Кучета тормозят Карнобат, пари в приютите няма

Случаите на нападения над хора са вече десетки
Обновена: 5 авг 2015 08:52 | 5 авг 2015 08:47,
58
Кучета тормозят Карнобат, пари в приютите няма
Снимка: Булфото, ахрив

Десетки жители на Карнобат са пострадали от агресивни кучета, а общината няма възможност да прибира всичките в приют.

67-годишната Денка Стоянова е последната жертва на бездомно куче. Жената е в болница. Тръгнала за плодове към близкото пазарче, когато кучето се нахвърлило върху нея. Въпреки жалбите на Денка, кучето още не е прибрано в приют.

Работникът в местния приют се опитал да прибере животното, но кучето се скрило в двора на изоставена къща. От приюта обещават да се върнат с пушка с упойка, но четириногото вече е чипирано и кастрирано. Просто нямали възможност да ги изхранват и ги пускали обратно на улицата. А случаите на нападения на хора вече са десетки.

Белезите от кучешки зъби по глезена на Иван Кирилов са отпреди 3 месеца. През зимата и ученик бил нападнат от куче.

Кметът призна за четири свирепи кучета, които застрашават жителите на Карнобат, но защитни организации не позволявали евтаназията им.

"Ние от такса куче събираме пари от порядъка на 400-500 лева годишно и харчим 30 хиляди лева, това са собствени средства и ги взимаме от нашите данъкоплатци. Аз не виждам какво повече от това бихме могли да направим”, каза пред bTV Георги Димитров, кмет на Карнобат

Кастрацията на кучета в общината се извършва от 4 години и популацията им е намаляла. За озверелите обаче никой не иска да носи отговорност.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
4
 
! Отговори
и сега преди 8 години
Кое е хуманно:а. За хората. Да те тормози куче на съсед с постоянно лаене?б. За животните. Да се гледа куче в апартамент?
12
0
 
5
 
! Отговори
Бургас преди 8 години
Ами хванете ги и ги предайте на защитните организации да си гледат.За всички бездомни кучета трябва да има евтаназия,ако след 3 месеца в приют не се намери собственик за тях.
11
9
 
5
 
! Отговори
онбашията преди 8 години
До Анонимен 19никой не твърди че животните са виновни, те и агнетата не са виновни, ама ги убиваме нали? защо кучетата да имат привилегии? аа, да, сетих се, кучетата са с привилегии защото кучефилите гледат на тях като на дечица, убием ли куче, все едно убиваме дете.
10
7
 
3
 
! Отговори
Ловджия преди 8 години
Хахаха, продължавайте да се водите по акъла на разни милозливци и вегетарианци.
9
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За съжаление, хората в агресията си по адрес на животните не разбират едно. Животните не са виновни. Те са изхвърлени на улицата от някой "човек" и се множат. Не може изобщо да се говори за тровене- това не е изход. Аз съм човек, който няма куче, но обича кучетата. Имам жена, имам детенце. Заможен човек съм и, може би, заради новия автомобил, който карам, индивидите, които тровят кучета се ***, когато ме видят, защото са такива "мъже", че само това могат- задкулисно да отнемат живот.
8
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нашата домо управителка ни тормози с едно куче години наред го затваряше и то лаеше ли лаеше ама баща ми веднъж да забие един пирон и мъжът и полицаи му се скара!
7
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако изляза на балкона и крещя ще извикат полиция ако лае куче няма проблем !!!?
6
0
 
14
 
! Отговори
Кон дьо Тен преди 8 години
Кучешка държава сме си!!!!
5
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 5Не е хуманен, много ясно.Решението е евтаназия!Как само ми се иска да нахапят детето на някой от тия псевдо природозащитници.Да ги видя тогава поплювковците каква песен ще запеят, тяхната мама.
4
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не може да лае кучето и цял блок да го слуша
3
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като бях войник един военен застреля едно куче с пушка с оптически мерник !Днес няма такива мъже всички са педа..
2
12
 
8
 
! Отговори
до zdzdzd преди 8 години
Ако смяташ тровенето за хуманен изход, ти желая такъв изход за теб и децата ти.
1
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само Карнобат ли !Живея в София и вечер не мога да си отворя прозореца защото лаят кучета и на никои не му пука виж ако ти вдигаш шум веднага някои съсед ще ти тропне.