За да няма ПТП-та в отпускарския сезон – строг контрол!

Бъчварова: Вземаме мерки да няма подкупи на пътя и без камери!
56
За да няма ПТП-та в отпускарския сезон – строг контрол!
Румяна Бъчварова. Снимка: архив, БТА

Ограничаване на жертвите и пострадалите при пътни произшествия през отпускарския сезон. Така вътрешният министър Румяна Бъчварова обясни промяната, според която КАТ ще спира нарушителите дори и без патрулният автомобил да е оборудван с камери и микрофони.

Бъчварова каза пред Нова телевизия, че сегашната система за контрол е допълнена, защото МВР не може толкова бързо да оборудва всички автомобили с камери и микрофони.

Още по темата

Тя призна, че има опасност това решение да създаде условия за вземане на подкупи на пътя, но подчерта, че се вземат мерки, за да се предотвратят такива ситуации.

"Инспекторатът ще работи приоритетно по тези теми, гражданите могат да подават сигнали и се надявам, че в крайна сметка резултатът ще бъде положителен за много хора, които биха станали потенциална жертва на пътнотранспортни произшествия", обясни още Бъчварова.

Тя е категорична, че МВР не се отказва от проверките на пътя в условия на видеозаснемане. Оборудването на колите продължава.

"В момента не можем с наличните да осъществим толкова строг контрол, затова допуснахме в тези месеци да се върне този метод на проверка и не би трябвало да има притеснения. Много е важно да има контрол по пътищата, смятам, че това е и основният начин да ограничим транспортните произшествия. Ще продължим с проверките за употреба на алкохол, наркотици, за редовни документи, така че всички, които пътуват, да знаят, че ако направят нарушение или са в нарушение, ще бъдат санкционирани", допълни министърът.

Към настоящия момент на 120 автомобила са монтирани системи, които записват аудио и видео. По-малко от 100 коли не са оборудвани, каза главният инспектор от Пътна полиция Стойчо Константинов. По думите му до края на годината всички автомобили ще бъдат оборудвани с технически средства.

"Категорично казвам, че глоба на ръка не се заплаща", подчерта Константинов.

Той обясни, че преди 24 юли полицаите, които са осъществявали пътен контрол и не са разполагали с устройства за аудио и видеозапис, не са имали право да спират и проверяват автомобили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
4
 
! Отговори
Последен преди 8 години
НСО може да прави,с всеки, каквото си поиска. ДАНС може да прави,с всеки, каквото си поиска.Прокуратурата може да прави,с всеки,каквото си поиска.Следствието може да прави, с всеки, каквото си поиска.Съда може да прави,с всеки,каквото си поиска.Всеки полицай може да прави,с всеки,каквото си поиска.Медиите могат да правят,с всеки,каквото си поискат.Чиновниците..Мафията може да прави,с всеки,каквото си поиска.Гражданите могат да правят само това,което горните поискат.Кога да правят деца и данъци?!
42
0
 
0
 
! Отговори
КАТоржник преди 8 години
Що е то КАТ? Контрол на Автомобилния Транспорт или Трафик Полиция?Ако е КАТ защо се занимава с водачите,да си контролира автомобилите, моторите,тракторите и прочие.Ако е Traffic Police,тогава да се занимава с ТРАФИКА.ЗА ДА ФУНКЦИОНИРА ДОБРЕ ЕДНА ИКОНОМИКА, превоза на товари и хора трябва да е бърз и евтин.Спирането за щяло и нещяло, на който трябва и който не трябва, руши това и носи ЗАГУБИ за държавата бе!20лв в джоба на КАТ калкулират 220лв загуба на ДЪРЖАВАТА,бее!Корупцията убива по пътищата.
41
0
 
0
 
! Отговори
Трафикист преди 8 години
Колкото и да прехождаме към демокрация или авто/крация,тази смешна картинка ще се повтаря пак и пак.Идва министър/ка в МВР с някоя, неясна идея за промени в това гигаведомство,не помръдващо от корупция и бюрокрация,споделя идеята/те си пред кротката ауди/тория и...пита ауди/торията КАК да се случи нещото. Ауди/торията е готова с предложения.И валят...валят, и затрупват и бюрото, и министърката/а.Накрая,Тя взема най-горния лист,на който пише"Най-добре КАТаджиите да се нахранят"и подписва края си.
40
4
 
1
 
! Отговори
Права е Бъчварова преди 8 години
БЪЛГАРИНА НЕ МОЖЕ БЕЗ КОНТРОЛ!Твърде *** и примитивен е -за да НЕ БЪДЕ КОНТРОЛИРАН!КАТАСТРОФИТЕ ПО ПЪТИЩАТА ГО ДОКАЗВАТ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ЗА ПРИМИТИВИТЕ ---СТРОГ И БЕЗУСЛОВЕН КОНТРОЛ!/ като при Тато/
39
0
 
4
 
! Отговори
турчин преди 8 години
Обръщам внимание на министърката първо да пооправят малко пътищата и след тогава да контролират. От години преди Севлиево има едно пропадане и се чудя защо не го оправят. Иначе има поставен знак ограничение до 60 км/ч значи мястото е известно.
38
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Удобно изказване за узаконяване на рушветите. Жалко е, че по такъв начин се излагаме и пред чужденците.
37
1
 
