Родни пенсионери лекуват бъбреци и рак с канабис

От влакната на конопа си правели черги
31 юли 2015 08:14,
39
Родни пенсионери лекуват бъбреци и рак с канабис
Снимка: bTV

Пенсионери са с повдигнати обвинения заради канабис, който отглеждали в двора си. Тревата им бе отнета след акция на полицията, вдигната на крак по сигнал на техни съседи.

70-годишната Сталинка Каменова е от село Гаврил Геново. Обвинена е в засяване и отглеждане на растения от рода на конопа. В едно ъгълче на двора й са изрязани 35 стръка с общо тегло килограм и 800.

"На това викат канабис. А то не е канабис, а е гръста", казва Сталинка пред bTV. Тя твърди, че растението се отглежда от векове с най-различни цели. От влакната на мъжкото растение на конопа правели черги, а жената ги пази като реликви. "Това е черга от канабис, различно боядисано, тъкано от моята майка и ми е останало за спомен. Имам и други, които са от 40 години нагоре", разказва още тя.

Сталинка и съпругът й обаче си имат враг в селото, с когото воюват заради ливади. Зарекъл се да им отмъсти и го сторил, като надлежно информирал полицията за тревата. Не му е било трудно, защото тя се вижда през оградата. А и те не са крили, че си я гледат.

"Семето го ползвам понякога, аз имам пиелонефрит на бъбреците и когато имам криза, това го ползвам и ми облекчава болките на бъбреците", разказва Сталинка. Затова, когато полицаите се втурнали към десетината й стръка, била много изненадана. Тя обяснила защо отглежда тревата в двора си, на което полицаят й обяснил да отиде в ловно-рибарския магазин и да си купи канабиса, за да го използва за бъбреците.

Същия ден акция е имало и в близкото село Главановци. Растенията от двора на 70-годишния Бойко Михайлов били килограм и 200. Мъжът е обвинен в същото, в което и Сталинка, а съседите недоумяват.

Полицаите попаднали на канабиса на Бойко отново заради вражда - мъжът задържал животно на свой съселянин, защото редовно тъпчело посевите му. "Заради козела влязоха вътре и тогава ги видях, че носят листчета - той веднага го е познал. И казват: това е направено с цел да изкараш някой милион! От половин квадратен метър канабис да изкарам милион?”, разказва Михайлов. Той има енциклопедични знания за лечебните свойства на тревата.

Напълно наясно е, че отглеждането на канабис в България е забранено, но много повече се страхува от болестите и особено от рака. Затова и той не отрича, че си я гледа за лек. "Това помага и за инсулта, догодина ще мисля как ще го правя така, че полицията да не може да го види", обяснява Михайлов.

За засаждане и отглеждане на конопени растения, Законът за контрол върху наркотичните вещества предвижда лишаване от свобода от 2 до 5 години и глоба от пет до десет хиляди лева. Сталинка и Бойко не смятат нито да влизат в затвора, нито да плащат глоби и вече си търсят добри адвокати.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
michael wanye преди 5 години
Моата сопруга страда од рак на панкреасот, коа беше потврдена како четврта фаза, докторот ми кажа дека има малку што можеше да стори бидеи не реагираше на третманот, но моот зет доде ка нас со нарачувае на ова масло од коноп од Фондациата Рик Симпсон за коа рече дека помогнал неко пациент да се бори против ракот на различни видови, па решивме да му дадеме шанса. Досега, моата сопруга совршено се подобрува и во моментот може да се движи низ куата. Се чувствував неопходно да им дозвол
25
0
 
0
 
! Отговори
Nora Quest преди 8 години
Поштовани господине Рик СимпсонЖелим да поделим мое невероватне резултате са ТХЦ / ЦБД цаннабис уа чудолекПрограм сам ставити на Рицк Симпсон Службе за последа 3 месеца.а сам за само 3 месеца и 1 недеа изгубили све туморе упорних ракаиз мог система у потпуности.ricksimpsoncannabisoil_phoenix***outlookШто е ош важние, а сам више не морау да се баве срамоте инеприатност од зрачеа, хемотерапиа, пилуле и великих фармацеутских заедно саит Скандали пропагирае живота уди са
24
0
 
4
 
! Отговори
От Министерството преди 8 години
Поради факта че растението е забранено за отглеждане, се налага да перефразираме поговорката:"Омота се като пате в кълчища", на "Омота се като пате в тефлон".
23
0
 
