Кучета тормозят Карнобат, пари в приютите няма

Случаите на нападения над хора са вече десетки
Обновена: 5 авг 2015 08:52 | 5 авг 2015 08:47,
58
Кучета тормозят Карнобат, пари в приютите няма
Снимка: Булфото, ахрив

Десетки жители на Карнобат са пострадали от агресивни кучета, а общината няма възможност да прибира всичките в приют.

67-годишната Денка Стоянова е последната жертва на бездомно куче. Жената е в болница. Тръгнала за плодове към близкото пазарче, когато кучето се нахвърлило върху нея. Въпреки жалбите на Денка, кучето още не е прибрано в приют.

Работникът в местния приют се опитал да прибере животното, но кучето се скрило в двора на изоставена къща. От приюта обещават да се върнат с пушка с упойка, но четириногото вече е чипирано и кастрирано. Просто нямали възможност да ги изхранват и ги пускали обратно на улицата. А случаите на нападения на хора вече са десетки.

Белезите от кучешки зъби по глезена на Иван Кирилов са отпреди 3 месеца. През зимата и ученик бил нападнат от куче.

Кметът призна за четири свирепи кучета, които застрашават жителите на Карнобат, но защитни организации не позволявали евтаназията им.

"Ние от такса куче събираме пари от порядъка на 400-500 лева годишно и харчим 30 хиляди лева, това са собствени средства и ги взимаме от нашите данъкоплатци. Аз не виждам какво повече от това бихме могли да направим”, каза пред bTV Георги Димитров, кмет на Карнобат

Кастрацията на кучета в общината се извършва от 4 години и популацията им е намаляла. За озверелите обаче никой не иска да носи отговорност.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Horata sa vinovni za vsichko !!!!!!!!!!! Alchnostta da kradat ot parite za jivotnite a toq s umnite idei za izbivaneto na jivotni da doida da mu otrepq rodata negova mirizliva !!!!!!!!!!!!
32
0
 
5
 
! Отговори
Shark преди 8 години
До 37. А ротвайлера какво прави без намордник. По закон големите породи трябва да са задължително с намордник. Ама защото не си знаем правата, няма да смея да излезна от къщи ли, не само ще излезна ами и ще осъдя тоя с кучето без намордник. Който взима големи кучета ще ги гледа както трябва и ще спазва изискванията за тях, иначе съд до дупка, нагли кучкари.
31
0
 
2
 
! Отговори
DRAGO преди 8 години
И ето, ние ви трябваме, без нас сте за никъде! Спряло им финансирането - няма лапачка , и сега ще ни покажат колко са полезни за обществото. Да ви напомня за нещо на скоро случило се? :-) Един протест, едни хора на заплата, " без нас сте загубени" .... :-)
30
0
 
1
 
! Отговори
Drago` преди 8 години
1. Интересно ми е как коментар 38 се отнася за коментар 39, при условие, че втория трябва да е записан по-късно от първия.... Един вид "поглед в бъдещето" - това за администраторите, те да му мислят как ще се оправдават. :-)Сега за кучетата - много отдавна се знае за този прийом : създаваш проблем, и след това предлагаш решение на проблема, примери колкото искаш: фармация, информатика, геополитика. Та и тука така - ами ето виждате ли, без нас голям проблем, има много кучета, става хаос!
29
1
 
