ДНСК се готви да разруши ромската махала в Марчево

От преди три години има заповеди за премахване на постройките
97
ДНСК се готви да разруши ромската махала в Марчево
Снимка: Булфото, архив

124 заповеди за премахване на незаконни строежи в землището на гърменското село Марчево са влезли в сила преди 3 години и ДНСК ще започне действия по премахване на постройките, съобщиха от регионалното министерство.

Още по темата
Жители на няколко села трети ден протестират заради кражби и нападения, извършвани от обитаващите махалата роми.

Местните дадоха срок до 2 юни незаконно настанилите се да бъдат изселени, като заплашиха с гражданско неподчинение.

От официалната позиция на ДНСК става ясно, че принудителното премахване е спряно през декември 2013 г. до решаване на жилищния проблем на засегнатото население.

От ДНСК са отправили официално запитване до областния  управител на Благоевград Бисер Михайлов и кмета на община Гърмен Минка Капитанова дали е осигурено настаняване на лицата, които обитават незаконните постройки.

Ромите ще получат нови покани за доброволно премахване на незаконните постройки. Ако не бъдат предприети действия за доброволно премахване, ДНСК ще започне процедура за избор на изпълнител за принудително премахване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма значение дали са мюсулмани или християни. Те са такива каквито им изнася.Днеска християни, утре муссулмани в други ден обратно., никакво делене.Ако им спрете парите те сами ще си потърсят други будали и ще напуснат България
33
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Детски само до трето дете, професия "самотна майка" да не се признава, кастрация на всеки, забременил малолетна - педофилията е международно наказуема, без право на гласуване за необразовани, това на първо време. Спокойно може да се приемат такива закони, иначе с България е свършено. Трябва да се намали популацията им, пък ако ще БХК да пищи до небесата. В целия ЕС има проблеми с тях, една държава само да се осмели да ги натисне по-яко и други ще я последват, а ние сме най-зле в това отношение.
32
1
 
33
 
! Отговори
Закон и ред преди 8 години
Незаконните постройки да се разрушат. На потърпевшите семейства да се осигури възможност за настаняване в миньорски общежития, в които да плащат наем. Наемът да им се удържа от заплатите в мината. Ако не им харесва работата, могат да напуснат общежитията. Ако са болни и имат ТЕЛК-ове, то те да се преразгледат: Здравите - на работа, болните да се назначат на 4 часов работен ден (защото са болни). Училище до общежитието. Който не си пуска детето на училище - няма детски.
31
5
 
5
 
! Отговори
pardon преди 8 години
stava duma za romski hora - kade sa kuneva i mitev, romskia poslanik - tova sa grajdani na evropa?!
30
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А виновните за проблема там-дпс странно мълчат
29
1
 
26
 
! Отговори
Аврам бакалина преди 8 години
Вече 5 години му пиша на този ахмак Борисов. Неговия първи отговор за демогрвския проблем на Бългаия беше " Немога на сила да накарам българите да раждат"Прав е ! На човека му трябват избиратели. Който ражда той ще го избира. Проблема наистина е много страшен. Ще се лее много кръв ако парите за ромите не спрат. Майчинства и помощи без образование, с нарушения и неплатени данъци и глоби веднага да секнат!
28
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На тези булгари жените им са забулени кадъни.Ако случката с ромите беше в Северозападна България,а не в помашките Западни Родопи,друг път министърката щеше да се емне да изселва роми.Ха да видим дилема-чисти мюсюлмани или *** християни?
27
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Скоро военните поделения ще бъдат подложени на изземване на оръжието от страна на българите и първите, които ще бъдат екзекутирани ще са продажните политически майкопродавци. Майданът в Украйна ще ви изглежда като театрално представление корумпирани политици.
26
2
 
34
 
! Отговори
Men преди 8 години
Спиране на всякакви помощи и майчинство! Това е начина, стига сме хранили ***.
25
1
 