8
 
! Отговори
ме преди 8 години
Крайно време е отглеждането на канабис да се позволи за лечебни цели! Това растение е признато за лечебно в редица страни - САЩ, Испания и т.н. Което значи че Е лечебно. Защо бедният ни народ да се лишава от нещо, което може да му помогне при рак, глаукома и т.н.? Ми да сложат ограничение примерно 5 растения за лечебни цели и толкова. С 5 растения няма да изкараш милион, нито да ходиш да ги продаваш. Ще си направиш извлек и ще се лекуваш. Не е нормално да вкарват хора в затвора защото са болни!
22
0
 
6
 
! Отговори
Megan преди 8 години
До Анонимен 32а къде е Брендо ?========================Лекува си бъбреците на някой остров
21
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами крайно време е народа да взема участие, когато се правят законите и се чуе най-после и неговия глас.Особено когато се знаят и лечебните свойства и това,че хората са засяли 1кв.м. с тази цел да ги обвиняват и плашат със затвор!А големите престъпниците ,кой ще ги залови и съди!Отново се занимават с бедни,честни и отрудени хора.Тъжна история и всичко е тъжно в България ,затова и хора няма да останат тук!
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
а къде е Брендо ?
19
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ама то си имаме и поговорка: "да те бият като гръста" - именно така от много отдавна са се правели тъканите. От конопените въжета по-здрави няма. Изведнъж идват петролните компании и забраняват конопа, за да си налагат техните продукти. Има хиляди хора по света, които се лекуват с масло от коноп. Само в болното въображение на родната милиция, дето ни пази, това е наркотик. Те какво си представят- че бабата си свива цигарки? Всички престъпници хванаха, та сега стигнаха до бабите по селата. Смешки
18
0
 
21
 
! Отговори
Ангел преди 8 години
Нали се сещате, че няма как да позволят тревата защото тогава ще трябва да търсят работа на поне 50 000 полицая. 90% от куките само с това се занимават, ако позволиш тревата всички ще останат без работа. Вместо да ловят истинските престъпници в тази държава , тревата явно е основния проблем в тази държава
17
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Канада се прави конопено масло за лечение на рак. Има цял филм в нета за технологията, с разговори с излекували се пациенти. Нека се лекуват хората с каквото искат. Без друго медицината е безсилна и само раздава скъпи отрови, които навреждат още повече. Но не, трябва хората да бъдат накарани силом да поглъщат продуктите на фармацевтичната мафия!
16
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Малко ми напомня на статия от преди 2-3 години, в която се споменава за бракониер заловен на реката с 3 въдици. Ставаше въпрос за възрастна жена отишла за риба с въдиците на починалият си съпруг. Вместо да гонят ония с мрежите нея хванали та се и хвалят. И тук така. Бабата хванали, че явно няма други по-сериозни за ловене :)
15
0
 
16
 
! Отговори
гого преди 8 години
Всъщност имаше едно момче Марин Калчев от Ловече, което получи оправдателна присъда, затова че е ползвало марихуана за да се лекува.
14
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Конопът се отглежда от векове за въжета. Какво е сезал, а?
13
0
 
9
 
! Отговори
няма такава държава преди 8 години
То бива да си *** ,но съчетанието *** и бг дописник в държавоподобното образувание на Балканите е уникално .В Златията копаят ли злато? - журналята отговор!!!
12
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да се легализират наркотиците, проституцията и корупцията. Тогава държавата в сегашния й уродлив вид ще изчезне ... Цялата държава се крепи на това да охранява тези дейности.
11
1
 
47
 
! Отговори
777 преди 8 години
Ако се разровите в нета, ще видите, че преди доста време се е правило и гориво от конопа и много други неща за промишлеността, но тогава петролната индустрия се намесва и го обявяват за незаконно растнеие. Кво да прайш-бизвес!!!
10
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
утре и люти чушки ще ни накарат да не гледаме.да им купуваме *** и лекарствата.не се натъпкаха на пари.
9
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е за това кръв за милиционер не се дарява...
8
0
 
50
 
! Отговори
M.Jane преди 8 години
и на бабите им е ясно , че не е никакъв наркотик това.само полицията не знае, хехе.
7
23
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да се изземат чергите, въжетата и чувалите и да се изгорят. Отровиха ни децата. Станаха на ***. Ама добре че в родната полиция ев пълно с гении та съм спокоен вече.