НСО-то размахва автомат и избутва кола в аварийната лента

Причината: Изпреварвали ТИР твърде бавно на "Тракия"
Обновена: 27 юли 2015 14:23 | 27 юли 2015 09:08,
508
НСО-то размахва автомат и избутва кола в аварийната лента
Снимка: архив Булфото

Младо семейство от Пловдив твърди, че е било засечено от автомобили на НСО, а водачът на кола от кортежа дори е размахвал автомат, разказва Нова телевизия.

Коста и Гергана Костови се прибирали от морето. Пътували с две коли – в едната майката и 3-годишното им дете, а другата в бащата.

Край Стара Загора, на километър и половина зад тях, те забелязвали кортеж на НСО с включени сирени да приближава бързо. В този момент обаче в движението по магистралата пред тях се включва ТИР, който буквално карал с 40 км/ч. Семейството се движило със 130 км/ч. Решили, че могат да изпреварят тира без да засекат кортежа.

"Изнесох се вляво, жена ми също. Но нейната кола е по-малка и ѝ трябваше повече време да набере скорост", разказва Коста Костов.

Автомобилът на Гергана не успял да изпревари ТИР-а достатъчно бързо и затова ескортиращият джип започнал целенасочено да я избутва в аварийната лента.

"Падна ми пердето и реших да ги догоня. Когато реших да се изравня с ескортиращата кола, бях засечен. Нормално. Това явно е в правилата. Но за да демонстрират показност, отвориха стъклото и показаха автомат, не беше към мен насочен, но показаха автомат "Калашников" и помолих да спрат, да кажат къде сгрешихме. Моята жена се разтрепера и спря колата", разказва Коста Костов.

Гергана позвънила на 112, но й обяснили, че няма как да спрат ескорта.

От НСО излязоха със специална позиция по казуса. В нея се казва, че при опит кортежа да изпревари двата автомобила на семейството, те започнали да изпреварват ТИР-а без подаване на светлинен сигнал и така са нарушили закона, според който трябва да се дава път на превозните средства със специален режим на движение. 

Според НСО с опитите си да ги догони Коста е създал предпоставки за ПТП. С цел да прекрати тези рисковани и незаконни действия на водача на БМВ-то, оперативният работник свалил стъклото и направил неколкократно знаци с ръка да намали скоростта и да се отдалечи от кортежа. 

Коста отбелязва, че самият той е бил 10 години под пагон, летял с изтребители. "Всички мъже под пагон са ерудирани и знаят какво е реална заплаха. Дали тази кола, която вървеше по средата на магистралата е истинска заплаха? И какво виждам аз, тези хора искат да убият моето семейство и нормално – ускорих да ги догоня, за да ги попитам кому е нужно това, защо?", пита Коста Костов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


508
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
2
 
11
 
! Отговори
нищо ново преди 8 години
навремето имаше УБО - убий без да отговаряш
34
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ne se znae dali e vidql avtomat,spored negovite prikazki e taka,no dali istina!!!
33
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За НСО трябва да се приеме специален закон, като са задължителни следните моменти: 1. Абсолютна забрана за охрана на частни лица. 2. Отнемане на всички привилегии свързани със специален режим на движение. 3. Възможност органите на КАТ да ги спират винаги, когато има нарушение на правилата за движение по пътищата и превишаване на скоростта. И прочие, и прочие. Като возят някакъв льохман министър, това не значи че са над закона.
32
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 69Да,ама не е било линейка с болен,а оял се политик,бързащ да отиде при любовницата си,защото секретарката"за из път" му е омръзнала
31
19
 
7
 
! Отговори
нед преди 8 години
Как ще догонваш правителствен ескорт да се разправяш ...паднало му пердето😁 в сащ например щяха просто да го разстрелят ,а жената да я осъдят за тероризъм
30
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много интересно, ако с това избутване в аварийната лента бяха предизвикали сериозно птп и някой беше пострадал лошо, кой аджеба щеше да е виновен?
29
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимени е възможно да бъде избутана от пътя !!!
28
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гербавите фенове биха отстъпили с радост,от всичките си граждански права на любимия Тиквар.Повечето от тях не правят разлика между гражданин и поданик .Дерзайте,скоро Северна Корея,ще ни се струва едно готино място за живот.
27
15
 
