56 плажа в Бургаско не си намериха стопанин

Предупреждават с табели "Къпането забранено!"
9
56 плажа в Бургаско не си намериха стопанин
Снимка: Булфото, архив

Неохраняемите плажове в област Бургас това лято са 56, като голяма част от тях са неатрактивни, със затруднен или невъзможен достъп, липса на пясък.

Още по темата
Броят е по-голям от предходни години, защото отделни плажове са разделени на части, с цел да им се намерят по-лесно стопани, съобщиха от регионалното министерство.

Сред неатрактивните ивици, които и тази година ще останат безстопанствени са „Смриките“, „Иракли“, „Атанасовска коса“  без част 1, за която е намерен наемател, „Крайморие север“- части 1, 2, 3, „Малък оазис“- 1,2,3,4, „Царево север“ 1, 2 ,3, „Скалите“, „Липите“.

В рамките на седмица и половина служители от областна администрация Бургас ще обходят ивиците в областта, за да поставят табели „Неохраняем плаж! Къпането забранено!“ и „Внимание! Неохраняем плаж!“.

Обозначителните знаци са на три езика и ще бъдат поставени на видими места. Броят им е в зависимост от големината на плажната ивица и входовете до нея. От областна администрация съобщават, че освен първоначалното поставяне на табелите, периодично ще проверяват за тяхната цялост и наличност през летния сезон.

Стартират и проверки на 11-те плажа, които областният управител е отдал под наем.

Експерти ще следят спазват ли се договорните клаузи за брой спасителни постове, медицинско обслужване, хигиена, свободна от такси зона и др.

И през юни Министерство на регионалното развитие провежда процедури за отдаване под наем - части 1, 2, 8 и 9 от „Европа“, „Поморие- север“, част от „Приморско-юг“, част 3 от „Ахелой- юг“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
4
 
28
 
! Отговори
екс преди 8 години
Едно не разбирам - защо, щом е неохраняем плажа, къпането да е забранено?!!Къпането е на СОБСТВНА отговорност, а не ЗАБРАНЕНО! Аман от селски тарикати...
3
4
 
6
 
! Отговори
Тубата преди 8 години
До Анонимен 2Аз ходя 2-3 пъти за уикенда. Иначе основната почивка на море, си я изкарвам в Гърция.
2
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ми то кой ти ходи на море в бг?!
1
1
 
30
 
! Отговори
zeus преди 8 години
Чудно, повече свободни плажове без нагли лапачи за шезлонги и чадъри