Не пак, а отново – роми и българи на нож, сега в Петревене

Едните се оплакват от набези, а другите – от стрелба и побои
Обновена: 25 юни 2015 13:08 | 25 юни 2015 08:19,
413
Не пак, а отново – роми и българи на нож, сега в Петревене
Снимка: архив, Булфото

След случаите в Гърмен, "Орландовци" и "Дружба" - роми и българи са на нож в луковитското село Петревене след случая, при който възрастен мъж простреля крадец, за да опази имота си.

27-годишният Радослав бил прострелян в корема от собственика на имота, докато развалял дувара му.

"Първия път влязъл да краде дърва и тича с брадвата срещу мене да ме сече, ако не бях взел дървото, щеше да ме насече", разказа пред bTV стрелецът Цветан Томов.

Още по темата

Втория път Радослав дошъл да взима камъни и пак се заканил да го бие, заради което Цветан стрелял. Пушката сега е иззета от полицията, тя е незаконно притежавана.

Напрежението в селото тлее от година, когато възрастна жена била нападната и убита в дома й за 20 лева. Потърпевшите от кражби са много.

Жител на селото се оплака, че е изчезнала пенсията му от 360 лева, а роми редовно влизат в къщата му и дори бъркат в хладилника.

Потърпевшите са на мнение, че полицията трябва сериозно да се намеси в Петревене. Според полицията обаче страх и напрежение в Петревене няма.

По думите на полицейския инспектор Любомир Йолов в селото няма никакво напрежение, има един инцидент от миналата седмица на детска площадка.

"Просто съм потресена посред бял ден някакъв ром да ми нанася такива удари в главата, да изпитвам ужас да изляза от къщи с децата", разказа Камелия Накова. От другата страна имат друга версия - че нейното дете е посегнало на друго.

Ромите също се оплакват, че българите в селото ги бият за нищо. След случая със стрелбата стрелецът Цветан се опасява от отмъщение.

Простреляният вече е изписан от болницата и си е у дома. Въпреки потвърждението на полицията близките му до последно твърдяха, че куршумът го застигнал, докато посягал на имот, съседен на стрелеца, и настояха той да бъде съден за опит за убийство.

"Има право два пъти във въздуха да гръмне да ме предупреди, а не мен да гръмне, като куче ме гръмна", оплака се простреляният Радослав.

По случая ще бъдат повдигнати три обвинения - за кражба на Радослав, а на 54-годишния мъж - за притежание и използване на незаконно оръжие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


413
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
145
0
 
11
 
! Отговори
коментара е изтрит преди 8 години
кой знай що коментара е изтрит
144
0
 
50
 
! Отговори
Бела преди 8 години
"Има право два пъти във въздуха да гръмне да ме предупреди, а не мен да гръмне, като куче ме гръмна", оплака се простреляният Радослав." WTF???!?!?!?A знае ли, че няма право да краде!!!!!1 Да влиза в чужда собственост???!??!!?Не от БХК на тези неща не ги учат!!!!
143
22
 
7
 
! Отговори
до българите преди 8 години
кат не щете да си интегрирате малцнствата - яжте дървото!какво има да се обсъжда - всекиму заслуженото!(и по-зле ше става - но ваш избор)
142
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
АМИ ПРИ ТАКИВА СЪСЕДИ ЧОВЕКА ДОКАТО СИ УЗАКОНИ ТАЯ ПУШКА ПО-СКОРО ЩЕ МУ Я СЛОЖАТ НА ОНЯ СВЯТ
141
1
 
44
 
! Отговори
разбирача преди 8 години
Крайно време е да се въведе закона за НЕПРИКОСНОВЕНА ЧАСТНА СОБСТВЕНОСТ. Влязъл си - на твоя отговорност, вероятно ще ти отрежат главата за което ти ще си виновен.
140
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
лисни му едно канче бензин, цъкни една клечка и не го мисли :)
139
0
 
51
 
! Отговори
Снайпера преди 8 години
Да го беше гръмнал в главата сега нямаше да лае кучето мръсно.Сега полицията пак ще защитава ромите,нищо,че ние им плащаме заплатите.Старата песен на нов глас.Май ще се окаже по добре да си ром в България.1000 организации ти защитават правата,живееш на гърба на държавата.А помежду другото ходи кради,убивай знаейки,че няма да бъдеш наказан...
138
1
 
46
 
! Отговори
dio преди 8 години
Когато няма ефективно прилагане на закона тогава идва саморазправата.Човекът не иска да е поредната ненаказана ц. (ромска) жертва.
137
0
 
42
 
! Отговори
Иванов преди 8 години
След като случая се е случил в началото на месеца, защо ЧАК сега се съобщава от медиите??? ЗАЩО покриват случващото се в България? А за бабата убита в дома си В СЪЩОТО СЕЛО от цигъни някой нещо да е чул?? "НЕ няма напрежение" - там да сложат камери и държавата да пази хората, не да пазят цигънските махали!
136
0
 
29
 
! Отговори
bbg преди 8 години
Бой, бой и пак бой за да спрат да крадат.
135
0
 
52
 
! Отговори
Б Е З О Б Р А З И Е преди 8 години
Имам познати от това село. От години са пропищели от ромските своеволия, а полицията да твърди, че напрежение няма!Ромите се разреваха, когато се оказа, че въпреки солидната закрила, която те получават и от правителството, и от НПО, на българите вече им дойде до гуша и на злото отвръщат със зло. НО ВРЪЩАНЕ НАЗАД НЯМА ДА ИМА , да си го набият в главите!Сериозно наказание трябва да има и за местните МВР-кадри, които твърдят, че напрежение нямало!За защита на Цветан Томов да направим подписка!
134
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
DRUGIAT PAT STRELECA DA E PO-TOCEN. I POVECE NEMA DA KRADE.
133
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Убеден съм, че някой политик има пръст в тази работа. Или ако няма, поне няма да прпусне да се възползва от така създалата се ситуация.
132
0
 
14
 
! Отговори
Ъц преди 8 години
Липсата на държавност във всички институционални сфери и недълновидноста на нашите политици, които ВИНАГИ си затварят очите пред проблемите в държавата - така наречената политика на щрауса - неминуемо ще доведат до сериозен етнически и социален сблъсък (времето на конфликта отмина, без дори да бъде забелязан от нашите тъпоглави политици).За съжаление "тиквите и кратунквците" в парламента и президентсвото и понятие си нямат, как да реагират в създалата се ситуация!!!!А напрежението расте...
131
0
 
9
 
! Отговори
Вяра преди 8 години
А бе тоя *** долу продължава да си мисли че се пише децки, а не детски! Нищо, така както е тръгнало няма да ти трябва да знаеш български, скоро всички ще учим "ромски".
130
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Правете им гето на остров белене и всички там!
129
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако нахлуем 5 човека с ак47 в някоя махала , дали няма всичко да е в кайма ? Не само незаконни оръжия ще имаме , ами ще са автомати и ще сме на групи и всичко ще приключва за една вечер ...
128
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонименне са успели....ако бяха успели нямаше да ни ги връщат
127
0
 
17
 
! Отговори
Х преди 8 години
До Веско *** ЗАКОНИ ПРОТИВОРЕЧАЩИ НА КОНСТИТУЦИЯТА-как собствеността е не прекосновенна щом не можеш да я защитиш.
126
0
 
17
 
! Отговори
Бг преди 8 години
Да го беше приключил в главата дано