Пускат още една лента на пътя София - Перник

Целта е да няма задръстване заради натоварения трафик утре
4
Пускат още една лента на пътя София - Перник
Снимка: Булфото, архив

На 3 май от 12 ч. до 19 ч. ще има две ленти за движение в посока Перник - София на път I-1 (Е-79), съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

Целта е повишаване безопасността на движение при засиления трафик в края на почивните дни и увеличаване на пропускателната способност на пътната инфраструктура.

Временната организация на движението ще е от км 278 до км 282 София - Драгичево. Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е автомагистрала "Люлин".

Утре, последният от трите почивни дни, от 14 ч. и 20 ч., ще бъде ограничено движението на тежкотоварните превозни средства над 12 тона по автомагистралите и определени по-натоварени участъци от републиканската пътна мрежа.

В неделя се очаква интензивно движение по автомагистралите "Тракия", "Хемус" и път I-1 (Е-79) София - Кулата. Препоръката към шофьорите е да карат внимателно и със съобразена скорост, да спазват въведените организации на движението, пътната сигнализация и указанията на "Пътна
полиция".

Поради извършването на планирани ремонтни дейности е въведена временна организация на движението по три участъка от автомагистрала "Тракия" и по лявото платно на виадуктите "Елешница" - при км 6+960, "Бебреш" - при км 30+874, и км 33+100 на АМ "Хемус". Движението по "Елешница" и "Бебреш" се осъществява двупосочно, в дясното платно, в посока София - Варна. На съоръжението при км 33+100 на АМ "Хемус" е ограничено движението в изпреварващата лента.

В участъка от км 0+000 до км 2+500, поради извършващи се ремонтни дейности от Столична община, временно е затворено южното платно на бул. "Цариградско шосе". Преминаването се осъществява двупосочно в другото платно.

На автомагистрала "Тракия" е ограничено движението от км 5+650 до км 11+900.

Преминаването по дясното платно е ограничено и превозните средства ще се движат двупосочно в лявото платно - в посока София. Скоростта е до 70 км/ч. Движението при км 60+600 до км 62+900 - дясно платно, на автомагистрала "Тракия" през празничните дни ще се осъществява двупосочно в лявото платно - посока София.

От днес до завършване на ремонтните работи в отсечката от км 80+950 до км 89+500 ще е ограничено движението в дясното платно. Превозните средства ще преминават двупосочно в лявото платно - в посока София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
A? преди 8 години
A преасфалтиране кога?? Най натоварения път в България е в най-лошо състояние....
2
0
 
1
 
! Отговори
Шаран -БГ преди 8 години
Много точно! Ама те всички сокаци в РБ са "ускорители на ЕЛЕМЕНТАРНИТЕ ЧАСТИЦИ"!! Всеки ден дваматрима в разход. Мисля си, че не бива скоростта да се измерва и обсъжда като "КИЛОМЕТРИ В ЧАС" Понятието е доста отвлечено. Поточно е "МЕТРИ В СЕКУНДА " Всеки знае какво е секундата едно премигване. И вече за това премигване ако изминаваш 25 метра доста е страшно. Отвориш си очите и си вече в крайпътната топола!!И.. ги затваряш завинаги! Е, бизстрашни винаги ще има дано да са помалко......
1
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На тази пътна отсечка могат спокойно да и сложат име ,, Ускорител на елементарни частици ''