Половината българи нямат заделен и лев за черни дни

Едва трима от 10 могат да посрещнат разход от 1000 лева
Обновена: 3 авг 2015 14:09 | 3 авг 2015 07:33,
134
Половината българи нямат заделен и лев за черни дни
Снимка: архив, Булфото

Близо половината българи нямат спестен нито един лев, сочи проучване на осигурителна компания. Едва трима от 10 могат да посрещнат изненадващ разход от 1000 лева.

В същото време БНБ отчита, че депозитите ни продължават да растат. По данни на Централната банка, спестяванията вече надскачат 40 милиарда лева.

Според експерти, за да попадаме в графата на финансово отговорните, трябва да отделяме 10 процента от доходите си.

"В период на криза спестяването от страх, страхът е най-водещият. Когато хората видят, че губят работа, те се свиват и почват да трупат", твърди пред bTV финансовият консултант Тихомир Тошев.

Парадоксалното е, че именно потреблението или вкарването на парите, скътани по банките, в магазините може да раздвижи икономиката ни и оттам и заплатите.




 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още по темата: банкипаридепозити
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
5
 
9
 
! Отговори
работещ преди 8 години
"Половината българи нямат заделен и лев за черни дни". Това може да се напише и за американците, испанците, италианците, французите. Проблемът е, че "Едва трима от 10 могат да посрещнат изненадващ разход от 1000 лева." Да, "1000 лв." са големият проблем. В Западна Европа биха били поне 5000 лв. Защото там не ги управляват ненаситно грабливи комунисти и начело на националните им банки не слагат агенти на ДС, а заплатите им са ВСЕИЗВЕСТНИ.
70
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименХИЧ НЕ Е ЛЪЖА ! 90 % ОТ ХОРАТА СА БЕДНИ ,НАПРАВО ГЛАДНИ А ОСТАНАЛИТЕ 10 % ЯДАТ ПРЕЯЖДАТ ОСИРАТ СЕ И ПАК НАНОВО. ВСИЧКИТЕ ТЕЗИ МИЛИОНИ СА НА ТЕЗИ ХОРА ДЕТО СИ ДЪРЖАТ ПАРИТЕ В РАЗЛИЧНИ БАНКИ ПО РАЗЛИЧНИ СМЕТКИ !
69
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЗА ЕДНИТЕ Е СВАДБА А ЗА ДРУГИТЕ БРАДВА. НЕ Е НУЖНО ДА ОБЯСНЯВАМ ЗА КОГО Е СЛАДЪК ЖИВОТА У НАС
68
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Romite i Turcite sa Horata koito nqmat pari za cherni dni! Balgarina moje da e marzeliv no nee diskriminiran i go vzimat postoqno na rabota za hubava zaplata!
67
18
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е пълна лъжа. Заведенията са пълни! Баби плащат на измамници по 30 бона! Пътищата и улиците са задръстени от автомобили! Пътува се яко в чужбина!Никога преди не е било така! Разбира се има и бедни хорица, но не са чак толкова!
66
3
 
4
 
! Отговори
дядо Йоцо преди 8 години
От туй по черно, здраве му кажи.
65
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е КАК ДА ИМАТ КАТО СА ОГРАБВАНИ ЕЖЕДНЕВНО ОТ ПОЛИТИЦИ И БИЗНЕСМЕНИ ПУСНАЛИ СЕ В СЪСТЕЗАНИЕ ДА ТРУПАТ МИЛИОНИ ОТ 80 % ОТ ЖИВЕЕЩИТЕ В БЪЛГАРИЯ БЪЛГАРИ. ПЪРВО ОКРАДОХА ДЪРЖАВАТА СЕГА КРАДАТ БЕДНИТЕ ГЛАДНИТЕ ПО ВСЯКАКЪВ НАЧИН !
64
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
800лв заплата взимам. Не плащам квартира. Нямам деца все ощеЗаделям поне по 150-200лв на месец.
63
2
 
4
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
По черни от сегашните?
62
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А бе да ви *** в експертите! Откъде и как да заделиш 10% занапред, ако получаваш под 1000 лв заплата месечно?То на гарантирани няколко хилки на месец, лесно се правят и застраховки, и вноски за черни дни, че и за бели! И без да съм финансист, а още по-малко нЕкакъв експерт, ми е ясно, че цитираните 40 млрд спестявания само в наши банки са на един много малък процент физически лица. И най-притеснителен е фактът, че за в бъдеще маржът в %-а ще нараства още, за разлика от възможностите на хората.
61
7
 
19
 
! Отговори
Men преди 8 години
Да ги питат ти всичките които нямат 1000лв заделени колко им струва телевизора и телефона, защото масово хората си купуват глупости и после ако примерно му дотрябват 1000лв за операция. Та хора мислете като си харчите парите за глупости после да не ревете!
60
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И мен ме е страх от черните дни,но не ми остава пари да трупам,защото едвам оцелявам и с наличното.
59
2
 
9
 
! Отговори
90398 преди 8 години
Уважаеми съграждани, продължавайте да гласувате за БСП, ГЕРБ, ДПС, СДС и тям производни и те много скоро, с подръка и насоки отвън, ще ни оправят окончателно като царя, за по малко от 800 дни. Да ни е честито!
58
1
 
14
 
! Отговори
Savier преди 8 години
Да се покаже структурата на спестяванията. Тогава ще се види тези 40 милиарда на кого и на колко души са. В БГ то цари масова мизерия, масова. Покажете и задлъжнялостта на гражданите. Тогава пък ще се види отчайващото заробване...Народа не вижда изход и поради това не се размножава или ходи да търси по--добро място за да ражда и отглежда деца - вече небългарчета.
57
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Българите да се научат да протестират. Ето за пример, вчера летях от варна за германия, цена дизел във варна 2,33лв в германия 1,07евро. това грабене на монополистите само с протести пред НС се бори
56
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Както еказал другаря Сталин има човек има проблем няма човек няма проблем и не се заблуждавайте ,че е демокрация това си въжи
55
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
80% живеят с минималната заплата. Изклютения е София там мизерстват с 800 лева защото там пък животът е много скъп но поне има работа, а има и малък процент - около няколко десетки хиляди работещи по западните фирми които взимат по 2 - 4 хил лева запалти и те вдигат аритметически средната заплата. 6 милиона българи живеят под прага на бедността и едва свързват двата края. Затова им пускат реалити шоута и сериали по кабеларките да не тръгнат да протестират.
54
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 75Ако е вярно това което си написал чии пари тогава потънаха в пирамидите от началото на 90 те?
53
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Средно 3 *** от 10 ми звучи като едно време лафа за банкета на които шефа изял 5 кебапчета а 500 работника по 2 и накрая казали средно по 3 на човек
52
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Виновни са комунистите които за 45 години управление през руската окупация съсипаха България и оставиха хората без лев спестени пари за черни дни.