в руини и пожари"!Този велик човек е един покръстен евреин и се нарича кратко НОСТРАДАМУС!Май ще познае без да иска или ни предупреждава!
20
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Трябва много да внимаваме да не станат инциденти като в Средиземно море,Напротив,трябва много да внимаваме,за да стават повече подобни инциденти!
19
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хубавото е че тези хора нямат никакво намерение да остават в България, лошото е че някои все пак го правят.
18
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
това НЕ СА бежанци!Това са ново-българи, ваши комшии, утрешни сънародници, ваши патриоти, ваша утрешна опора и късметПоздрави, и на тях, от Австралия, дъждовно Сидни
17
3
 
14
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 8 години
До internetlumpen;За грамотната публика не е...тайна,кой стои зад инспирираните...изземвания в ТВ7.Целта е да се спре телевизията,за да нямат трибуна инакомислещите.Боковистите-милиционери,пак се изложиха.Средноинтелигентните им шефове,умират от кеф,да...услужат на Боко,той естествено им пази...гърба и се прави на...строг пред обществото.На последните предизборни прояви на Боко съм виждал,как униформени,пратени за охрана,плачат от умиление,при появата на...светилото.Театърът е пълен и продължав
16
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ...27Прав си мюсюлманите също както и християните са страшна зараза за човечеството.
15
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До internetlumpenПравилно са ги повишили за съдействие за изпълнението на закона. По добре да съдействат за отнемане на имущество на хората на Бареков които се опитват да станат кредитни милионери отколкото да съдействат да се изхвърлят деца от жилищата защото родителите са останали без работа
14
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо НЕЛЕГАЛНИТЕ ЕМИГРАНТИ се наричат бежанци в заглавието. Бежанец може да е само някой който бяга, от страна граничеща с България , за да спаси живота си. Такива могат да са българи бягащи от Украинския фашизъм през Черно Море но не и хора проникващи от Турция.
13
3
 
17
 
! Отговори
internetlumpen преди 8 години
БУШОНИТЕ НА ГЕРБ ПРИ ОПИТА ЗА ЛИКВИДАЦИЯ НА ТВ7 - С ПОВИШЕНИЯ.Подалият оставка за атаката в TV7 , зам.-директор на столичната полиция Радослав Сотиров е назначен в гранична полиция в Драгоман.Другият уволнен заради атаката в TV7,средно ниво шеф от МВР, началникът на 6-то РУП Иван Пепелджийски. стана шеф на отдел Криминална полиция в СДВР.Така бе заблудено обществото,че от ГЕРБ се разкайват, и е станала грешка на средните нива в МВР и се отново се избяга от отговорност от Борисов,Бъчварова
12
1
 
22
 
! Отговори
Даниел преди 8 години
До БългаринПрав си и Турция ги извозва с рейсове до нашата граница!