Над 30 бойни кораба на НАТО акостираха във Варна

В учението ще участват вертолети и самолети. Вижте ги!
4 юли 2015 17:51,
283

Снимка: Булфото

От 3 юли до 12 юли 2015 г., Военноморските сили на Република България ще проведат  национално военноморско учение "Бриз 2015" отворено за участие на ВМС от страни членки на НАТО (от Плана на Българската армия за 2015 година).

В учението ще участват над 30 бойни и спомагателни кораби и катери и над 1700 души личен състав от военноморските сили на България, Гърция, Румъния, САЩ, Турция, както и Първа постоянната група кораби на НАТО и Втора постоянната група противоминни кораби на НАТО от силите за отговор на Алианса, съобщи "Булфото".

В учението ще се включат и два вертолета на ВМС, самолет от патрулната авиация на САЩ, два самолета от българските Военновъздушни сили, представители от Сухопътни войски и 21 държавни организации, институции и ведомства от 4 министерства, местни органи на управление и неправителствени и частни организации.

Учението е планирано и ще се ръководи съгласно стандартите и процедурите на НАТО. Провежда се в териториалното море, прилежащата зона и изключителната икономическа зона на Република България и в полигони, които са обявени своевременно.

Целта на "Бриз 2015" е усъвършенстването на нивото на подготовка на личния състав от ВМС по планиране и провеждане на морска операция в коалиционен формат и издигане нивото на координация с правителствени и неправителствени организации и институции при реакция на кризи и защита на населението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


283
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Просуките *** вие :) Няма такава радост за ухото!Продължавайте купейкаджии!Путин, kiss my ЕС!
72
14
 
7
 
! Отговори
Варналия преди 8 години
Баси коментарите ,у селския хоремаг. Та кораби от Нато идват всяко лято на пристанище Варна,всеки август има натовски учения, събудете се.
71
10
 
24
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
130 Не бях обърнал внимание на този момент със знамената на 11-та снимка. Наистина това куче- турския капитан се гаври с нас. Българското знаме са го сложили по-ниско от турското очевидно умишлено неговите хора и той се хили най-нагло насреща.Що не го направи това с руско знаме в руско пристанище тоя амуджа? Щото знае, че може и да не се прибере жив у тях си.
70
4
 
8
 
! Отговори
До 77 преди 8 години
В ПСВ България е съюзник на Турция и това наистина е катастрофално-загуба на значителни земи, Национална катастрофа ! ВъВ ВСВ сме на страната на губещите, Турция не знам на чия страна е била! Сега отново не постъпваме мъдро. А жестът на турчина с турският флаг на снимката е показателен и очеизваден !
69
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
-Твоята кола каква е?-Такава е.;-Аз бях на море едикъде си.;-Моята заплата е такава.;-Моята работа е едикаква си едикъде си-ето това го интересува българина.България е отвлечено понятие за 75% от нашите сънародници.Тези във форума сме аутсайдери.Дори Турция да отхапе 1/4 от БГ-ще си траеме.Така е било и така ще бъде.Най-много се радвам,че съм преходно явление в тази ***.
68
0
 
10
 
! Отговори
Реалиста преди 8 години
На снимките видях един боен кораб, една подводница и нещо което прилича на рибарски кораб. Чудно ми е къде са останалите 27 бойни кораба? (При предположение че рибарския кораб има някакво бойно предназначение.)
67
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тия гадове готвят нещо ....
66
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Докъде стигнахме?Турското и българско знаме се веят заедно да плашат Русия.Народ,който плюе на миналото си няма бъдеще!
65
7
 
6
 
! Отговори
КОСТАС ЛИНКЕ преди 8 години
ТУРК..САМО ТОВА СТИГА ДА СТАНЕ ИСТАНБУЛ НА СОЛ И ПЯСЪК.https://en.wikipedia.org/wiki/M270_Multiple_Launch_Rocket_SystemНИЕ ИМАМЕ 36 ЕДИНИЦИ (3 ДИВИЗИОНА)..2 ОТ ТЯХ ВЪВ ФЕРЕС.ВИЕ ТУРЦИТЕ СЪЩО ИМАТЕ --- ИМАТЕ 12 ЕДИНИЦИ = 1 ДИВИЗИОН.ТОВА БЕШЕ АНАЛОГА НА СС 23 ОТ БАЛГАРИЯ ПО ВРЕМЕ НА СТУДЕНАТА ВОИНА.МАКСИМАЛЕН ОБХВАТ 300 КМ !!
64
6
 
5
 
! Отговори
атакистите преди 8 години
бълват пяна сега!
63
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те, американците и от нас купуват оръжие за Украйна... ама още не сме си повярвали колко сме велики. Това, пуйчетата, много добре го докарват на шовинизъм. Като се разкльокат в нета, голяма патардия вдигат.
62
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Време е Русия да започне да потопя НАТОВСКИТЕ кораби ! Ако Руски кораби бяха в мексиканският залив кой щеше да се чувства застрашен Америка или Русия ? А нашите политици се уплашили от Русия па повикали американските и турски кораби ! Раздавйте *** и слагаите шалварите подръжници на ГЕРБ
61
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Варг, с какво ще ги потопиш или друга родина имаш?
60
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Никакви C300 няма да купува Турция, това са пълни глупости :)))))Те в момента работят по своя програма, собствено производство..."турция и собствено производство... усещам, че ще има много жертви в процеса на "собственото производство". Те милите две тенекета не могат да заварят, военна техника ще правят... :)))
59
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АТАКИСТ--106; Абе тиква някой казвал ли ти е колко си ***?
58
2
 
15
 
! Отговори
нико преди 8 години
то като гледам само турски флагове
57
5
 
16
 
! Отговори
КОСТАС ЛИНКЕ преди 8 години
КОИ ЗНАЕ И ПОМНИ, ЧЕ ПРЕЗ 1987 Г. ГЪРЦИЯ СТРУПА ВСИЧИТЕ СИ КОРАБИ И ФРЕГАТИ ПО МОРСКАТА ГРАНИЦА НА ОСТРОВ ЛЕМНОС, СРЕЩУ ДАРДАНЕЛИТЕ И ИБМРОС (НА ТУРКСА ГОКЧЕАДА).ТОГАРА БАЩАТА НА ГЕОРГОС--АНДРЕАС ПАПАНДРЕУ ИСКАШЕ ДА ПОТАПЯ ВСЕКИ КОРАБИ НА ТУРКИЯ, ЗАЩОТО ИМАШЕ СПОР ПО МОРСКАТА ЛИНИЯ НА ГРАНИЦАТА ОТ САМОТРАКИ И ЛЕМНОС ДО ИМБРОС И ТЕНЕДОС (ГОКЧЕАДА И БОЗКААДА).ТОГАВА ТУРСКИТЕ КОРАБЧЕТА НЕ ПОСМЯХА ДА ИЗЛЯЗАТ ОТ ДАРДАНЕЛИТЕ.
56
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тея подводници Лада с бутане ли палят ?
55
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те *** се впечатляват само когато е нещо ядрено, затова да помолим Паси да покани някоя американска ядрена подводница да участва. Ще бъде голям купон за тея с петолъчките.
54
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само чрез контраАТАКА пред руската черква може да бъде задаржано НАТО.....какво тук значи някакъв си путинофил !