Българският мъж си иска при мама. Ох, на мама!

Нашенският мачо живее при родителите си до 31 години
3 май 2015 07:40,
169
Българският мъж си иска при мама. Ох, на мама!
Снимка: Getty images/Guliver photos

Мъжете у нас са сред рекордьорите по продължително съжителство с родителите си - дори когато са надскочили 31 години.

Българките напускат бащиното огнище 4 години по-рано - на около 27 години, сочи доклад на Евростат, който представя основните показатели за живота на децата и младежите в европейските държави.

Още по темата

Другата особеност на българските младежи е, че трудно преминават от ученето към работата.

Дамите пък раждат сравнително млади на фона на средната възраст за първо дете в останалите европейски държави. В България тя е 25.6 г., докато във Великобритания е над 30 години. Една от причините за този резултат е, че България заедно с Румъния е сред страните, в които делът на децата, родени от деца, е най-голям.

Докладът на Евростат потвърждава дългогодишната негативна тенденция за застаряване на населението и намаляване на дела на децата. България е сред държавите с най-малък процент на деца под 15 г. - едва 13.7 на сто от населението. По-нисък е този показател само в Германия.

Въпреки проблемите на здравната система у нас, младите българи посочват, че са в добро или много добро здраве. Освен това почти всички имат достъп до здравеопазване. Не всички обаче водят здравословен начин на живот. 36% от мъжете и 20 на сто от жените до 29-годишна възраст пушат всеки ден.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
22
 
! Отговори
oh na mama преди 9 години
Мама го обслужва, а жена му ще иска да се грижи за нея. Понякога стрините толкова прекаляват с претенциите си към обгрижването на непорасналото дете (забравили, че той вече е мъж), че започват да имат претенции към снахата как да бъде обгрижван, което си е истинско извращение в човешките отношения. По-големият от мен човек е неспособен да се грижи за себе си, майак му ми определя тази роля на мен. Като на човек ли гледат на мен или като на обслужваш персонал и започва КОНФЛИКТА.
22
4
 
34
 
! Отговори
gerdo преди 9 години
Защо нещата се извъртат към мъжете ? Ето, жените също напускат на 27, те също ли са търтеи ? Истината е, че у нас сам човек, който няма съпруг/га и или половинка, с която да живее, много трудно може да си позволи "лукса" да живее сам.
21
4
 
28
 
! Отговори
до 18 преди 9 години
аз имам други наблюдения -бедни мъже от малките градове ,без пари ,си търсят жени с апартамент ,в София,Варна ,Пловдив,Стара Загора .Приятелки ,които имат апартаменти /от родители ,баби идядовци ,не че са изкарали толкова пари да си купят :)/ не могат да се отърват от такива ''мъже'' -желаещи да живеят в чужд апартамент .на жената .тя да им плаща ток,вода ,интернет,а те наготово .Та това по въпроса за меркантилните жени -много меркантилни мъже се навъдиха в Бг,за тях говори също...
20
2
 
22
 
! Отговори
Валя преди 9 години
Въпроса не е в това , че живее с майка си , а в това колко е самостоятелен.Извинявайте , но да не може едни яйца да си изпържи това е смешното и тъжното в случая.Родители учете децата си на самостоятелност !
19
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Има и такива. Страх ги е от новото. Страх ги е да се оженят, страх ги е да си регистрират фирма, страх ги е дори нови познанства да завържат. Седят си при мама и така им е добре.
18
15
 
18
 
! Отговори
Мамините преди 9 години
Мързеливи търтеи.
17
6
 
21
 
! Отговори
майка преди 9 години
Има го и това, че една жена като е женствена и като е дама, и тя си търси някой, който да я защитава, обгрижва, да се чувства тя жена до него и той мъж до нея. Мъжете трябва да имат отговорност към жените и семействата си, особено финансова, а не да оставят това на жените си. Да видите тогава - няма ли да има бебета.
16
7
 
15
 
! Отговори
майка преди 9 години
Ами, както каза един коментиращ в един друг форум за младите българки: "Ние очакваме да готвят като майките ни, а те пият като бащите ни." Те, младите мъже, ако виждат мъж насреща си, който пие и псува, могат да си живеят и с някой френд. Какво да поемат отговорност за такава и какво семейство ще бъуде това? Иначе - като казвате"Германия" - там където жените най-много работят и са най-еманципирани, няма деца. Факт.
15
5
 
