Още не е ясно защо се срути гимназията в Казанлък

Експерти искат повече време за изясняване на причините
8 авг 2015 17:35, Петя Славова
5
Още не е ясно защо се срути гимназията в Казанлък
Снимка: bTV

До края на август се удължава срокът на Техническата експертна комисия, която обследва причините за срутването на част от корпуса на казанлъшката Математическа гимназия.

 Като мотив за удължаването се посочват "обективни обстоятелства, които са попречили на назначената комисия да приключи работа в определения за това срок" и настояване на членовете на Техническата експертна комисия.

Още по темата

Това е второто удължаване за месец и половина на сроковете за работа на специализираната комисия, която трябва да се произнесе за причините, довели до аварията с част от корпуса на училището, пише БТА.

До момента е извършено временното укрепване на авариралата сграда и е започнато премахване на компрометираните строителни елементи, при взети изключителни мерки за сигурност и недопускане последващи срутвания.

Част от единия от двата корпуса на сградата на ПМГ "Никола Обрешков" в Казанлък рухна в края на юни, по време на изкопни работи за изграждане на пристройка, която трябваше да се превърне в Национален център за природо-математически науки. За целта правителството отпусна от бюджета си почти 500 хиляди лева.

Инцидентът стана по време на планиран ремонт. По чудо няма пострадали.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
8
 
41
 
! Отговори
хайде сега преди 8 години
Може и да са подкопани основите,важното е че това е наш човек!Така че забравете!
3
8
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма и да се изясни, защото вече специалисти няма! Под специалист в момента се разбира мит;рял умеещ да точи еврофондове. Такива се и назначават в държавната администрация!
2
9
 
47
 
! Отговори
община Казанлък преди 8 години
Не!! Уважаеми коментиращи, не е поради подкопаване на основите.Трябва да се "обследват" причините - сега ще събираме най-различни експертно технически комисии, ще се чешем по главите празни, ще увъртаме за очевадната истина, ще се правим на "ощипана мома" и най-важното, да се надаваме ако има възможност да потулим максимално очевидното.Той НАРОДА бързо забравя.
1
8
 
49
 
! Отговори
Строителен инженер преди 8 години
Да не би да е защото са подкопали основите точно на ъгъла на сградата където натоварването е най голямо?