10
 
! Отговори
69 преди 8 години
ДА ОСТАВИМ НСО ТИКВИ И ТИКВАРИ ПЕРХИДРОЛИ И ГОВЕДАРИ ЗАЩО ЖУРНАЛИСКАТА ВЗЕЛА ИНТЕРВЮ ОТ СЕМЕЙСТВОТО ПЪТУВАЩО С ДВЕ КОЛИ НЕ ГИ ПОПИТА ЗНАЯТ ЛИ ЗАКОНА ЗА ДВИЖЕНИЕ ПО ПЪТИЩАТА ТАМ ЯСНО ПИШЕ ЧЕ ТРЯБВА ДА ПРОПУСНЕ КОЛИ СЪС СПЕЦИАЛЕН РЕЖИМ ТОВА СА ЛИНЕЙКИ ПОЛИЦИЯ ПОЖАРНА И ДР.ИМАЛО ТИР АМИ АКО ТРЯБВА ЩЕ ОТБИЕШ И ЩЕ СПРЕШ СЕГА КАТ ДА МУ СЪСТАВЯТ АКТ.ВЪПРОС АМИ АКО БЕШЕ ЛИНЕЙКА С БАЩА МУ КОЙТО СЕ БОРИ ЗА ЖИВОТ И ГО ЗАСЕЧЕ И ЛИНЕИКАТА СЕ ПРЕОБЪРНЕ КАКВО ПРАВИМ.ГОНИЛ НСО БЛАГОДАРИ СЕ ЧЕ НЕ ТЕ Е ГРАМНАЛ
26
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гражданите да се радват че са живи! НСО могат да ги разстрелят когато и като си искат. За тях на пътя няма закони. Те стоят над закона. Въпрос на време е тези самозабравили се служители да убият хора защото им пречат да летят по пътищата.Да те избутат от пътя, да карат срещу теб, да те заплашват с оръжие, да не спазват никакви правила и закони, това е тяхно право и задължение за да опазят живота на безсмъртния политик! Хора Вие си ги избирате, а те си ги назначават!
25
9
 
7
 
! Отговори
каралампи преди 8 години
Хахаха Решил да спира кортежа човека , що не им сечи пътя да разберем поне какво ще стане :D :D :D
24
0
 
17
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Този на снимката няма валидна" гражданска отговорност "към момента
23
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вижте до къде се стигна, Тикваров да е с 4 гарда дори и в НС!!! Защо е въпроса. Защото гадостите са му безчет, страхът е налазил бандитската му душа, самозабравата и недоверието са го прояли като ръжда. Толкова гадости и подлости в миналото и сега спрямо народа си, толкова и в международен аспект. А предателства, за тях си е абониран от детство. Решат ли да чу резнат кратуната и с 300 да карат нищо няма да му помогне. Дано е по-скоро за да отдъхне малко народа.
22
0
 
7
 
! Отговори
до 10 преди 8 години
"шофйори" са от НСО
21
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До анонимен 20Никъде в закона не пише, че могат да те застрелят защото не си им направил път. Виждал ли си как пилотираща кола кара по осовата линия /дори в завои/ в двупосочно платно /по Витиня/ с риск да те изхвърли от пътя. Това са идийотите.
20
6
 
10
 
! Отговори
хахаха преди 8 години
Не ги оправдавам тия шматки със звуковия сигнал, ама и нашия е точно толкова самозабравил се - вдигнал 120 ,ТИР-а с 40 и го изпреварва половин час?!
19
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бай *** със сопаджиите
18
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
доколкото е ясно Сидеров е бил в колата на НСО
17
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НСО не е правораздавателен орган - няма право да тормози гражданите които им плащат заплатите. Ако случайно някоя кола не спазва закона за движението по пътищата и не пропусне кола със специален режим на движение, подлежи на глоба от органите на КАТ.
16
5
 
35
 
! Отговори
до 5 преди 8 години
Преди 20 години пътувам със жена ми и две малки деца посока Дупница. Иззад завоя при Долна Диканя ми изкачат с висока скорост мерцедеси от кортежа на Ж. Желев. Избутаха ме от платното и добре ,че нямаше дълбока канавка или някой по дълбок дол . За какви светлини и звукови сигнали става дума ?! Просто те не са нито Бърза помощ ,нито пожарна и трябва да карат така ,че да не рискуват живота на плебеите. Защото без нас щяха да бъдат никои.