Не пак, а отново – роми и българи на нож, сега в Петревене

Едните се оплакват от набези, а другите – от стрелба и побои
Обновена: 25 юни 2015 13:08 | 25 юни 2015 08:19,
413
Не пак, а отново – роми и българи на нож, сега в Петревене
Снимка: архив, Булфото

След случаите в Гърмен, "Орландовци" и "Дружба" - роми и българи са на нож в луковитското село Петревене след случая, при който възрастен мъж простреля крадец, за да опази имота си.

27-годишният Радослав бил прострелян в корема от собственика на имота, докато развалял дувара му.

"Първия път влязъл да краде дърва и тича с брадвата срещу мене да ме сече, ако не бях взел дървото, щеше да ме насече", разказа пред bTV стрелецът Цветан Томов.

Още по темата

Втория път Радослав дошъл да взима камъни и пак се заканил да го бие, заради което Цветан стрелял. Пушката сега е иззета от полицията, тя е незаконно притежавана.

Напрежението в селото тлее от година, когато възрастна жена била нападната и убита в дома й за 20 лева. Потърпевшите от кражби са много.

Жител на селото се оплака, че е изчезнала пенсията му от 360 лева, а роми редовно влизат в къщата му и дори бъркат в хладилника.

Потърпевшите са на мнение, че полицията трябва сериозно да се намеси в Петревене. Според полицията обаче страх и напрежение в Петревене няма.

По думите на полицейския инспектор Любомир Йолов в селото няма никакво напрежение, има един инцидент от миналата седмица на детска площадка.

"Просто съм потресена посред бял ден някакъв ром да ми нанася такива удари в главата, да изпитвам ужас да изляза от къщи с децата", разказа Камелия Накова. От другата страна имат друга версия - че нейното дете е посегнало на друго.

Ромите също се оплакват, че българите в селото ги бият за нищо. След случая със стрелбата стрелецът Цветан се опасява от отмъщение.

Простреляният вече е изписан от болницата и си е у дома. Въпреки потвърждението на полицията близките му до последно твърдяха, че куршумът го застигнал, докато посягал на имот, съседен на стрелеца, и настояха той да бъде съден за опит за убийство.

"Има право два пъти във въздуха да гръмне да ме предупреди, а не мен да гръмне, като куче ме гръмна", оплака се простреляният Радослав.

По случая ще бъдат повдигнати три обвинения - за кражба на Радослав, а на 54-годишния мъж - за притежание и използване на незаконно оръжие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


413
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
0
 
30
 
! Отговори
Веско преди 8 години
Ако крадеца знаеше, че при влизането в чужда собственост ,собственика има право с каквото намери да защити имота си, той няма да влезе да краде. Тогава и оръжията ще бъдат законни.
124
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ромът му развалял дувара на крепоста нали-Моят дом мойта крепост,така по филмите на тия дет развалят дуварите на крепости им викат варвари нали така,а не любопитни варвари на които носи оторвали на базаре,така пък по филмите никъде не са показвали че оръжието на защитниците на крепостите,а те са техни домове,е незаконно даже като свършат оръжията по някаква причина оръжия стават камъни,тояги,дървета и що ли не покъщина за защита,тъй в гетата на варварите пред дома-крепост никой не влиза и стража
123
0
 
29
 
! Отговори
ЕЛЕМЕНТАРНО преди 8 години
Никой не иска да се занимава с ромите - те са ЕЛЕКТОРАТ.Инак е елементарно - помощи само ако детето посещава училище редовно; и помощи до 4то дете, включително. - промяна на законодателството - да може собсвеността да се защитава със всякакви средства (знам, че не е редно тока да се девалвира живота и здравето на хората, ама ножа е опрял до кокал).
122
0
 
20
 
! Отговори
АНТИРОМ преди 8 години
"Има право два пъти във въздуха да гръмне да ме предупреди, а не мен да гръмне" оплака се простреляният РадославЕЙ НА ТОВА МУ СЕ ВИКА ДА СИ ЗНАЕШ ПРАВАТА.ОСВЕН ТОВА, КАКТО РАЗБРАХМЕ, ТОВА Е ПОКУШЕНИЕ СРЕЩУ РОМЧЕТО, ПОНЕЖЕ СПОРЕД НЕГО ТОЙ Е КРАЛ В СЪСЕДНИЯ ДВОР.
121
0
 
