Ромите в Гърмен искат отлагане на бутането на къщите им

Български граждани сме, не толерирайте бежанците, зоват те
Обновена: 29 юни 2015 10:39 | 29 юни 2015 10:37,
102
Ромите в Гърмен искат отлагане на бутането на къщите им
Снимка: архив Булфото

Ромите в от кв. "Кремиковци" в Гърмен искат отлагане с 2 или 3 месеца на събарянето на незаконните постройки, предаде агенция "Фокус". Те са подготвили подписка, която ще бъде изпратена до Министерския съвет и Народното събрание.

По думите на председателя на Инициативния комитет от кв. "Кремиковци" трябва да се вземе под внимание тази подписка, тъй като те са български граждани със своите права, а не трябва да се толерират придошлите бежанци в България.

За днес е определено да бъдат съборени 4 от постройките в кв. "Кремиковци". В четирите постройки има около 15 деца, които ги обитават. Към този час са излезли всички жители на махалата в очакване на булдозерите, които ще започнат събарянето.

Ромите заявиха, че няма да допуснат къщите им да бъдат разрушени, но ако се стигне до там лично ще ги запалят. Те призовават кмета на община Гърмен Минка Капитанова при евентуално събаряне на постройките им да бъдат настанени някъде. Ромите заявиха, че няма къде да отидат и не разполагат с финансови средства.

Към този момент е спокойна обстановката в махалата. Коли на жандармерията са разположени на входа и изхода на махалата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
25
 
! Отговори
Онуфри преди 8 години
И какво излиза - ако ми трябва законна къща, вземам и си строя барака където ми е кеф. Ако държавата иска да ми разруши бараката, трябва да осигури на мен и семейството ми жилище. Айде тогава всички да си строим масово бараки и после да чакаме държавата да ни подари жилища.
17
0
 
10
 
! Отговори
супер преди 8 години
до багеристите:бутайте с размах, ама по-голям, не само тези 4 кошари.
16
0
 
23
 
! Отговори
Дискриминиран преди 8 години
Ако аз си построя къща където ми харесва без да питам никого за нищо дали държавата щеше да ме чака десетилетия без да ме санкционира, в това число без да плащам ток, вода, данъци. Че кой не би искал да е в такава държава.
15
0
 
10
 
! Отговори
Прагматик преди 8 години
Законът трябва да се спазва от всички. След като някой е решил да се противопоставя на законни мерки и да възпрепятства прилагането им, има съответни мерки които се предприемат - в това число арест и подвеждане под съответната наказателна отговорност. Съставът на престъплението е с утежняващи обстоятелства при описаните закани от страна на нарушителите да палят сгради и т.н. Просто трябва да се приложи закона и толкова.
14
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бутайййй! Както аз съм на свободен наем така и те. Нямало къде да отидат.
13
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как няма къде да отидат бе да идат на квартира у съседите си роми.
12
0
 
21
 
! Отговори
млад и образован преди 8 години
Техните права??? Един гражданин има право да получава защита от държавата. Но освен права всеки има задължения. Моите задължения като работещ българин са да плащам тяхната издръжка, техния ток...за да може те да пият, да слушат висока музика, която да ми пречи да спя и за да не мога да съм концентриран на другия ден, когато аз трябва да правя пари за да мога да платя техните сметки! Драги политици, спрете им кранчето или скоро и аз ще емигрирам и тогава още един плащащ данъкоплатец ще си отиде.
11
0
 
4
 
! Отговори
художника преди 8 години
Ромите са чергарско племе, те използват ресурсите на природата без да я рекултивират. Когато тези ресурси свършат се местят на друго място. И за да не е така трябва закон против номадството. А от отдела за закрила на детето къде са? Всички тяхни деца да се настанят в приюти, съгласен съм от мойте данъци да дам, но да се образоват в приютите, да се научат на чистота и възпитание, така няма да взимат пример от родителите си. А родителите....да се оправят както могат.
10
0
 
13
 
! Отговори
д-р Исня преди 8 години
Как нема къде да отидат бе.... У драгалевци и Бояна кооолко за берене има. Като се настанят, ще има и от къде да си късат - я телевизор, я кухня..сичко има в тези квартали. Палете веднага натам. Доде дойдат да ви изгонат, ще се ошушкали клоните вече!
9
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По думите на председателя на Инициативния комитет от кв. "Кремиковци" трябва да се вземе под внимание тази подписка, тъй като те са български граждани със своите права.Като имат права защо не са ги спазили??? Да се затрият от лицето на земята.
8
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато нагло унижаваха и биеха българи не викаха Бащицата Бойко. Днес усетили дебелия ще се палят с децата си. Много ще ми е интересно един смел ром да се запали зеедно с незаконната си колиба, но това няма да стане. Оставим ли ги сега както Фандупкова ще патим много!!! Те унищожиха провинцията и сега настъпват към градовете.
7
2
 
3
 
! Отговори
humanitet преди 8 години
Prezidenta i viceprezidenta v rbg ste se pogrijat humanno za tezi bg grajdani da jiveyat po bg standart i bg zakoni v higienichni domove - pratili sa koli s pochitni gvardeici za tiah?
6
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Докато на ромите се обръща внимание така ще бъде.Цяла сутрин Нова тв не спря да се включва пряко от Гърмен.Те хубаво си знаят правата,а задълженията???? Данъци,ток,вода,осигуровки плащат ли?Не! Значи нямат и права!
5
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Никаква отсрочка. След 3 месеца ще кажат, че срещу зима никой няма право да им събаря къщите. номера. СЪБАРЯЙ.
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
; )
3
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е как не разполагат с финансови средства, нали по 150 евро на ден изкарваха в гръцко. Никой не е длъжен някак си да ги компенсира и настанява.
2
1
 
31
 
! Отговори
rumen72 преди 8 години
СЪБАРЯЙ!!!
1
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ето поне едно нещо, за което да сме на едно мнение с ромите - българските граждани трябва да са с преимущество пред нелегалните имигранти. Ако и за всичко друго се разбирахме така добре...