Под дъжд от конфети резнаха лентата на новата зала в Русе

Премиерът обеща четирилентов път от Русе до магистрала Хемус
Обновена: 23 юли 2015 21:36 | 23 юли 2015 21:18,
62
Под дъжд от конфети резнаха лентата на новата зала в Русе
Снимка: Министерски съвет

Под дъжд от конфети бе прерязана лентата на новата спортна зала Арена Русе. На церемонията присъстваха премиерът Бойко Борисов, министрите Лиляна Павлова и Красен Кралев, кметът на Русе Пламен Стоилов и министърът на спорта на Румъния.

Всички изказаха огромни благодарности за осъществяването на спортния проект и на властта, и на инвеститорите и спонсорите, както и на гражданите. Министър-председателят благодари и на "Началника" и припомни, че без него нищо не става. Той акцентира на това колко много спортни съоръжения са открити през последните години.

"Само преди няколко години в София нямаше нито една спортна зала, в Пловдив също, във Варна - Господ ни е спасил, че не е паднала залата. Само за няколко години, освен в София, има зали и в други градове - на 30 август ви каня в Пловдив , днес сме в Русе, а в Бургас строим", каза премиерът Борисов.

Според него в залата ще могат да се случват много събития и тя ще се превърне в средище.

Още по темата

Пред публиката той пое ангажимента, че ще бъде проектиран четирилентовият път, който ще свърже Русе с магистрала Хемус.

"Това ще направи Русе съвсем различен град и Павлова да направи проекта до края на годината", обърна се премиерът към министърът на регионалното развитие и благоустройството.

Премиерът не пропусна да коментира и консенсуса за съдебната реформа.

"Беше много важно да намерим консенсуса за съдебната реформа. Ще има Шенген, ще има и инвестиции, това беше ключовото решение за България за тази година. Партиите надмогнаха различията и си стиснаха ръцете - непримирими врагове – Патриоти с ДПС, Реформатори с АБВ".

Министър Лиляна Павлова заяви с оптимизъм, че спортната зала ще се превърне в "бижу" в сърцето на Русе. "Този град, който благодарение на кмета и неговите усилия , се превърна в перлата на Дунава", похвали Павлова.

От своя страна градоначалникът на Русе определи днешния ден като изключителен и допълни, че този момент е чакан от русенци повече от 30 години. "Много бяха трудностите пред този порект. Но ние показахме, че когато администрация, частните партьнори и гражданите работят заедно, ние успяваме. Това ще е мощен стимул за развитие на нашия град. Ще продължим напред за един по-добър град“, обеща той.

Министър Кралев също отправи поздрави и благодарности и заяви, че сложното тепърва предстои. По думите му ще има нужда от още много работа за организирането на международни събития, но Министерството на младежта и спорта ще подкрепи напълно всички проекти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Отново геребарстко промиване на мозъците на тъпия материал. А нещо за 16-те млрд заем, който ще плащат и правуниците ни (нашите, не вашите), няма ли да ни кажеш.А нещо за новата цена на тока от 1 август - или на медиите е поръчано да си трайкат.
19
3
 
1
 
! Отговори
z преди 8 години
неграмотноцииии порект... и кво ли не
18
3
 
9
 
! Отговори
Митко преди 8 години
Честита зала, и да е с леко кофти име, си е колосален проект чакан от години. Ама Бойко, стига лъга с този 4 лентов път бе. Всеки ден се избиват хора на пътя Русе-Бяла и от над 10 години ги слушаме това с 4-те ленти. Толкова животи си заминаха там. То ясно, че няма да построите нищо ама вземете поне една маркировка му ударете Русе-Бяла да се вижда нощно време, 60км са това. А и за залата не си го преписвай, че стоежа е почнат още като беше просто пожарникар.
17
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ееееееййй,браво баце Бойкооооо.Селянчето ми от Банкя,какво ще правим без теб водителю наш.
16
3
 
11
 
! Отговори
Алекс преди 8 години
Това е едно дългоочаквано събитие от всички в регион Русе. Нека да се наслаждаваме на предстоящите събития;)
15
2
 
8
 
! Отговори
IVANOV преди 8 години
pira na edna tikva!
14
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стигнах до един извод, ДПС е построила всички проекти до сега, защото участва винаги във властта ........., къде явно с БСП, къде задкулисно с ГЕРБ, конституцията ще променят два заема изтеглиха за 8 месеца .....
13
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 17:Нямам време да ти обяснявам. Важното, че сега си щастлив с Тиквата и залата,а си бил нещастен от КТМ
12
1
 
10
 
! Отговори
Е преди 8 години
Много голяма група я открива !Та и Дуловската госпожа !
11
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ГЕРБ не е политическа партия,ГЕРБ е мафиотска организация.
10
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тиквата няма никакъв принос за това.
9
6
 
13
 
! Отговори
име преди 8 години
Доживях да я видя построена . Това е дар за всички русенци и гости . Честито !
8
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трябвало е освен дъжд от конфети , да направят и дъжд от салфетки . Хубаво е , че се откриват спортни зали , та Борисов после , като го махнат , да ходи на работа като охрана по спортните зали.
7
19
 
2
 
! Отговори
Шабан преди 8 години
Спортни зали добре, но трябва и джамии да се строят.
6
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тиквата е срам за България.
5
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Еее разгеле най-сетне я построиха след 30 годиниБай Тошо я почна през 1984-та, но не можа да я построиЛуканов не можа, Жан Виденов не можаКостов не можа, Царя не можаСтанишев не можанакрая дойде Бат Бойко и я построи залатаот името на всички русенци: Благодарим на бат Бойко за новата спортна зала, тя е чудесна---------------------------------------------Напълно копиран постинг от другата статия.Има ли някой, който им се връзва -Доцент ББ - дължината на мъркуча,Докто ЦЦ - висилката
4
1
 
15
 
! Отговори
Teufel преди 8 години
"Резнаха"!??Кой ти е бил учител по български език и литература бре, ***!?
3
11
 
19
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 8 години
Другарю Кралев, първо намерете международни събития за онази пустееща в София грандоманщина, която Тиквата построи....
2
25
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русе е постоянно намаляващ се град със затихващи функции в последните 25 години. Имаше някаква надежда в алъш вериша сРумъния но и това заглъхна. Почти всички заводи строени презкомунизма бяха окрадени и затворени. Русе сега е някакво околийскоградче. Залата след 4-5 години ще представлява някаква жалка гледка,а тези които се излъжат да гласуват за Тиквата са най-големитеглупаци или тарикати хванали се за келепира.
1
11
 
18
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 8 години
Боже дано не ни завладее и шенгенското пространство! Едва издържаме на евроатлантическата инвазия...