Хайки за незаконно къмпингуващи край морето

Инспектори плъзнаха по Северното Черноморие, проверките - до петък
30 юли 2015 18:15, Анисия Иванова
41
Хайки за незаконно къмпингуващи край морето
Снимка: архив Булфото

Гонят незаконно къмпингуващите край морето, съобщават от Министерството на земеделието и храните.
Държавни институции и неправителствена организация са предприели масирани проверки в местата, които са предварително известни като къмпинг или импровизирани такива.

Проверките са започнали още в началото на седмицата от Северното към Южното Черноморие. Направена е и нощна акция в местността "Кара дере", община Бяла, която е приключила със съставени три акта за палене на огън в горската територия и десетки констатирани нарушения.

Оказа се, че всички туристи в защитената зона на дюните са запалили огън именно върху пясъчната ивица, от която започна инспекцията, се посочва в съобщението на Министерството на земеделието и храните.

Горските служители ревизират поставените палатки в горите. Местоположението на къмпингуващите трябва да бъде регламентирано и предварително съгласувано със собствениците, на чиято територия се намират. Проверяващите следят и за паленето на огън, което крие сериозни рискове в пожароопасния сезон, както и за незаконните сечи.

Във връзка с обявения пожароопасен сезон е абсолютно забранено паленето на огън в и около горите. До момента са съставени 10 акта за установени административни нарушения по Закона за горите, се посочва в съобщението.

Инспекции са направени и в Шабла, Дуранкулак, Шкорпиловци, "Паша дере", "Иракли". В дивите местности са опънати стотици палатки, около които е установено замърсяване с битови отпадъци, изхвърлени от къмпингуващите. Проверките, започнали в началото на седмицата, ще продължат до петък.

В края на 2014 г. министерството пое ангажимент към неправителствените организации за извършване на проверки в местата, които са предварително известни като къмпинг или импровизирани такива през летния сезон, припомнят от ведомството.

В съвместните инспекции участват служители на Министерство на вътрешните работи, Изпълнителна агенция по горите, регионални дирекции по горите, регионални инспекции по околна среда и водите, общини и Националната асоциация "Българско Черноморие".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пример, опитай свободно да си разпънеш палатката или спреш караваната в САЩ. Глобите са много големи. Безмилостно е! Има си места, добре организирани и с контрол, така се пази природата. У нас може би 50% си почистват а останалите си хвърлят торбите с *** и си заминават. И за няколко години пластмасите и найлона унищожават всичко!
9
2
 
37
 
! Отговори
Професор преди 8 години
Няма да има проблем да се къмпингува на морето ама трябва да се ходи октомври или декември месец край морето. Сега не може защото нали чорбаджиите трябва да печелят.Иначе напослдък виждам на доста места роми-калайджии които си палят огнън край гората но никой не ги проверява.
8
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако имаме съвестта на някои нации и пазим природата като очите си, тогава може да се къмпингува на свободно. Колко от тези които предпочитат свободата като си тръгват оставят чистота и незасегната природа? Като харесващ плажа Алепу, който кретена Рейзи иска да си приватизира, докато ходех на този плаж съм изнасял по 20 чувала ***, предимно от пясъка и там където паркират коли и каравани. Страшно много *** се оставя през Съботите и Неделите, от идващите от ивицата до 100 км, Сливен, Ямбол,
7
1
 
27
 
! Отговори
мравка преди 8 години
ЗАД ОПАЗВАНЕ НА ПРИРОДАТА СЕ КРИЯТ ДОЛНИТЕ МЕРЗАВЦИ ОТ Н.П.О. И ДРЪГИТЕ ИЗЕДНИЦИ И ТОРМОЗЯТ НАИ-БЕДНИТЕ БЪЛГАРИ РЕШИЛИ ДА МИНАТ ЕВТИНО НА МОРЕ ЗАЩОТО НЕМОГАТ ДА СИ ПОЗВОЛЯТ ХОТЕЛ. ГЛАСУВАИТЕ ОТНОВАО ЗА ТЕЗИ ХУБАВЦИ.
6
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така,така това са най опасните хора за обществото,хак им е. А това че сме държава на мафията няма значение.
5
24
 
17
 
! Отговори
софия преди 8 години
алоо мрънкащите, защо не отидете да се пробвата с палатка в западна европа ? да си изкопаете тоалетна на плажа,и да си запалите огън от близката гора. да ви видя след колко години ще излезнете от затвора?
4
1
 
26
 
! Отговори
Рънте преди 8 години
Като са прости и не са боднали една табела- кв.Кремиковци,в краен случай Столипиново.
3
3
 
46
 
! Отговори
безработен :) преди 8 години
Ало-о къмпингуващите , и като се върнете на работа пак продължавайте да плащате данъци,че да има парици да се хрантутят същите тези "държавни инспектори " които ви тормозят и то за ваша сметка :))
2
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
NEPRAVITELSTVENA ORGANIZACIA KONTROLIRA--KOI VAOBSHTE IM E DAL PRAVO.PREBIVAI GI S PO-DEBELO DARVO.
1
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
да внимават да не стане обратното -,,незаконно,, къмпингуващите да тръгнат на хайка за ,,законно,, бетониращите !