Пострадал при боя в Гърмен: Даваме на ромите седмица!

Екшънът в събота тръгна заради забележка за силна музика
25 май 2015 09:16,
319
Пострадал при боя в Гърмен: Даваме на ромите седмица!
Снимка: bTV

Даваме им една седмица. Ако не се вземат мерки, поемаме нещата в наши ръце, обяви пред bTV Георги, който е един от сериозно пострадалите при съботното меле в Гърмен.

Нощният екшън, в който се включиха стотина, тръгна заради забележка за силна музика.

Пред заведение в кв. "Кремиковци" на село Марчево група българи играели карти, а до тях роми пиели и си пуснали от паркирания наблизо микробус музиката докрай. На забележката да я намалят, ромите отвърнали със сопи, колове, брадви и ножове.

Още по темата

Четирима са пострадали при мелето, а осем души бяха задържани.

"Нямам какво да кажа. Всичко стана за секунди. Но трябва да се вземат мерки. Ако държавата и органите не предприемат мерки, ние ще вземем", каза Георги.

Майка, на друг пострадал при боя в Гърмен, бе крайно настроена срещу ромите.

"Тази сган трябва да влезе в правя път. Ако къщите им са законни, да останат. Ако ли не, по закон. Както аз не мога да строя където си искам, така и за тях", обясни жената.

Междувременно кметът на Гърмен Минка Капитанова обяви, че само една ромска къща е с издадено разрешително за строеж.

По думите й конфликтът е от години, където в квартал "Кремиковци" се заселват хора от всички части на страната.

Предстои среща между областната администрация и началника на РДНСК-Благоевград днес. В 10 часа пък областният управител свиква заседание по същия казус.

Местните хора, които настояват за изселване на незаконно живеещите хора, ще окупират сградата на общината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
19
 
3
 
! Отговори
Ахмед ага преди 8 години
Набиха ви ромите и оревахте цяла България,а иначе като набиете някой *** няма хък няма мък!Мойто виждане и от двете страни има виновни,но не мога да си обясня каква в тази злоба срещу 900 човека роми не всички са виновни,или така да разбирам прекалено много ви се е вдигнало настроението против тези хора.Да си дойдем на незаконното строителство,ако питате мен поне 20 % в жилищата в България са незаконни дали гараж или престроена.Този случай е на държавата не на озверената тълпата
110
1
 
17
 
! Отговори
ЗАДЪЛЖИТЕЛНО преди 8 години
трябва да гласуваме масово анти ДПС!!!
109
1
 
4
 
! Отговори
nikolov преди 8 години
До Анонименкаква София, огледай се малко
108
1
 
9
 
! Отговори
DD преди 8 години
Споко,реалисти сме изучаваме техничските инструкций на АК47,РПГ 7,вече ние на шишарката.
107
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Che mi govori BB za akciata na granicata...a kakvo che kade za poziciata v Garmen..napregenieto e bure s barut..edna iskra i krai..ama togava MVR da zastane na stranata na naroda...
106
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
София вече е черна.. огледайте се!
105
2
 
12
 
! Отговори
я преди 8 години
БГ. Един малък Но много *** народ
104
2
 
21
 
! Отговори
белият заек преди 8 години
Българинът е търпелив и заспал, но събуди ли се, става страшно... Дръжте барута сух и ножа наточен.., това е от мен, лека нощ на всички.
103
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 133 Държавата не е безсилна, а не иска да се намеси. Защо имат повече права от нас и *рат на гърба на обществото? Не защото има правозащитни организации, които дискриминират нас, а защото държавата гледа на тези само като лесно манипулируеми гласоподаватели.
102
4
 
18
 
! Отговори
слепци преди 8 години
Кaкви гaдaтелки и болни вaнги ви гонят бе хорa ..Бългaрия никогa нямa дa се опрaви, зaщото е под робството нa ЕС и СAЖД. Не, че Русия е нещо по-добро. Живеем в ерaтa нa зомбирaне и мaсов контрол, след всякa изминaлa годинa стaндaртa и морaлa ще пaдaт МAСОВО. Бaлкaнски стрaни кaто Сърбия и Бългaрия сa обречени нa изчезвaне. Тaкa седят нещaтa в нaшият робски свят нa илюзии и пaри. Който и дa дойде нa влaст ,нямa дa е "случaен". Случaйни хорa в прaвителството нямa, всички сa мaрионетки.
101
2
 
41
 
! Отговори
Видял 2и200 преди 8 години
Навремето един *** милиционер да минеше покрай *та махала и на им се спичаше л....то. Сега ако влезе патрулка там, полицаите ще излязат бити, е..ни и без кола. Не вярвах че някога ще го кажа но взе да ми липсва Народната милиция!
100
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Змията се убива като и се смачка главата. Ликвидират се всички правозащитни организаций или се забраняват с закон както в Русия и тогва законите ще са равни за всички.
99
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ГАДАТЕЛКАТА СЛАВА СЕВРЮКОВА ,КОЯТО СЕ СМЯТА И ОТ САМАТА ВАНГА ЗА ПО-ДОБРА ГАДАТЕЛКА КАЗВА: КОГАТО БЪЛГАРИТЕ СЕ НАДИГНАТ КАТО ЕДИН СЛЕД КАТО ИМ ПИСНЕ ДЪРЖАВАТА ЩЕ ТРЪГНЕ НАПРЕД. ЗАТВОРИТЕ ЩЕ СЕ НАПЪЛНЯТ С ПОЛИТИЦИ........И ТОВА Е МНОГО -МНОГО СКОРО !
98
1
 
27
 
! Отговори
Ангел преди 8 години
Имало едно време когато танковете обикаляха около махалата...
97
0
 
2
 
! Отговори
ynota преди 8 години
znam , 4e mnogo medii sa sobstvenost na dps , koia ne e tiahna ( ako ima takava v bg .net)?
96
3
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Щом държавата е безсилна да се намеси народа ще вземе нещата в свои ръце.
95
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
kupuvaite si biletcheta ot lotariqta na centrofugata za *** Delqncho i se nadqvaite da izletite v kosmosa neshtastnici bulgarski
94
1
 
10
 
! Отговори
bobo преди 8 години
Nishto ne e zagubeno, ako ima obhtestven red i dobra polizia. Tazi sgan naistina moge da bude vrazumena. Kato sa doshli da naseliavat tezi zemi , shte se suobraziavat s sus sozialnite uslovia a tazi shirina, ako ne za si hodiat v India pri pradedite si.
93
2
 
67
 
! Отговори
1българин преди 8 години
Браво на хората от с.Гърмен, напълно ги подкрепям! Не се предавайте! България ви подкрепя!Не на беззаконието и своеволието на обществено опасни хора и групи хора, не на терора на определени етноси, защитавани по мафиотска линия от политици на високо ниво! Не на съсипването на България. Българи,ако сме единни (трябва да бъдем!) Заедно можем да се защитим! Нека никой повече не ни внушава, че сме слаби, че от нас не зависело. Точно от нас зависи, всичко зависи от нас!
92
16
 
6
 
! Отговори
статистик преди 8 години
Ай правете кот ша прайтие тук във форума. После пийте по ина бира и си лягайте.