Над 30 бойни кораба на НАТО акостираха във Варна

В учението ще участват вертолети и самолети. Вижте ги!
4 юли 2015 17:51,
283

Снимка: Булфото

От 3 юли до 12 юли 2015 г., Военноморските сили на Република България ще проведат  национално военноморско учение "Бриз 2015" отворено за участие на ВМС от страни членки на НАТО (от Плана на Българската армия за 2015 година).

В учението ще участват над 30 бойни и спомагателни кораби и катери и над 1700 души личен състав от военноморските сили на България, Гърция, Румъния, САЩ, Турция, както и Първа постоянната група кораби на НАТО и Втора постоянната група противоминни кораби на НАТО от силите за отговор на Алианса, съобщи "Булфото".

В учението ще се включат и два вертолета на ВМС, самолет от патрулната авиация на САЩ, два самолета от българските Военновъздушни сили, представители от Сухопътни войски и 21 държавни организации, институции и ведомства от 4 министерства, местни органи на управление и неправителствени и частни организации.

Учението е планирано и ще се ръководи съгласно стандартите и процедурите на НАТО. Провежда се в териториалното море, прилежащата зона и изключителната икономическа зона на Република България и в полигони, които са обявени своевременно.

Целта на "Бриз 2015" е усъвършенстването на нивото на подготовка на личния състав от ВМС по планиране и провеждане на морска операция в коалиционен формат и издигане нивото на координация с правителствени и неправителствени организации и институции при реакция на кризи и защита на населението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


283
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
5
 
41
 
! Отговори
искаме мир! преди 8 години
Искаме мир, а не Нато!
92
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Точно 8мин,трябват на рашките да се справят с тази "военна мощ"
91
4
 
33
 
! Отговори
Х преди 8 години
Нашите политици искат да ни превърнат в арена на бойни действия.
90
18
 
8
 
! Отговори
пфффф преди 8 години
Това учение се провежда повече от 20 години.Къв ви е проблема незнам.Преди идваха украинци и руснаци.Сега ги няма щото да скарани и обидени.Всичко си беше ок.
89
4
 
27
 
! Отговори
колко? преди 8 години
Колко украински деца могат да убият 30 натовски бойни кораба?
88
1
 
10
 
! Отговори
6turk преди 8 години
Че тоя варел май може да плува даже и в Марица !
87
25
 
7
 
! Отговори
Василев преди 8 години
Честит празник на всички, САЩ и демокрацията над всички!Агент Скоти Флеминг!ЦРУ!!!
86
5
 
30
 
! Отговори
сволач преди 8 години
Що за *** живее в това географско понятие наречено "българия".Атомните бомби на Американската *** не ни трябват.Америка е далеч,а ние с теб *** сме на един джиляк разстояние.Най добрия роднина е комшията.Тази сбирищина в Америка не ми е комшия.Повтарям .Що за *** сте тези които се правите на ербапи,ама пукне ли пушка ще се заврете на майките си в задниците.ПОМНЕТЕ И НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ВАЗОВИТЕ ДУМИ. "Няма тъй велика кат Русия на света"
85
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Onzi den nad Kardjali letqha 2 broya boyni samoleta s tursko zname demek natovski
84
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименEy sega vleznah v google i broykata na atomnite boyni glavi v incirlik se okazaha to4no 90 broya
83
14
 
5
 
! Отговори
Василев преди 8 години
Спкойно братя ***, всеко боен кораб на НАТО носи инвестиции суха пара кеш от един милиард на борда!30 милиарда се вливат в най бедната държава на ЕС и НАТО и чувствително се променя живота и икономиката на България!Агент Арчи Бенингс!ЦРУ!!!
82
16
 
0
 
! Отговори
Василев преди 8 години
Щом има ядрени руски ракети насочени към България, защо не приютим американски ядрени ,но с противоракетна система Пейтриът и самолети Стелт???Агент Барни Уйлшър!ЦРУ!!!
81
0
 
19
 
! Отговори
дядомраз преди 8 години
Участвах във "Бриз 1989" но тогава нямаше нито съветски нито други войници и техника от Варшавския догодор. Това сегашното е позорно и опасно за България. Политиците ни са предатели и слуги на външни господари!
80
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 157 157 tova ne se otnasq za incirlik
79
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Boynite yadreni glavi v incirlik sa prigodeni da se prenesat i izstrelqt ot samoleti f 16
78
19
 
2
 
! Отговори
Василев преди 8 години
Руската икономика бавно ще гасне, въоръжените им сили, ще изпитват недостиг на средства,вътрешно етническите конфликти ще назряват, руската интелигенция ще се навдигне и ще окаже натиск да се свали руският политически елит,който подържа другаря Путин!Хордоковски ще се върне на бял кон и ще направи нужните реформи, така че обикновеният руснак да живее по добре и сигурно!Агент Дейви Ковалски!ЦРУ!!!
77
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
V Incirlik natovskata baza ima razpolojeni nad 100 yadreni glavi polovinata ot koito sa pod kontrola na turskata darjava i se vodqt na turskata armiya i sa v gotovnost da budat izpolzvani ot turcite kogato i kadeto sa udobni za otbranata na Turcia
76
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АТАКИСТA napravili ti vpe4atlenie 4e vsi4kite korabi sa s turski znamena robe
75
2
 
6
 
! Отговори
Варналия преди 8 години
Ходи му го кажи сам на капитана,***. Спри халициогените
74
17
 
2
 
! Отговори
Василев преди 8 години
Руските енергийни корпорации враг номер едно на българската икономика и на политическата и съдебна система, които са корумпирани от руските монополи!Агент Клифт Харингтън!ЦРУ!!!