1
 
! Отговори
цитат преди 8 години
"Кучкарите" ,спонсорирани отвън ,под предлог , че защитават животинчетата , всъщност имат за главна цел да влошат средата на живот в градовете .Факт е , че бездомните кучета са сериозен смущаващ фактор. А този проблем ,имащ съвсем евтино решение е гарантиран от промени в законите , които ПРЕЧАТ на кметовете да ти решат ... "
28
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Уличните кучета трябва да се прибират в проют и ако не ги потърси никой до 1-2 месеца да бъдат приспивани звучи зверско но решението е това а тези които гледат кучета вместо да създадат семейство да се замислят кое е по-важно в живота
27
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много обичате животните,ама хапвате заешко и агънце с бяло винце.Те не са животни нали?
26
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Спасението е само едно - съд до дупка на стопаните на кучета ухапали човек. Ясно си пише в закона - наморник. Щото нека некое куче ми нахапе и итвалидизира десето - жална му майка на собктвеника. Един път се живее в краъна сметка!
25
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Водете ги без намордници, а после ревете що ядяли ***.Вие сте по-глупави и от кучетата си :)
24
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да е слагал намордник на тъпия ротвайлер
23
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нека ме ухапе бездомно куче- после ще четете тук за внезапен масов мор на бездомни ***.Няма да чакам друг да ми помага.
22
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе стига са чакали кмета и приюта ами да хвърлят отрова и да направят дружинки за закрила, ама всеки чака друг да сеърши нещата!Прости българи!
21
5
 
16
 
! Отговори
Ловджия преди 8 години
Ако се кандидатирам с платформа да избия всички скитащи кучета, както и всяко домашно куче при най-малкия проблем който причини (непочистено л..но, ухапване) ще гласувате ли за мене? + да - не
20
1
 
11
 
! Отговори
Странно, преди 8 години
пропускате най-големия проблем с бездомните кучета (това че хапят е помалкото зло) - КУЧЕШКАТА ТЕНИЯ! Тая гад ви отнася половината органи, алергизира ви и едва ли не ви прави инвалиди до живот! Най-опасна е за бебенцата и децата, както и за възрастните (поради неизградения напълно или понижения имунитет). И не е никак трудно тази гад да ни погостува, оставяйки спомен доживот :(
19
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До до 21Да кучетата не са виновни. Виновни са слабоумните псевдо защитници на животни. Същите тези псевдо защитници които нямат и бегла представа за поведението на кучетата и ги хранят на вън. Същите тези слабоумни които обичат животните но не си ги взимат в тях защото не искат да им цапат килима. Същите тези които ако толкова ги обичаха щяха да им направят частен приют и да си ги държат там. За всичко на този свят е виновен човека.
18
0
 
11
 
! Отговори
Shark преди 8 години
До 19. Ами като си заможен човек вместо да се фукаш с талигата си вземи направи нещо за кучетата, финансирай приют или нещо такова, а не да ми плещиш че хората се насирали заради тъпата ти кола. Защото бездомните кучета не подбират кого да хапят, не ги интересува в какво се возиш и колко пари имаш. Моли се да не те нахапят теб или не дай боже детето, тогава друга ще запееш.
17
7
 
11
 
! Отговори
рецепта преди 8 години
издръжката е лесна -евтин салам и малко антифриз
16
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Едно нещо съм забелязал. Всеки път, когато се говори за кучета, българинът се проявява и като беден духовно, и като беден материално. Просто си проявява неадекватната ценностна система, така да го кажем. Стотици холивудски звезди и хиляди богати хора помагат на приютите у нас , а за болните деца на хората не им пука. Защо ли?! Замислете се. Защото не ви смятат за хора, за ваше съжаление. И да- всички те имат семейства, всички те са хора, човеци. А вие-
15
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 19Като си заможен и обичаш кучетата разходи се до Карнобат и поеми издръжката на приюта.Или си голям само пред клавиатурата?!?
14
1
 
17
 
! Отговори
до 21 преди 8 години
Не че съм човекът, написал коментара, но човекът е прав. Че трябва да има мерки срещу кучетата (хуманни, разбира се), трябва. Но трябва да има и мерки срещу хората, които изхвърлят кутии с малки паленца по кофите за *** и тези паленца се множат. Ние, като по-висши същества, трябва да умеем да градим обществото. Защо в Еврпа няма бездомни кучета? Защото всички са чипирани и да си изхвърлиш кучето е равносилно на това да си изхвърлиш детето според суровите европейски закони.