38
 
! Отговори
Х преди 8 години
Единият нямал право да стреля, а другият имал право да краде.Как е започнало,ако не си отишъл да крадеш никой нямало да те простреля.
120
3
 
14
 
! Отговори
Самотен ездач 43г. преди 8 години
Държавата не може и не иска да се намеси, защото е парализирана от вируса на червената мафия!Кой може, нека оцелее някакси... останалите загиват!Само бесилки и масови разстрели на престъпната шайка политици и техният електорат...!
119
0
 
30
 
! Отговори
заралия преди 8 години
Нека да анализираме случката, той си взема тухли от оградата му и човека като протестира тръгват да го секат с брадва!!! Вие разбирате ли го това! Нека държавата се намеси, но в правилната посока, защото скоро ще стане страшно!!!! Между другото така около Стара Загора изчезнаха цели вилни зони, а Стара Загора е цвете сравнено с други населени места
118
1
 
35
 
! Отговори
Пешо преди 8 години
Вдигай се народе! Това ако беше в друга страна до сега да са ги запалили и закопали останките. На никой не му стиска нито за бой против нито за протести против вредната крадлива власт! Една гражданска война за 1 год (чистка на черните и властта) и после 200 год ще си живеем като царчета.
117
0
 
31
 
! Отговори
Antonim преди 8 години
Докато не се промени законът и не стане като в САЩ - частната собственост да е неприкосновена и да не може никой да нарушава това, и да може да се стреля без предупреждение, както е там, нищо добро не ни чака. Крадците няма да разчитат на предупредителни изстрели, време през което могат или да пребият собственика или да избягат.
116
1
 
31
 
! Отговори
зоро преди 8 години
трябва ни рокерски корпус за бързо реагиране
115
2
 
13
 
! Отговори
Тинев преди 8 години
Всички българи, ОПЛАКВАЩИ се и НАРУШАВАЩИ спокойствието на полицията, да се О-каушят.И да варят каве на полицаите и да им палят тутуна.П.П.Уф че напаст брейй. Ти му разправяш спокойно е, той кражби имало. АМЧИ ТО ОТ КЪЩИ , У НАС ДЕ, НИЩУ НЕ Е ВЗЕТО. Кви са тез кражби тугивъ?
114
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Главният виновник за тези престъпления са МИЛИЦИОНЕРИТЕ!Човека е бил в безизходица, кой знае колко се е оплаквал, но никой не му е обръщал внимание?Човека е живял в постоянен страх, а милиционерите - пълно безхаберие, което в нормалните държави наричат ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!Плевелите в една градина ако не ги копаеш, те избуяват и унищожават всичко около себе си.
113
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонименединствената организация,която защитава българското малцинство, е тази на рокерите и футболните агитки, за съжаление.
112
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Милиционер яде баничка
111
1
 
40
 
! Отговори
Крум преди 8 години
Стрелецът да бъде награден, крадецът в затвора, а полицията да влиза Петревене, да разследва всички в гетото и да арестува нарушителите
110
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До трета възрастНе може.Трябва първо да стреля 4 пъти във въздуха.
109
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КАЗВА СЕ ДЕТЕ..И ОТ ТАМ-ДЕТСКИ!!!ВЪРНИ СЕ В НАЧАЛНОТО УЧИЛИЩЕ!ТАКИВА СА ПРАВИЛАТА В БЪЛГАРСКИЯ ЕЗИК!
108
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И да триете това няма да промени настроението на хората!такава цензура все едно че е диктатура от севернокорейски тип!идва и вашият край!споко...!
107
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Коя организация или сдружение ,ще защити Цветан Томов? Кой ще наеме читав адвокат?Като гледам човека няма пари за това.Толкова е отчаян.
106
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ромите трябва да разберат че има закони в тая страна. Ако се запали чергата те ще изгорят първи.