Половината българи нямат заделен и лев за черни дни

Едва трима от 10 могат да посрещнат разход от 1000 лева
Обновена: 3 авг 2015 14:09 | 3 авг 2015 07:33,
134
Половината българи нямат заделен и лев за черни дни
Снимка: архив, Булфото

Близо половината българи нямат спестен нито един лев, сочи проучване на осигурителна компания. Едва трима от 10 могат да посрещнат изненадващ разход от 1000 лева.

В същото време БНБ отчита, че депозитите ни продължават да растат. По данни на Централната банка, спестяванията вече надскачат 40 милиарда лева.

Според експерти, за да попадаме в графата на финансово отговорните, трябва да отделяме 10 процента от доходите си.

"В период на криза спестяването от страх, страхът е най-водещият. Когато хората видят, че губят работа, те се свиват и почват да трупат", твърди пред bTV финансовият консултант Тихомир Тошев.

Парадоксалното е, че именно потреблението или вкарването на парите, скътани по банките, в магазините може да раздвижи икономиката ни и оттам и заплатите.




 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още по темата: банкипаридепозити
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименСамо не ми говорете за оръжие!
30
7
 
10
 
! Отговори
Професор преди 8 години
до инженер - пенсионерАбе какви "инженери" бе? Всички бяхте по стаите и хвалехте другаря Живков. Какво сте произвели, че да ви плащат? В един завод администрацията бе по многобройна от работниците бе. И 105 лева са ви били много. Навсякъде партийни комитети, инженери, десетина заместника и прочие. Добре, че се изнасяха пасти за зъби и лютеници за Русия, че Руснака напълни с железа страната а трудоваците бачкаха без пари.
29
18
 
15
 
! Отговори
Василев преди 8 години
До ПрофесорЩо за 50 лева в България отиваш в Кауфланд и си пълниш количката за седмица!Четери седмици по 50 лева равно на 200 лева, 50 лева за бензин,100-150 лева сметки!Професоре, горе долу може да смятаме и да си правим сметката!!!Системата е измислена така по целият свят, че робите трябва да живеят месец за месец!!!Даже на края на месеца да привършат парите и да имат стимул за работа!!!
28
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До инженер-пенсионерТи как завърши? Без да плащаш нищо, нали?Сега как е, знаеш ли?
27
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Идете на село и работете земята, както са правили бабите и дядовците Ви, та даже и бащи и майки!
26
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
никой не ви е спрялзаминавайте да миете колите ние които сме тук се готвим за революцияне ни трябватеплатени личности
25
14
 
14
 
! Отговори
инженер-пенсионер преди 8 години
Единствено и само БКП-БСП са виновни за мизерията в България. Още през 1975 г. в държавните фабрики един висшист получаваше 105 лв. заплата . Това беше държавна политика , да се мачкат образованите хора финансово . Сега след този геноцид какви заплати какви пет лева .
24
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е абсолютна лъжа.Вижте вечер заведенията в градовете,вижте селските кръчми,вижте какви коли паркират отпред.И депозитите скочили.....Истината е че българинът е свикнал винаги да иска и да се оплаква.Това е една от причините за високото ниво на корупция и големия брой .Друг е въпросът как се печелят пари в България.
23
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стига сте драскали небивалици!
22
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще си по-добре ако живееш с мама и тате ама ако си сам като платиш сметки едно друго даже и за храна трудно ще свържеш двата края по добре мияч на автомивка в Лондон откокото инженер за 600 лвтука хайде със здраве
21
1
 
1
 
! Отговори
за 23 преди 8 години
Не е лошо че теглят заем, лошото е че тоя заем ще го профукат без да инвестират в нищо. Можеха да купят злато например или друго не ни трябва някакво си евро вързано за лева да ни тегли надолу трябва ни стабилен лев и български инвестиции тая държава все в нещо трябва да инвестира.
20
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонименне усети явно ирониятаако не знаеш какво е ирония потърси в търсачката
19
2
 
51
 
! Отговори
Професор преди 8 години
Значи ако трябва да бъда сериозен : Във Франция една франзела дълга половин метър е 50 цента или един лев. Бутилка олио е 90 цента или лев и осемдесет. Тук е същата работа но олиото е над два лева. Софиянци няма да ме разберат но в България по принцип средната заплата не е 800 лева а 600 лева. На много места в провинцията хората работят за мин.заплата. Във Франция мин.заплата е 1300 евро или 2600 лева. В България всеки ден е "черен". За това хората нямат пари за "черни дни".
18
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз се чудя ако наистина отидат протестиращи пред къщата на Тиквата, ноне като ония платените на Бараков, ако отидат протестиращи и го притиснат -аз съм убеден, че Тиквата под страх за живота си ще извади пари повече оттози дълг от 16 милиарда.
17
2
 
18
 
! Отговори
АНТИ преди 8 години
Толкова дава плана Ран-Ът!Повече-на "оня" свят!!!
16
1
 
9
 
! Отговори
до 18 преди 8 години
Нищо няма да купуват, като остане населението съвсем без покупателна способност и капиталистите ще си вдигнат чукалата нанякъде и ще цъфнем и вържем нека будалите да си вярват.
15
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
с тъй наречената демокрация 1/3 от хората в работоспосбна възраст избягаха такъв отлив на хора е нямало дори по време на война сами си правете изводите и отделно да не бъркаме комунизъма с диктатура
14
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Може много от нас да нямат "бели" пари за "черни" дни но Бочко има 5-6 милиарда и ако закъсаме ще ни даде. Той ни е бащицата и майката закрилница на народа, той няма да ни остави да умрем така, а леко усмихнати но силно озъбени.
13
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Точно така сега хората дето имат скътани по някой лев за черен ден ще оживят икономиката а милионерите и милиардерите какво ще правят нищо еми милионерите да купуват по магазините и да раздават на сиромасите за да живне икономиката.
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много са ви объркани понятията като си изтеглим парите нали банките ще фалират като КТБ или гръцките банки, нали беше че банките движат икономиката за какво са ви български производители тогава лихвари трябват на тая държава и чуждестранни инвеститори. Взадачата се пита какво се случи в Идландия откакто прогониха тия банкери ми то на всяко кьоше банка и като погеднеш всичките еднакви изисквания. 200 банки=200 монопола, 1 банка=1 монопол.