Джигитите от Лесидрен – нагли, с чувство за безнаказаност

Жертвите на гонките са много, но всички си мълчат от страх
Обновена: 13 авг 2015 11:40 | 13 авг 2015 10:00,
194
Джигитите от Лесидрен – нагли, с чувство за безнаказаност
Снимка: архив Булфото

Джигитите от Лесидрен се чувстват безнаказани, разказа местен човек, който също без малко е щял да стане жертва на гонките им.

Участниците в гонките са описвани като нагли, а майката на мъжът е заплашвана, че ще бъде пребита, защото направила забележка на джигитите, че вдигат шум през нощта.

Още по темата

Майката на Филип, карал колата, убила на място 16-годишната Велислава, не вярва синът й да е участвал в гонка. Участвали другите, по телефона си предавали къде са катаджиите.

"Той е с такава психика, че бил дал и последната си капка кръв", твърди тя пред Нова тв и плаши, че ще сложи край на живота си.

Бабата на починалата Велислава пък твърди, че редовно се правят гонки в селото. В тях участвали десетина души. Всички в селото знаят за тях, само не и близките на момчетата, участващи в тях.

Преди години жертва на гонките им станал и попа на селото, който бил буквално смачкан. Нищо обаче не последвало.

Кметът на Лесидрен Борис Нешев заяви, че е подавал оплакване от джигитите преди три месеца, като последвали само актове за нарушителите.

"Не мога да кажа дали момчетата са извършвали други престъпления. Не мисля, че са имали. Аз съм говорил с две от тях, предупредил съм ги, те казаха, че няма да се повтаря, но нямаше ефект", допълни той.

Кметът предлага на територията на Лесидрен да има полицаи. Освен това той иска да се преразгледа решението на МВР само катаджии да могат да спират шофьорите.

Асен Александров, директор на столичното 51 СОУ, където е учил 16-годишният Марино – една от жертвите на случилото се в Лесидрен, заяви, че от училището настоява наказанието за подобно деяние да е същото като при предумишлено убийство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До AnonТи си извратен.
63
1
 
32
 
! Отговори
:( преди 8 години
В България просто няма полиция, която да си върши работата. Тези *** щяха да са смазани отдавна във всяка друга страна от ЕС. Тук не говорим за кокаинови босове или шефове на Ндрангета, а за група селски бекове, които са скъсани като ***. ПРОСТО НЯМА ПОЛИЦИЯ !Кметът разказва, че е подавал сигнали, но ПОЛИЦИЯТА НЕ УСПЯЛА ДА РЕАГИРА !Оставка за всички началници по веригата, та чак до Бъчварова. Умна жена е, но трябваше да си остане ПР на Тиквата.
62
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има два варианта пред България - или да *** "недоинтегрираните", или те да ни изгонят в "белите" държави.
61
22
 
0
 
! Отговори
Anon преди 8 години
До АнонименКой сте Вие, че да осъждате? Надявам се следните думи да не са непознати за Вас - "Не съди, за да не бъдеш съден." Желая Ви лек ден.
60
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И какво да направи кмета, като полицията си бърка в носа? Няма право да ги арестува.Че те пред Първо РПУ минават на пълна газ.
59
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе кви високопоставени хора бе, човек... Всеки с 3 бона в джоба купува бегачка и почва. И дори на тоя *** полицията не му прави нищо.
58
1
 
30
 
! Отговори
иха преди 8 години
Алооо Пожарникарчето , ще се събудите ли вие бе
57
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 69Точно щях да пиша и аз, че ако беше се случило из сръбско някъде, изобщо нямаше да е жив да го арестуват.
56
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Говорим за Лесидрен. А тук в центъра на София се появи преди 4/5 години едно заведение МЕМЕНТО. Започнаха да се събират донорите т.е. мотористи с изтърбушени адпуси. До 05.00 сутрин е ад, когато си тръгват дават пълна газ и все едно излита изтребител. Няма община, най-вероятно собственика е млад гербераст който плаща на Картофка да си вилнее. Елате Петък и Събота вечер да се убедите. Никъде по света след 22.00 не може да стане това! Та в Лесидрен няма да пият и гонят. Отврат.
55
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе хора!За всякаква нередност звънете на 112...не си мълчете!Рано или късно мързеливците в униформи щат нещат трябва да се събудят!
54
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Надали има друга държава, където, тръгнеш ли на път, родителите ти палят свещи да пристигнеш жив... Нереална работа.
53
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не защитавам Баце, ама им беше дал пистата на летището в Божурище. Работата е там, че така не им е интересно и пак плъзнаха по улиците. Те просто искат всички да им гледат таралясниците и да показват бицепси и татуси, извън София се губи смисъла.
52
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Подобни ситуации показват ясно колко ни е сбъркана цялата работа. Кметът бил пуснал един сигнал преди 3 месеца, измил ръцете, сега прехвърля към полицията. Те ще кажат, че са си свършили работата. Самите хората се тюхкат, че никой не бил решил проблема, но едва ли някой е подал като гражданин писмен сигнал. А повечето селски кметове са като мишоци и искат да са добре с всички, 5-10 души да са отишли да му кажат да реши въпроса, щото ще му се ..., дали пък децата нямаше да са живи.
51
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво хубаво дете е момиченцето, колко умно е писало до учителката си. И един който освен фекалии и заплахи след себе си не оставя нищо. И този заедно със стотици хиляди живеят на гърба на все още работливия и искащ знания българин. Един ден като го пуснат от затвора да си го грабнат родителите на детето и го запалят жив. Защо ще им отнема детето, Бог ли е или като всички от племето се считат за недосегаеми. Това ако са сърбите, къщата му щеше да е изгоряла вече.А ние нищо!
50
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КАТО ВИ Е СТРАХ НЕКА ВИ МАЧКАТ ПРИМИТИВИТЕ!АЗ НА ДИВАЦИТЕ ЕВАЛЛА НЕ ДАВАМ!
49
0
 
19
 
! Отговори
има от кой да гледат преди 8 години
"Джигитите от Лесидрен нагли, с чувство за безнаказаност"Ами учат се от депутатите :))
48
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Направете им във всяка община по една писта във полето, където свободно да се разрешават гонките и там ги оставете на спокойствие, дано се изпотрепят всички съзтезатели. Съвсем сериозно го предлагам това, Баце и без друго само се чуди какво да асфалтира, нищо друго не го интересува, а манталитета на тези джигити няма да се промени, нито пък полицията има желание да ги контролира.
47
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Възможно е да загине човек и когато се спазват правилата и законте, тогава е инцидент. Но когато се нарушават и има загинал, това вече трябва да е УМИШЛЕНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ. Никаква милост и безпощадност за такива.Само трима *** да вкарат в затвора до живот без право на замяна, останалите ще са по-ниски от тревата.
46
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За да са добре нещата трябва да има страх! Обаче не страх на хората от мутрите, наглите, "ромите", а страх на последните от закона!Дали е била добра практиката от едно време - бой и трудови лагери не знам, но е действала много добре на потенциални крадци, убийци и джигити.Само 10-ина престъпника да бъдат последователно наказани жестоко, нещата ще се променят много бързо!
45
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами, да им пишат глоби до откат. Да им взимат книжките. Кара ли без книжка - съответното наказание. Ясно,ч е ги е страх от баровците, ама поне ония с баварките за по 2 бона да разкарат.