Съставиха 70 акта на таксита по морето

Транспортното министерство спретна извънредна акция
27 юли 2015 18:44, Красимир Ангелов
20
Съставиха 70 акта на таксита по морето
Снимка: Булфото, архив

Инспекторите на ИА "Автомобилна администрация" съставиха близо 70 акта на таксиметрови автомобили по българското Черноморие, съобщиха от Министерството на транспорта, информационните технолгии и съобщенията.

Извънредната акция е извършена по разпореждане на министър Ивайло Московски, а причината е зачестилите сигнали за злоупотреби при таксиметровите превози в районите на морските ни курорти. Проверките са извършени през изминалия уикенд, в тъмната част на денонощието, от 20.30 до 04.00 часа.

Служителите на ИА "Автомобилна администрация", съвместно с органите на МВР, са инспектирали 175 таксиметрови автомобили.

Още по темата

Голяма част от констатираните нарушения са свързани с липсата на стикери с цените и извършване на превоз на пътници без да е включен таксиметровият апарат. При някои от спрените за проверка автомобили е установено, че се управляват от лица с отнета правоспособност, а други не са имали удостоверение за водач на таксиметров автомобил и разрешително от общината за извършване на таксиметрова дейност.

Инспекторите са заловили и двама водачи, представили фалшифицирани удостоверения за водач на таксиметров автомобил. Лицата са предадени на органите на МВР и срещу тях са стартирани досъдебни производства.

Другите често срещани нарушения са липси на пътни книжки, нарушения на времето за управление и почивка, изтекъл срок на валидност на свидетелството за управление, не представяне на контролни талони, липса на допълнително оборудване, не попълнени реквизити в пътните листа, както и липсата на пътни листа, отчичат от транспортното министерство.

Както Dnes.bg съобщи по-рано днес, разстоянието от 25 км от Летище Варна до хотел в "Златни пясъци", изминато с 3 различни таксита, е струвало при експеримент на германец от 49 лева до 245 лева. Констатацията е на германски репортер, направил репортаж за родните "услуги" в "Билд" със заглавие: "Разлика в цените, от които ти настръхва косата".

Направеният от него експеримент за разликата в цените на таксиметровите услуги показва, че ценообразуването у нас е съвършено непонятно за германските туристи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
2
 
! Отговори
bai MILE преди 8 години
Hvane li se takov-konfiskaciq na kolata v polza na darjavata,a 6ofiora da polaga ob6testveno polezen trud,minimum 1 godina-prinuditelno 6toto vseki se pravi na golqm tarikat I otvorko.Aman ot takiva
13
0
 
4
 
! Отговори
Джоко преди 8 години
Какви Актове, какви 5 Лв. Направо конфискувайте колите на тези хиени .....,
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
I SHOFIOR NA TAKSI S DOHOD MAKS.NA MESEZ--1000-1100 LV.
11
2
 
19
 
! Отговори
Дуди 1 преди 8 години
Само така! Никога няма да забравя как един таксиметров мин.година ме качи от летището и не искаше да минава през Христо Ботев (бях за Герена) щото той от там не минавал, ако съм искала да слизам зимата по средата на пътя.... хайде Младост, Румънското посолство...не спря да псува през целият път ...сметката беше 16лв и той ми заяви "Ето ти сега нали дойде от Германия..що не ми платиш по европейски в евро, т.е 16 лв= 16 евро и със бакшиша ето ти 20 евро... нема такива негодници и наглеци
10
2
 
9
 
! Отговори
Дуди 2 преди 8 години
Обадих се във фирмата, от там измънкаха някакви извинения но дали да взели мерки така и никой не разбра....Аман от негодници и неграмотни бакшиши, които си мислят че като седнеш трябва да ти споделят цялата си лична история, или още по лошо -се изживяват като психолози очаквайки да чуят твоята.....а ти просто бързаш да стигнеш и не ти е до нечии словоизлияния...в повечето в колите се пуши, мизерно е, много от бакшишите са роми, които незнайно как са взели книжки..не трябва да има жал за такива!
9
1
 
6
 
! Отговори
ХХХ преди 8 години
По колко пари са актовете ? Да знам за другото лято да стягам ли колата ....ако са по 100-500-1000 лв направо съм цар !
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
samo 70
7
2
 
12
 
! Отговори
Тео преди 8 години
Можело значи! Но защо трябва чужденците да видят на *** оцапаните кюлоти, за да се наведе и да си ги изпере, след като проблема се знае от много години? Копърките не са се пръкнали от вчера! Хайде сега, една разменена акция крайморските инспектори в София и софийските на морето и така няколко пъти докато секне келепира на измамниците. Защото за да просъществуват толкова време е ясно като бял ден, че играят с инспекторите на местно ниво и не ги закачат!
6
2
 
26
 
! Отговори
Момо преди 8 години
Актовете, ако са за по 100-200лв вече може да смятате, че са ги избили.Процедурата трябва да е следната: - Пише се акт - Ако в рамките на една година шофьора бъде хванат със същото нарушение му се налага санкция 3х максималната за нарушението. - Ако в рамките на 1 година бъде хванат отново със същото нарушение му се отнема лиценза и автомобила се конфискува в полза на държавата.Ето ви решението. Остава само някой харантутник да го изпълни.
5
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
NA CUGDENZITE DA SE VZEMAT TROINI ZENI,ZASHTOTO TE IMAT MNOGO PARI,A AKO NE ISKAT DA PLASHTAT --PROSTO DA NE IDVAT--NIAMA DA PLACEM ZA TIAH.
4
15
 
9
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Ако нормалните и добронамерени шофьори на таксита можеха да работят при всичките *** изисквания /естественао срещу много пари/ нямаше да се промъкват толкова негодници в този бизнес
3
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Днес акция, а утре пак същото. Вярва ли някой, че ще има промяна при актове? Само лишаване от право да е таксиметров завинаги ще има ефект.
2
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Малко са им,има една приказака-който не става за нищо,става бакшиш!
1
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
браво! това ви е работа!..само,че да не бъде единична акция, а ВСЕКИДНЕВНИ СТРОГИ ПРОВЕРКИ!