Ромите в Гърмен искат отлагане на бутането на къщите им

Български граждани сме, не толерирайте бежанците, зоват те
Обновена: 29 юни 2015 10:39 | 29 юни 2015 10:37,
102
Ромите в Гърмен искат отлагане на бутането на къщите им
Снимка: архив Булфото

Ромите в от кв. "Кремиковци" в Гърмен искат отлагане с 2 или 3 месеца на събарянето на незаконните постройки, предаде агенция "Фокус". Те са подготвили подписка, която ще бъде изпратена до Министерския съвет и Народното събрание.

По думите на председателя на Инициативния комитет от кв. "Кремиковци" трябва да се вземе под внимание тази подписка, тъй като те са български граждани със своите права, а не трябва да се толерират придошлите бежанци в България.

За днес е определено да бъдат съборени 4 от постройките в кв. "Кремиковци". В четирите постройки има около 15 деца, които ги обитават. Към този час са излезли всички жители на махалата в очакване на булдозерите, които ще започнат събарянето.

Ромите заявиха, че няма да допуснат къщите им да бъдат разрушени, но ако се стигне до там лично ще ги запалят. Те призовават кмета на община Гърмен Минка Капитанова при евентуално събаряне на постройките им да бъдат настанени някъде. Ромите заявиха, че няма къде да отидат и не разполагат с финансови средства.

Към този момент е спокойна обстановката в махалата. Коли на жандармерията са разположени на входа и изхода на махалата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо триете, излъгах ли нещо? Заравянето на главите в пясъка няма да ви помогне
37
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
47Босия ли? Тия роми имат повече кинти от теб, бе българино.
36
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много смело!Не можем да бутнем незаконните хотели,не можем да вкараме политик в затвора,не можем да почистим администрацията от мъртви души и т.н.,но можем да вземем на босия цървулите.
35
1
 
20
 
! Отговори
до 41 преди 8 години
То и ти трябва да си много КУХ за да си се загрижил за ромите и тяхната съдба. Що не се поинтересуваш за моята съдба примерно? Че работя за да си плащам квартирата и сметките и да оцелявам? Значи ромите са някакви висши същества които трябва да имат свои домове непременно и че ако ги разкарат от незаконните им домове, няма къде да отидат понеже не искат да работят за да си плащат наема? УФСЪ!
34
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А миналата година бутнаха бараките на рибарите в Ченгене скеле, Бургаско, защото били незаконни. Защо за българи може, а за роми да не може?!
33
3
 
7
 
! Отговори
до 43 преди 8 години
Законите се създават за да се спазват.
32
0
 
30
 
! Отговори
Един от многото преди 8 години
Аз живея със семейството си с 2 деца под наем и нямам собствено жилище. Предполагам има много такива като мен. Искам и аз държавата да ми даде безплатно жилище, понеже си нямам собствено. Явно проблемът ми е, че не съм
31
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Още малко и референдум ще поискат.
30
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Някой знае ли какво става в Гърмен. Трябваше в 10 часа да са ги бутнали, а май нищо не се случва.
29
0
 
22
 
! Отговори
къде са социалните преди 8 години
Нямало къде да живеят децата им. Деца изобщо не трявбада живеят в такива условия. Къде са социалните? защо мне са им взели децата на тия негодни родители? кви са тия 8-членни семейства в една стая? Взимат им децата и им спират детските, после им събарят копторите. Аз що не съм си построил колиба в Борисовата градина? Щото зад гърба ми не е хелзинския комитет. Кой защитава правата на гражданите, докога полицията ще пази крадците? Все реторични въпроси don't bother
28
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Настанявайте ги в къщите и дворовете на кмета/кметицата и общинските съветници. Това са хората, които с действия и бездействия са отговорни за създаденото положение. Това сас хората, които са им издали удостоверения за местожителство, за да имат лични карти с адресни регистрации там, в нерегулираните земи!
27
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато им връчиха заповедите за освобождаване на имотите се ослушваха. Сега вече нямало къде... Как няма къде? При братчедите, братята и сестрите. Нали сте многолюдни фамилии? Ще си хортувате по дузина в леглото.
26
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бутайте без много церемонии! И после ги настанете в лъскавите офиси на БХК, Отровено общество и Америка за България, може и по палатите на ромските тартори, а за да е съвсем справедливо и по къщите на българските държавни служители, които толкова време да си затваряли очите за ромските безобразия!
25
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В България има над 400 села с изоставени къщи и хиляди декари земя за обработване. Има работа за китайския народ. Друг е въпроса, че мотика не хваща. Той иска да е в големия град, да краде на воля, да не плаща за нищо и да дои държавата до безкрай за помощи.
24
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До д-р ИсняНе забравяй Банкя :)
23
0
 
22
 
! Отговори
Българин преди 8 години
В тази държава единствените реално дискриминирани са българите. Всички останали имат права, привилегии, субсидии, помощи и т,н, Прочие законите важат само за българите ... останалите могат да правят каквото си пожелаят. Нема такава държава!
22
0
 
18
 
! Отговори
Българска работа преди 8 години
какво точно означава да "останат без дом" ?!?! тези хора не са паднали от Марс, отнякъде другаде са дошли, където е бил домът им. Какво има да се умува повече.
21
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега искат 2-3 месеца, а когато правиха колибите им трябваха 2-3 дена най-много. После ще кажат идва зима, не може... Като искат - да се палят. И без това от тях полза няма.
20
0
 
27
 
! Отговори
Луд с Мотика преди 8 години
Тези не са в положение да поставят ултиматум. Бутайте им копторите. Да тръгват да си търсят работа и да излизат на квартира. Там ще плащат ток, вода, наем - както много българи в държавата. Бутайте и да се оправят. Има начин и той е да се работи и да си плаща всичко. Няма само ние да плащаме. Тези и след 3 месеца пак ще поискат 3 месеца че идвало зима и няма къде да отидат. БУТААААЙ
19
0
 
4
 
! Отговори
балъци сме преди 8 години
Българи , а и ние да правим работи и да се оправдаваме с дискриминация! - Ей ни прецеденти колкото искаш!