Гърмен протестира следобед, полицията – бди

Отправен е призив да се включат хора от цялата страна
Обновена: 2 юни 2015 08:48 | 2 юни 2015 08:33,
72
Гърмен протестира следобед, полицията – бди
Полиция е изпратена в Гърмен. Снимка: bTV

Жителите на Гърмен излизат довечера на най-големия досега протест срещу незаконно заселилото се ромско население там и очакват на него да се съберат най-малко 10 000 души.

Отправен е призив към протеста да се включат хора от цялата страна. Очакват се рокери и футболни агитки, което пък наложи в района спешно да бъде изпратена повече полиция, за да не се стигне до сблъсъци.

Още по темата

Жителите на Гърмен настояват ромското население, заселило се в района да напусне, а незаконните им къщи да бъдат съборени.

Общината реши да даде възможност ромите да купят за 1,10 лева на квадратен метър и узаконят земята и постройките си, за да не се стига до наказателна акция.

Проверката установи, че законните ромски къщи са едва 24.

Хората от Гърмен обаче не са съгласни с това и се заканват да протестират, докато исканията им не бъдат изпълнени.



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
24 'законни' къщи? какво означава законни? строителна линия, архитекти, одобрен проект, строителен надзор, договори с ВиК и енергото, удостоверение за експлоатация, редовно плащане на комунални услуги, данък сграда, такса смет? а колко е данък смет в гетото и събира ли се? чия е земята по 'законните' къщи? колко от живеещите в тези 24 къщи за социално-слаби? доходите за 'законните' къщи разследвани ли са? има ли държава, или да си я направим сами?
15
7
 
14
 
! Отговори
US ARMY преди 8 години
Само не е ясно как по време на Осмаско Ботев е учил в Русия и живял в Румъния , само за информация преди 1989 трудно се излизаше извън България , значи тогава е било по свободно от КОМУНИЗМА
14
0
 
17
 
! Отговори
до Hiter преди 8 години
Имаше едно време
13
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Палете моторите братя!! Довечера сме в Гърмен. Металика и бой!!!
12
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Днес ултрасите ще са строителни инспектори.
11
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Т.н. Държавно управление начело с онова *** Борисов, страхлив и безкрайно долен, ще бави и протака да угасне огъня на протеста. В Гърмен за него са гласували 4:1. Купувал е на килограм. Сега ако отстъпим ще дадем още сила на *** и те ще разберат, че ще им се разминава винаги. Общинарите и полицаите в селото са умрели от страх защото протеста може да стигне до София от което дебело.г..я Борисов ще напълни гащите. Не спирайте братя!! С вас сме!!!
10
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Опушениии, тази вечер и ченгелите няма да ви спасят. Идва денят на страшният съд за вас.
9
0
 
55
 
! Отговори
партиен член преди 8 години
По. 1,10 лв. и узаконяване????Е няма такава наглост.Хайде някой да си направи 2 стаи в законния си двор и да почне да ги узаконява.То ще са документи разрешителни такси измервания експертизи.А за тези хоп и всичко законно.Пък после нямало толерантност.Е няма и да има.Ако не съм на работа и аз щях да съм там.
8
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази вечер трябва да има нещо повече от протест- трябва да има битка!
7
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това за рокерите и футболните агитки си го измислихте, за да настроете обществото против протеста.
6
0
 
39
 
! Отговори
маке преди 8 години
на бунт бракя на оръжие кога на мен дръжавата ми е предлагала за лев и кусур м2да изтрепеме поганците на паветата днес е светъл ден да помним паметта на загиналите
5
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Правилно- пред парламента трябва да са тези 10 000 души които се очакват и като зачукат с камъни тази сграда, на Тиквата да му се завие свят вътре.На този свят ден българите да покажем на Ботев , че сме достойн и негови наследници, а не мишки. Да ги смачкаме!
4
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всеки мъж от протеста да вземе по една раница, да напълн и камъни в нея някое желязо и нож да сложи вътре и да се започне с клането. Няма друг начин- тия ни се качиха на главите.
3
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те утре ще купят и вашите имоти, къщи и апартаменти на безценица - нали това искате ? Не може да интегрирате един етнос, който е 2 млрд. само в Индия. Отделно в Пакистан, Бангладеш и Шри Ланка и другаде още 1 млрд. Те ще ни претопят и ще изчезнем ...
2
0
 
45
 
! Отговори
zeus преди 8 години
Протеста не започва ли днес в 12 часа с едноминутно мълчание в памет на борците за свобода?Да не се опитвате да манипулирате хората да не ходят?
1
4
 
40
 
! Отговори
HEINRICH HIMLER преди 8 години
ГАЗОВИТЕ КАМЕРИ СА ОТЛИЧНО РЕШЕНИЕ !