6
 
! Отговори
шофер преди 8 години
Струва ми се, че става страшно - човек да си кара колата и да е сам в нея...
36
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За да няма ПТП-та забранете отпускарския сезон . Не става само със строг контрол бе госпожо министър,даже не е нужен и кой знае какъв контрол,нужни са солени глоби и отнемане на книжки.Отидете в западната цивилизация на обучение да видите там полицаите как са облечени ,как поздравяват,какви заплати вземат,и колко безкомпромисно глобяват спазвайки всяка точка на закона
35
0
 
17
 
! Отговори
фуражка преди 8 години
Г-жо министър - социолог, какъв процент % е броя на работещите камери от общия????Ясно, е че не разбирате от сигурност, поне ми отговорете на този въпрос той е от вашата област!
34
0
 
11
 
! Отговори
НФБ преди 8 години
До Анонименне виждам защо да няма камери...с камерите нещата са по сигурни...
33
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако щът и по един джи ес ем с камера да им вземат и да снимат как минавам на червено с удоволствие ще си платя глобата не да ми седи след светофара и като те спре да е неговата срещу твоята дума.
32
2
 
15
 
! Отговори
МРАВКА преди 8 години
ТАЗИ НЕКАДЪРНА ЛЕЛКА ЗАЩО ЛИ НЕ СПОМЕНАВА ЗА УЖАСНОТО СЪСТОЯНИЕ НА ПЪТИЩАТА КОИТО СА ПРЕДПОСТАВКА ЗА ОСЪМДЕСЕТ ПРОЦЕНТА ОТ КАТАСТРОФИТЕ? БИХ ПОПИТАЛ ДО КОГА ЩЕ СЪЩЕСТВУВА ТАКА НАРЕЧЕНАТА НЕСЪОБРАЗЕНА СКОРОСТ?ТОВА ПОНЯТИЕ Е МНОГО УДОБНО ЗА ЧЕНГЕТАТА ДА ПОШАТ АКТОВЕ ДОРИ КОГАТО НЕ СИ УСПЯЛ ДА ИЗБЕГНЕШ НЯКОЯ ЯМА ПО ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ ПЪТИЩА.
31
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най активните критикари са другарите социалисти . Защо така бе другари нали асфалт не се яде . Яжте си парите от в. Бузлуджа където ви продаваха вкисната бира два пъти по скъпа от немската . Балъците чакат светлото бъдеще през 3000 година .
30
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Искам доказателства ,че съм минал на червено не думата на един катаджия !
29
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Принципно на сегашният КАТ трябва да му се отнемат всякакви права да ни спира. Да ни снимат, да докажат, че наистина сме нарушили закона и да си платим глобата в НАП, а не в КАТ. С КАТ хората не трябва да имат никакъв досег. Сега какво става? Пълно е с някакви талибани пътуващи от Германия за Турция, които шофират изключително опасно и често нарушават опасно правилата за движение, вкл. и в населените места, вкл. и в центъра на София на жълтите павета. Къде спи КАТ, след като иска да спира ...
28
0
 
15
 
! Отговори
брадвата преди 8 години
нема какво да говори тая нетежка жена за това какъв лош материал сме шофьорите, при положение, че тази сутрин, в летен сезон и т.н. ми отне 2.5 часа от Искрец до Младост 3, с тръгване в 6:40 сутринта от Искрец (между Своге и Годеч), за 25 мин се стига до околовръстното и оттам - 2 часа буквално дрънкане и подскачане по измислен псевдопът и с безброй *** светофари и ремонти
27
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много е лесно да направиш нарушения следа като си се изнервил от безумната организация на движението и си пътувал половин-един час, по път, където трябва да пътуваш не повече от 5 минути. За съжаление повечето нови кръстовища и пътища в България са такива. Не знам дали помните, че наскоро ГЕРБ затвориха кръстовището между Цариградско шосе и Самоковско шосе, за да го направели както трябва. Какъв е резултата - засега само два светофара, огромно задръстване и липса на детелина, а ще става по-лошо
26
1
 
13
 
! Отговори
брадвата преди 8 години
не знам, дали ви прави впечатление, ама ремонти и пътища не се правят с цел на хората да им е по-лесно, а с цел да се харчи нафта/бензин/газ и ако може да измират хората от нерви, жега и в крайна сметка от скорост - абе да е гадно, без мисъл и стратегия. И не, някаква ирония е, магистралите не променят нещата особено. По-лесно излизаш от София през Бистрица, отколкото през Люлин или ботевградско, където уж има магистрала.
25
1
 
13
 
! Отговори
дрън-дрън преди 8 години
Куха лейка , каквито са всички от тиквената банда , наречена правителство.Тази женица за нищо не става.Сигурно си мисли , че така ще успокои полицаите.Е , донякъде е права.
24
3
 
8
 
! Отговори
??? преди 8 години
Как няма да има ПТП-та, когато в България е пълно с МПС-та управлявани от хора, които не могат да четат и пишат?! Тези хора сякаш управляват каруци. Те не се съобразяват с никакви правила и закони, но странно защо никой държавен орган не ги санкционира и то не само за нарушенията на Закона за движение по пътищата, а и за куп други нарушения и престъпления.