Мерак за родна земя: Повече бежанци напират на границата

Около 4500 души са потърсили закрила от януари 2015-та
Обновена: 19 май 2015 07:35 | 19 май 2015 07:09,
40
Мерак за родна земя: Повече бежанци напират на границата
Снимка: Булфото

Напливът от бежанци, които искат да стъпят на родна земя, е станал двоен спрямо 2014 година. Около 4500 чужденци са потърсили закрила на територията ни от началото на 2015 година, стана ясно от изказване на председателя на ресорната агенция Никола Казаков.

Той посочи пред bTV вчера, че през първите четири месеца потърсилите закрила в България имигранти са двойно повече в сравнение със същия период на 2014 година, когато техният брой е бил 2200. В същото време около 62% от подадените молби за бежански статут се удовлетворявали, като този показател е рекорден за Европа. Центровете за настаняване на имигранти обаче са запълнени на около 80%.

Според Казаков има шанс бежанският натиск върху България да намалее, ако започне да действа споразумението между страните от ЕС за квотно разпределение, по отношение на което обаче към момента изразяват резерви Франция, Испания, Полша, Унгария и Чехия.

Председателят на държавната агенция за бежанците, според когото както през 2014 година, за 2015 година закрила от България ще потърсят поне 11 000 чужденци не очаква наплив от Македония с оглед на ситуацията в югозападната ни съседка. Основният поток ще бъде откъм Турция, прогнозира той.

ЕС ще трябва да изработи нова политика за връщането на имигрантите, заяви междувременно президентът на Европейския съвет Доналд Туск.

"ЕС не може да приема всички мигранти, които се добират до бреговете ни. По отговорен начин можем да обсъждаме приемането само на определена група имигранти”, коментира той в интервю за „Полска Таймс”, цитиран от "Монитор".

На своя среща в Брюксел вчера министрите на външните работи и на отбраната от страните членки на ЕС трябваше да обсъдят план, според който ще може с въоръжена сила да се унищожават корабите на трафикантите в Либия.

На масата трябваше да бъде поставена и идеята за квотно разпределение на бежанците в съюза.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези на снимката са бъдещи главорези на християни! БЪЛГАРИ, ГУБИМ СТРАНАТА СИ! Нека да се обединим и да пометем управляващите, които превръщат България в ислямска страна!!
22
0
 
5
 
! Отговори
Registriran преди 8 години
ВИНАГИ стане ли дума за ислямски терористи на преден план има 4-8 годишно дете, момче, или жена задължително не забулена, и задължително със дете, пак на 4-8 години и момче, това със детето си е психологично действа умилително и обработваното лице изпитва съчувствие, а иначе дете на 8 години си е боец на исляма и реже глави.
21
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
вчера съобщиха по гръцко и то в солун са хванали 6 парчета от тия който колят , а снощи за този който го показват когато режи главите на христианите , колко ли такива има и при нас , и неказват нищо
20
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БОЖЕ , СЛЕЗ И ПОМОГНИ НА БЪЛГАРИНА ДА СЕ ОТЪРВЕ ОТ ТОВА ПРЕДАТЛЕСКО ПРАВИТЕЛСТВО , И ОТ ТАЯ КОЯТО НАПАДНА РАЙСКИЯТ КЪТ НА СВЕТА С ИМЕ БЪЛГАРИЯ
19
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Връщайте ги,докато все още може,после ще бъде късно.Все деца и бременни пристигат,за да ги съжалим,а нас,кой ще съжали?
18
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези така наречени бежанци не идват да работят а идват да ползват облагите на социалните системи. Даже и да решат да работят при тази безработица трябва да изместят някой от нас.
17
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
BALGARIA BESHE HUBAVA ZEMYA NO VECHE NE E SLED KATO I SE IZREDIHA( KATO NA ) DA YA UPRAVLYAVAT TAKIVA TAPANARI KATO LUKANOV, F. DIMITROV, KOSTOV, SAKSKOBURGOTSKI, STANISHEV, B. BORISOV, SOFIANSKI, ORESHARSKI I DRUGI OT VTORIYA ILI TRETIYA ESHELON NA BKP(BSP).BALGARIA V MOMENTA E TOALETNATA NA EVROPA. SLED OSHTE 25 GODINI PODOBNO UPRAVLENIE SHTE E PUSTINYA. KAMILARITE VECHE SE NASTANYAVAT.
16
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Статистиката показвала,че Европа застарява и няма да има работна ръка.Тъй като нашата икономика не е развита и имаме много неработещи,предлагам бежанците, и хронично безработните българи да ги преотстъпим на нуждаещите се ....
15
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Действителния брой на незаконно нахлулите камилари е поне 5-6 пъти по голям, не заблуждавайте йезуитски българския народ.
14
0
 
35
 
! Отговори
2 преди 8 години
убиват България и християнството безмозъчните "толерантни" политици
13
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Успешно интегрирахме,които работят да правят много деца,както и да източват бюджета за отлеждането на потомството им.Сега ще приемем още неиндифицирани извънконтинентални субекти,които ще бъдат интегрирани от нашите и....потъваме в блатото.
12
0
 
17
 
! Отговори
тх преди 8 години
Но опасенията че оградата ще е решение на проблема се оправдаха
11
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Василевнаправо те съжелявам, честно ! България е толкова хубава държава.. нямаме това, нямаме онова. Нали трябва някой да го направи, за да го имаме. Германия не е станала силна, защото някой друг я е направил такава. Просто хората са съвестни работят здраво и имат хубава държава. Имаме толкова пустееща земя, а нямаме земеделие - защо ? Земеделците сега правят много пари и въпреки това има пустееща земя :-). Значи хората не им се работи
10
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
родната земя на сирииците е сирия. Като имат мерак за родна земя, значи имат мерак за сирия.. Поправете си заглавието
9
1
 
8
 
! Отговори
тх преди 8 години
Населението на Европа застарява. Нема кой да работи. Свидетели сме на един вид търговия на едро с хора.
8
0
 
14
 
! Отговори
Асдфг преди 8 години
Когато се получава такъв наплив към България, само че от българите, които живеят зад граница, тогава ще знаем, че сме станали добра страна!
7
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
писна ни да пишем ,че ни ги искаме обяснено е напоително.аман от снимки на утрешните ислямисти !
6
0
 
28
 
! Отговори
ФАКТ преди 8 години
ЩЕ ГИ СПРЕ САМО АК-47 !!
5
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Za Balgarska zemia umriaha nashite dedi. Problema s aziatskite i afrikanski imigranti e kato zaraza. Tia e obhvanala ciala Evropa. demokraciata predrazpolaga razprostraniavaneto na tazi bolest. Predi godini libiiskia lider Kadafi kaza- NE PRAVETE VOINA, PRAVETE DECA I SHTE POBEDITE SVETA.Edinstvenoto spasenie ot tazi aziatska napast e diktaturata. Aziatcite biagat ot diktatura
4
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Vkontakteне може -плъховете са заети да ти ядат г*зо,провери се за болести ,русофилистик спинозен