7 ромчета отмъкнаха храна и 3 лева от църква в Марчево*

Набили са и 43-годишен мъж, опитвал се да предпази отеца
Обновена: 30 май 2015 19:45 | 30 май 2015 19:00,
302
7 ромчета отмъкнаха храна и 3 лева от църква в Марчево*
Снимка: Архив Булфото

Седем ромчета на възраст от 10 до 13 години са откраднали храна и монети на стойност 3 лева от църква в село Марчево, община Гърмен, съобщиха от МВР.

Сигналът за инцидента е подаден в 12.30 часа.

Кметският наместник на гърменското село Борис Кунчев заяви пред "Фокус", че 43-годишният Иван Щурков от село Марчево е бил бит от роми в опит да предпази от грабеж отеца Георги, свещеник в църквата "Свети Георги Победоносец".

Още по темата

„Мъжът е бил блъснат, след което е бил набит от ромите, за да може да се стигне при отеца”, уточни Кунчев.

Той допълни, че състоянието и на отец Георги и на пострадалия Иван е добро и не са ранени сериозно. "Добре са, но самият факт, че са били нападнати на такъв празник е възмущаващо", допълни кметският наместник.

По-рано днес се появи информация, че свещеникът е бил нападнат и ограбен от група роми в гърменското село. Полицията обаче опроверга тази информация и заяви, че това е невъзможно заради засиленото полицейско присъствие в района. От МВР са категорични, че върху свещеника не е извършено насилие.

Очевидици обаче твърдят, че ромчетата са го ритали и блъскали и 82-годишният поп е изпаднал в шок след нападението.

Днес в Гърмен пристигна и вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова. По информация на МВР - Благоевград тя е взела участие в работна среща, на която са били обсъдени мерки за овладяване на ситуацията в Гърмен.

*Информацията е актуализирана в 19.44 ч.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


302
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Еничарите за пореден проспаха всичко .Но вижте да бият студенти и майки с деца нямат равни . Сега като сменят бланките и ще се оправят нещата.
19
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прецедентът да спре да се ослушва, а да свика Консултативният съвет за национална сигурност, да се съберат политиците от всички партии и да се реши какво да се прави с тази напаст! Държавата е в разпад, той не смее нищо да направи. Мишок долнопробен!!!
18
19
 
3
 
! Отговори
Ники преди 8 години
Родителите на децата са ги смазали от бой. Днес даже няма да има протест и шествие до махалата.
17
45
 
6
 
! Отговори
Евроатлантист преди 8 години
Тези ромчета сигурно са били гладни, нека да не ги съдим, а да обърнем другата страна както ни учи православието. Толерантност и разбиране трябват.
16
0
 
43
 
! Отговори
Едно ченге преди 8 години
Абе, що в Тексас или Оклахома мексиканците не влизат в църквите да бият свещениците? Може би защото там ако нападнеш някой с оръжие, той може да те гръме съвсем законно! Това ни трябва, после ще дойдат и другите реформи в МВР, в Съдебната власт, в НК и най - вече в НПК. Истината е, че при нас не пресъпността е силна, а обществото и държавата са много слаби, направо пиши ги умрели !!!
15
0
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кражбите по селата в цялата страна,тормоза над хората за дребни пари,нахлуване в домовете на хората ,малтретиране на възрастни хора,обиране на реколтата им(от която се хранят)Кражба на животните им и всичко което могат да вземат-всичко това минава в графата "битов инцидент",все едно нищо особено не се е случило.Кога държавта ще започне да прилага законите към всички граждани на тази страна или да започнем сами да ги прилагаме?
14
0
 
51
 
! Отговори
бравос преди 8 години
Да живее МВР,което вечно присъства и пази етническия мир!Ура,другари!
13
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
хаха, не сте сериозни с тези "ромчета" :)))) не е смешно, но не мога :)))) дечицата мили, ангелчета сладки! :)
12
0
 
15
 
! Отговори
До 21 преди 8 години
Разбрах шегата ти.Управляващите непрекъснато казват на черното бяло не знам от шубе ли го правят или по навик.
11
46
 
4
 
! Отговори
Ники преди 8 години
Нормално е МВР да отрича неща, които не са се случили по описания от фейсбук начин. Я помислете. 82 годишен човек където и да го удариш - ще има оток. Къде са му травмите на попа?! Само палят пожари атакисти и прочее, за да насъскат хора за 2 юни, ама е толкова прозрачно всичко.
10
3
 
81
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
МВР отрича....МВР може само да отрича, работа за 5 пари не вършат тия еничари!Да си спомнят кой им дава всеки месец заплатата!
9
48
 
2
 
! Отговори
Ники преди 8 години
Вържи си пияния поп, за да ти е мирно селото...
8
1
 
66
 
! Отговори
мдаа преди 8 години
ако някой клати държавата то други започва да ги е много страх а и как мило и нежно по детски невинно звучи заглавието "7 ромчета отмъкнаха ...." еех интересни времена ни чакат май
7
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
7 ромчета или 10 джинчета последно? За да изпаднеш в шок и да ти се струва че те ритат трябва доста да си обърнал от тях. Бланки нямало ли?
6
17
 
1
 
! Отговори
Da преди 8 години
Daite im hrana ----nahranete detsata -ima pomoshti ,koito si razdeliat ministrite ,i tehnite jenishta,debelishta ....Praviat fondatsii kradat ocevadno -kakvo kato sa tsigani ,na glad nasreshta ,koi stoi -i politsiata ste gi vardi ---ne vi li e sram BUGARI -za tui jestoko si otmashtavat tsiganite na vashite roditeli. Oshte po vremeto na komuniagite se zapocna .Dano BB da vavede RED.
5
1
 
25
 
! Отговори
ХХХ към 7 преди 8 години
Да не дава бог ...можеше и жертви да има тогава в знак на справедливост естествено .....
4
1
 
86
 
! Отговори
ККК преди 8 години
Пуснете всички Българи които искат да отидат там ! Не ги спирайте, не пречете на истинския закон ! Пазите тия бацили от линч, а не пазите нито един Българин от тази пасмина !
3
1
 
110
 
! Отговори
ХХХ преди 8 години
Сметнете ако банда Българчета бяха наритали и обрали ходжата на местната секта ........мале мила щеше да се случи вой до небето Местан щеше да проклина Христоса сигурно и да съди България за расизъм ! Осъзнайте се Българи !
2
48
 
3
 
! Отговори
mi преди 8 години
да хапват децата, не е редно да се краде, но е редно църквата да помогне, едно неделно училище е чудесна превенция
1
18
 
33
 
! Отговори
KORD преди 8 години
ПУТИН , ЗАБЕРИ НАС ДОМОЙ !