17
 
! Отговори
Moon преди 9 години
И какво като живеят заедно в това няма нищо лошо . Това ни е и манталитет, едно време снахата е отивала да живее при съпруга си и родителите му, а момичето в дома на Свекърите си. Това е и един вид взаимопомощ, разчита се един ден някой да се грижи за възрастните си родители. Но сега фактите наистина са други .. Нужно ли е да се дават излизащни пари за наеми? То затова често младежите от провинцията живеят по няколко души заедно, е кое име е самостоятелното в случая.
14
9
 
40
 
! Отговори
зъъъън!!! преди 9 години
дайте ни жилища и работа постоянна и заплата минимум 1.200лв бе *** и няма да сме при мама...
13
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мъжът който МОЖЕ си намира жена ,нито по Конституция ,нито Господ ,нито звездите обещават 100 % гарантирано жена да ви падне от небето.Кой с външност ,кой с добър характер ,кой с пари .Без някакво усилие може си поръчвате само *** /ако толкова не искаха мъжете *** ,тази професия щеше да изчезне .Така че кой каквото си надроби ....
12
1
 
9
 
! Отговори
do 15 преди 9 години
и това го казва българин ,световно известен крадец на коли,източващ банкови карти ,правещ телефонни измами ,ега ти гнусната мутра си ,честно .Без образование /защото е по лесно да крадеш/,ега ти начииии -*** мутра тръгнал да търси ''достойни жени'' бе:)))
11
2
 
16
 
! Отговори
до 18 преди 9 години
До Мнениее така е -мъжете искат млада и хубава жена ,жените искат мъж с пари Мъжете избират п о външност,жените -по възможностите на мъжа.Какво ново казваш???затова ли толкова бг мъже крадат коли ,правят тел измами,обират каквото могат ,известни по цял свят мутри и престъпници ?:)Генералзиирането е такова -или викаш че вБг мъжете не са меркантилни ,не искат да има пари?Има лесно -казваш че нямаш пари и чакаш коя жена ще те хареса така /никой не те кара да ходиш по *** ,нали/ ??
10
11
 
34
 
! Отговори
Мнение преди 9 години
Проблемът е, че жените станаха много меркантилни и т.нар. "мама" е единственият близък човек, който няма да иска да ти "отупа джоба".Никога не съм парадирал с финансови възможности, но веднъж реших да опитам да се показвам - започнаха да ми се лепят от т.нар. мацки, между които имаше и доста свестни, но като цяло са меркантилни. При разговори с тези по-свестните ми казаха, че жената била така устроена, че искала сигурност и добре платените мъже им предлагали тази сигурност и т.н в тоя ред.
9
2
 
32
 
! Отговори
до 14 преди 9 години
а ти къде живееш спец? ако не е при вашите -в какво жилище и как си го купи ? за колко време събра парите и т.н /или си от тези синковци чиито родители изкрадоха всичко що може и стартово ''мама и тате'' им дадоха ''малко парички'' тук пак се коментира заСофия...София не е Бг ,запалтите са далеч под 600 лв /това че един двама вземат по 1000 -нищо незначи/Та затова само пенсионери в скоро време ще има извън София.Младите напускат ''провинцията'' :) може се успокоите че не живеят ''при мама
8
16
 
23
 
! Отговори
до ааа преди 9 години
Куц, сакат, миризлив... важното е да е чужденче а... баси к*вите сте противни, грам достойнство нямате вече българките, тъжно
7
40
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Че какво им е на 600 лева бе ? Ти колко искаш 6000 ли ?
6
9
 
45
 
! Отговори
ДС преди 9 години
със 600 лева заплата къде да живея бе ?
5
7
 
10
 
! Отговори
123 преди 9 години
До АнонименЖенския *** си е женски. Това, че е ***, неграмотна, наивна и хората, с които се е е запознавала, може би са били *** (очевидно се отговаряли на нивото й, все пак интелигентна жена няма да се захване с описания от нея мъж), не значи, че е адекватно да се генерализира по толкова *** начин :)
4
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Rabotliviq lakat brada!Trudno preminavali ot uchenie na rabota! E kakvi visoki danaci plashtame i se perchime togava?