Българският мъж си иска при мама. Ох, на мама!

Нашенският мачо живее при родителите си до 31 години
3 май 2015 07:40,
169
Българският мъж си иска при мама. Ох, на мама!
Снимка: Getty images/Guliver photos

Мъжете у нас са сред рекордьорите по продължително съжителство с родителите си - дори когато са надскочили 31 години.

Българките напускат бащиното огнище 4 години по-рано - на около 27 години, сочи доклад на Евростат, който представя основните показатели за живота на децата и младежите в европейските държави.

Още по темата

Другата особеност на българските младежи е, че трудно преминават от ученето към работата.

Дамите пък раждат сравнително млади на фона на средната възраст за първо дете в останалите европейски държави. В България тя е 25.6 г., докато във Великобритания е над 30 години. Една от причините за този резултат е, че България заедно с Румъния е сред страните, в които делът на децата, родени от деца, е най-голям.

Докладът на Евростат потвърждава дългогодишната негативна тенденция за застаряване на населението и намаляване на дела на децата. България е сред държавите с най-малък процент на деца под 15 г. - едва 13.7 на сто от населението. По-нисък е този показател само в Германия.

Въпреки проблемите на здравната система у нас, младите българи посочват, че са в добро или много добро здраве. Освен това почти всички имат достъп до здравеопазване. Не всички обаче водят здравословен начин на живот. 36% от мъжете и 20 на сто от жените до 29-годишна възраст пушат всеки ден.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
4
 
6
 
! Отговори
do 73 преди 8 години
абе ти до себе си ли си пишеш. Даже не осъзнаваш колко си зле. Не се сърди, ама направо те съжалявам. Сигурно ходиш с парите на мама да пиеш кафе, а? Не уважавам мъже като теб, да не кажа нещо по-силно. Леля не леля, отговарям не само за смейството си, ами и 2/3 от тези за които отговарям служебно са мъже, даже аз им плащам сметките, когато излизам с тях да говоря за работа. А ти си една средностатистическа извадка на мутризацията, която залива България. Разсъжденията ти са на глезлъо.
62
1
 
2
 
! Отговори
до 73 преди 8 години
До Анонимено чиче ти си се объркал,друга ти е писала ,това че казваш че нямаш шкембе кой може да г о докаже :) мисли си и се уверявай колко си ГОТИН ,по думите ти ти мога да кажа че съм по млада от теб .:) Айде чие приятна разходка ,то на по дъртичките разходките са им полезни за здравенцето,и проблемите с простата..
61
2
 
3
 
! Отговори
до 70 преди 8 години
До Емо Габровецаименно капитализъм е ,ти също можеш да се продаваш на възрастни жени .Ин евсичк ижен ив Бг са манекенки,чалгадиви ,плеймейтки .Както ти си правиш извода -за познатите ти /щото изкарват пари от дъртаци/ ,така и друг си прави извода колко струваш ти /ако живееш при мама и тя те издържа/Познатите ти ползват други мъже -заради тялото си .ти ползваш майка си /щото ти е майка /-все е ку*венско /.А на дъртите мъже им харесва да имат млади мацки срещу пари...като одъртееш ще видиш
60
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До до 60Ами ляля аз не пия, нямам шкембеи ви говоря за любов, а вие за пари.Нали Ви обясних, че нямам НИКАКВИ ФИНАНСОВИ трудности.НИКАКВИ.Обясних ВИ защо сте нещастни. Защото сте се вторачили в паритекато кобра в плъх.Хипнотизирани сте.Хайде весел Ви ден.Отивам на кафе, разходка и др.приятни неща
59
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мъжът обвиняваш жените в меркантилност -не може да изкарва пари , хем иска пари ,хем иска да е като ''баровците'' с коли и много жени,хем не иска да харчи пари за тях.Нормалните мъже които имат образование и работят са достатъчно свестни да си намерят жена .Никой не кара мъжете да купуват подаръци ,или да водят позаведения или т.н -нали парите са си ваши .Няма как да ви ги измъкнат от ръцете.Това че някои така си купуват женско внимание / щото по друг начин не могат-е техен проблем
58
2
 
3
 
! Отговори
Bubbles преди 8 години
До БаткоМдаа в който и форум да вляза все ще попадна на някой като теб дето работи за 2-3000лв.Да се чудиш тогава що реват всички че са им ниски заплатите тука.То ще вземе да излезе че минималната заплата всъщност е 1300лв. а не 300лв. хахах.
57
1
 
2
 
! Отговори
до 60 преди 8 години
До Анонименсамо дето чиченце ,мъжът й има по голямо шкембе ,безработен е и няма заплатка ,чака от жена си да му даде пари за пиене.А ти си разтреси шкембенцето заедно с чичката и си пийте бирата ,да не ви спаднат шкембетата нещо.
56
4
 
24
 
! Отговори
абе преди 8 години
почне ли един мъж да обвинява една жена в меркатилност, значи или ценностите му са такива да разглежда човешките отношения като покупко-продажба и за него условията са неизгодни или просто не е готов да с егрижи за семейство. Ами жена ти да изкарва пари- вярвай ми ще го прави, но и ти поеми някакви грижи в семейството: чистене, готвене, гледане на деца. Няма проблем. Ама само единия да тегли хомота и грижите, а другият да иска да е смао щастлив и безгрижен- не става. Семейството е отговорност.
55
2
 