10
 
! Отговори
skyfal преди 8 години
izselvane na tesi hora v bankia, boiana, dragalevtsi, shipka, samokov - vseki bg deputat segashen i bivsh i vseki minister da adoptirat po edno cigansko semeistvo i da gi otglejdat u doma si s tehnite si zaplati. da davatlichen primer na bg naroda i na eu.
24
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Събарянето обаче не решава проблема, а го изостря. ще се насочат към София, а там ГЕРБ ще ги погнат към Северозападна България, където вече са вдигнали ръце от тях. Най-добре е София и Банкя да си ги поемат заради човешките права в ЕС.
23
8
 
23
 
! Отговори
АЦЕТО преди 8 години
ЗАЩО РЕВЕТЕ БЕ ***,ВИЕ СИ ИЗБРАХТЕ ТИКВАТА ЗА ПРЕМИЕР
22
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Където и да ги настаните ще има проблем. Трябваше да мислите преди да да им дадете майчинства и помощи да се развъждат на гърба на народа.Мирише на война и пак ще бъде къвополитие през Бойково . Такъв му късмета на този Бойко.
21
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Политиците вече ги е страх от проблема, който създадоха през годините. Президентът отдавна трябваше да е свикал КСНС, на който да се дискутира демографската криза. След 20-30 г. ромите ще бъдат мнозинство в България. Аз питам кой ще защитава турците, помаците, българите?". Това е част от изказването днес на Мехмед Дикме от ДПС, шапка му свалям, въпреки, че мразя ДПС. Не знам само Тиквата дали ще намери смелост да погледне по-далеч от асфалта или пак ще каже да не му нарушават спокойствитето...
20
1
 
9
 
! Отговори
До 27 преди 8 години
Ти какви по-ефективни мерки би предложил(а)?Напиши, ако имаш нещо предвид.Да не се забравя, че на базата на коментарите в новинарските сайтове се правят социологически проучвания и то не само по отношение на общественото мнение по различни въпроси.Така че, това което човек напише тук, е една възможност да бъде чуто мнението му. Ако предложи нещо интересно и рационално, то може да влезе в действие.
19
2
 
24
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
никой не е длъжен да ги обезщетява с друго жилище след като нямат нотариален актда ги обезщетява партията която им купува гласовете положението е същото и вчервен бряг и селата наоколо да се махат от българия и да вървят където им видяточите
18
4
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
АКО СА 1000 ДА СЕ РАЗСЕЛЯТ В 27---ТЕ ОКРЬЖНИ ГРАДА- В КВАРТАЛИ С БЬЛГАРИ---ПАДА СЕ ПО 40 ПАРЧЕТА-----ТАМ НЕМА ДА ГЬКНАТ
17
2
 
30
 
! Отговори
До БОЙКО 26 преди 8 години
"Слаби и беззащитни" ли?! Така наричаш тези, които на кротко направена забележка вадят нож, размахват колове и тояги и хвърлят камъни?Тези, които не плащат здравни осигуровки, но ако детето им има слабо обривче, викат Спешна помощ и после пребиват лекарите,дори и линейката да е дошла за по-малко от 10 минути?!Само бой и лишаване от помощи може да ги вкара в пътя. Ако не им харесва - границите са отворени. Да се махат!А турците и помаците тук не ги намесвай, те нямат нищо общо с това.
16
2
 
40
 
! Отговори
Проблеми, проблеми 3 преди 8 години
4. Преди малко, по ТV-новините, един от тамошните роми се закани, че ако им разрушат незаконно построените къщи, те пък щели да започнат да палят къщите на българите една по една!И какво излиза?След няколко дни напрежение,намеса на полицията и на министри, ромите не отстъпват и милиметър. Те искат да са над закона! Дори нещо повече, ромът нагло, пред цяла България заплашва, че ако не се запази досегашното несправедливо положение, онези, които са посмели да се оплачат, ще бъдат наказани с палежи
15
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 24Краденето е начин на живот. Ще живеят в тия села и ще ходят в съседните да крадат