6
 
! Отговори
оппаа преди 8 години
До Димитровобзалагам се на половинка сливова ,че жена ти ,никак не е щастлива от ситуацията но ти като искаш си вярвай..това няма да ти помогне
54
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Българският мъж няма пари да си позволи собствено жилище и живее в старите овехтели панелки и соц къщи. И това е далеч по-тъжно, отколкото че се е заживял с "мама" с "тати", което все пак е въпрос на някакъв избор.
53
2
 
8
 
! Отговори
до 58 преди 8 години
До Анонименкой *** за равенство тук? МЪЖЪТ седи при мама и тя го гледа и издържа -какво равенство е това /?Когато о двамата са самостоятелни , и могат да живеят сами ,но искат да са заедно -тогава обяснявай за връзка ,с равноправни отношения .Обикновено мамините синчета не сиакт равноправие и разделяне на отговорностите ,никакви отговорности не искат ,искат втора майка ,която да ги гледа като писано яйце и да им дава пари , на тях/а не обратното/
52
3
 
8
 
! Отговори
до 57 преди 8 години
До Анонименнали досега обясняваше колко меркантилни са всички жени? Да те питам нещо-ожениш се и живеете заедно , купили сте жилище /без кредит/ ,идват сметки -ток,вода, храна ,детска градина за децата, после училище -кой ще поеме разходите за това? Семейния живот води до разходи .Не обяснявай че ''младите момичета'' били такива или онакива -като стигнеш до семейство ,и мислиш като *** -затова се разделяш с жена си /щот била меркантилна/ и хукваш след млади мацки /и те пари искат също/
51
1
 
10
 
! Отговори
до 58 преди 8 години
Ами ако жената работи повече, а мъжът да гледа децата и да си взима болнични и майчинство. Това е равноправие и аз ще издържам семейство, ако мъжът ми изпълнява моите функции в него-чистене, готвене, гледане на децата...няма проблем. Ще нося само парите и няма да ми тежи. Всеки поема каквото може. Ама тези да ми разправят как не стига , че не стават за домакини, ами и пари не могат да изкарват, ами да стоят при мама. Потребителите са те в случая. Много примитивно мислене на безпомошно дете.
50
1
 
6
 
! Отговори
do 57 преди 8 години
че кой го спира, като не става за семейство да си ходи. Хората, които се обичат си помагат и се грижат един за друг, но явно човекът иска само за него да се грижат. Е, мама предлага за това най-добри условия. Твоето е меркантилност, само да получаваш, ама да те е страх да дадеш. И коя жена ще иска да си едно от децата й, само родителите дават без да получават. В семейството нещата са взаимни. Не става въпрос за материални неща, когато човек обича- взаимно е.
49
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ляля хайде *** на моабет с приятелкада разходиш тлъстинкитеседнете на някое меко сепарехапнете някой сандвич в заведениепохарчи заплатата на мъжа ти и се успокой
48
3
 
4
 
! Отговори
женетеСеИСеПлодете преди 8 години
много погрешен подход към въпроса...всеки син трябва да обича майка си,всеки съпруг ,жена си и всеки баща децата си...какво тук значи ,че някой си обичал повече майка си..та това са коренно различни понятия ..Щ
47
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А бе, нали равенство на половете се ***, че трябва да има? Защо се иска постоянно от мъжа да прави всичко, за да оцелее семейството/връзката му? Едва ли не жената просто трябва да седи и да чака някой да я гледа, храни, пои и т. н.? Имаме двама души в една връзка и двамата имат еднакви и равноправни задължения за здраветои бъдещото просъществуване на връзката.
46
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До do 51Ами то затова Ви бягат мъжете.Младите момичета не са толкова претенциозни и меркантилни.Превъзхождат Ви по показател човещина.Аз ти разкривам причините, но ти не схващаш защо Ви напускат и бягат от васили ако живеят с вас защо не могат да Ви понасят.Успешен и замислен ден. Може да освъзнаеш написаното
45
4
 
18
 
! Отговори
до 46 преди 8 години
Един мъж когато навърши определена възраст- трябва да е готов да се грижи за смейство, който не може да стои при мама. Семейството не е място само за забавление, а си има отговорности към поколението. Единият гледа децата, а другият носи прехраната, независимо дали мъжът ще гледа или жената ще носи или обратното. Деца не се гледат с без пари и без пари не се ражда.
44
4
 
18
 
! Отговори
do 51 преди 8 години
Издържаш- трънки. Жените също не са щастливи да бъдат нечии слуги на непорасналите синчета, които не само че не могат деца да гледат до 12 годишна възраст, ами трябва и да гледат децата на стринките, които не са възпитавали мъже, ами са възпитавали гейове неспособни да се грижат даже за себе си. Естествен подбор. Една жена не е щастлива, когато мъжът не може да осигури дори най-човешки условия за децата и. Меркантилна или не- избирам си мъж, който да е баща на децата ми, а не бебе.