Джигитите от Лесидрен – нагли, с чувство за безнаказаност

Жертвите на гонките са много, но всички си мълчат от страх
Обновена: 13 авг 2015 11:40 | 13 авг 2015 10:00,
194
Джигитите от Лесидрен – нагли, с чувство за безнаказаност
Снимка: архив Булфото

Джигитите от Лесидрен се чувстват безнаказани, разказа местен човек, който също без малко е щял да стане жертва на гонките им.

Участниците в гонките са описвани като нагли, а майката на мъжът е заплашвана, че ще бъде пребита, защото направила забележка на джигитите, че вдигат шум през нощта.

Още по темата

Майката на Филип, карал колата, убила на място 16-годишната Велислава, не вярва синът й да е участвал в гонка. Участвали другите, по телефона си предавали къде са катаджиите.

"Той е с такава психика, че бил дал и последната си капка кръв", твърди тя пред Нова тв и плаши, че ще сложи край на живота си.

Бабата на починалата Велислава пък твърди, че редовно се правят гонки в селото. В тях участвали десетина души. Всички в селото знаят за тях, само не и близките на момчетата, участващи в тях.

Преди години жертва на гонките им станал и попа на селото, който бил буквално смачкан. Нищо обаче не последвало.

Кметът на Лесидрен Борис Нешев заяви, че е подавал оплакване от джигитите преди три месеца, като последвали само актове за нарушителите.

"Не мога да кажа дали момчетата са извършвали други престъпления. Не мисля, че са имали. Аз съм говорил с две от тях, предупредил съм ги, те казаха, че няма да се повтаря, но нямаше ефект", допълни той.

Кметът предлага на територията на Лесидрен да има полицаи. Освен това той иска да се преразгледа решението на МВР само катаджии да могат да спират шофьорите.

Асен Александров, директор на столичното 51 СОУ, където е учил 16-годишният Марино – една от жертвите на случилото се в Лесидрен, заяви, че от училището настоява наказанието за подобно деяние да е същото като при предумишлено убийство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То рибата се вмирисва откъм главата. Първо се държат безнаказано политиците и баровците... После другите по веригата виждат, че всичко ти се разминава срещу съответната сума и се почва.
83
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 104Радан ли е виновен? А КОЙ и ГЕРБ дето не искат и токлова реформа???
82
1
 
38
 
! Отговори
Иван преди 8 години
Абе от 30 г.карам кола .На времето да вземеш книжка беше все едно имаш висше образование.То беше психически преглед ,после курса беше няколко месеца,то бяха листовки ,устен изпит ,кормуване градско , на полигон, вътрешен изпит и ако го изкараш тогава ходиш пред КАТ за книжка.А сега съльо и пульо взима книжки.През живота си не съм видел да кара курс за шофьор.А всички карат.Там трябва да разрови държавата.А тиквата е през това е верно.То коя ле тиква. е умна.
81
1
 
32
 
! Отговори
МИШО преди 8 години
"Той е с такава психика, че бил дал и последната си капка кръв"-Лельо,само да го вкарат в панделата и така ще му калят психиката ,че свят ще ви се извие и на теб и на него !
80
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Джигитите от Лесидрен нагли, с чувство за безнаказаностДраги ***, почти цялото народо население страда от тази болест - чувство за безнаказаност.Разпостранителите са наглите политици.Бъдете коректни!
79
10
 
28
 
! Отговори
ро бо коп преди 8 години
Дойде Тикава 2 и всичко отново е мазало от глава до пети !!
78
0
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички мишки по градове и села - поне за децата си бъдете малко по-ербап! Малко повече дързост, бе хора! Че сте се покрили по дупките като мишки и не смеете да се обадите - ок, ваше право! Ама и децата си обричате, ненормалници такива! Българинът правел всичко за децата си - мобилизирайте се малко поне заради тях!
77
0
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Един съветва, да звъним на 112. Звънях, пред мен една богаташка овца удари 2момчета с моторче. Направи ги на г..! От 112 отговори жена, неадекватна и мудна. Настоях за БП веднага, тя все за номера на джипа ме питаше. След време ме извика следователка от СДВР. Нагла и нахална простачка с поведение на недосегаема. Отвратих се. Богаташката вече бе намерила свидетели които я оневиняваха. А тя не ги видя защото букети пречеха на предното и стъкло. 112 е едно недоносче а полицията разочарование.
76
3
 
26
 
! Отговори
прекалено е! преди 8 години
ето ви държава , свободна от полицейщина!от полицейщина могат да се оплачат в САЩ, Китай, може би в Германия... тук ни е необходима!положението отдавна излезе от контрол, чувството на безнаказаност у наркоманчета дрифтъри, *** крадци/убийци и *** мутроидиоти в скъпи коли стигна връхната си точка!!!хора, полицейщина в момента ни е жизненонеобходима, със абсолютен контрол навсякъде и чудовищни наказания.. глобите трябва да започват от 1000 лева.гореспоменатите имат спешна нужда от страх
75
0
 
29
 
! Отговори
az sam преди 8 години
Направо няма място за коментар. Майката на убиеца, щяла да се съмоубие?!. Ами какво чака?След като е отгледала и " възпитала" убиец.Нормално е.Всеки родител ще го е изсрам от действията на детето му.Не виждам нищо нелогично в желанието им да се съмоубива, че някой да я спира.Нека поне някой поеме вината в този случай.А пък ако ще и да е майката на убиеца...
74
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ето, аз съм селянин, живея в Сусурлево, някакви нещастници си правят през ден гонки, това е опасно и пречи на хората. Какво правим - ПИСМЕНА!!! жалба до кмета и една до началника на РПУ-то. Не се случва нищо. Веднага подписка и с жалба до областния управител срещу кмета и срещу началника до неговия началник. Няма ли да има ефект?! Чиновниците ще щъкат като ***. Ако пак нищо - изкарвай тракторите и в новините. Другият начин е да не се прави нищо, защото няма смисъл.
73
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
през това време се кара американска техника за нападение на Русия. Бавно, но сигурно ще станете жертва на една война
72
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кой им купи и даде коли на джигитите!? Сетне нищо не знаели, нищо не чули и нищо не видели всички! Ми, тогава- това ви се пада! Апропо, безнаказаността е повсеместна и злоумишлено причинявана от прокаженото ни управление за да се избиваме по- бързо помежду си!
71
2
 
31
 
! Отговори
МРАВКА преди 8 години
ЕДНА ДЪРЖАВА УПРАВЛЯВАНА ОТ ПРЕСТЪПНИЦИ И НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ БЕЗЗАКОНИЕТО Е ЗАКОНОМЕРНО.ЗАТОВА ВСЕКИ ДА РАЗДАВА ПРАВОСЪДИЕ НА ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ РОМИ.
70
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Каква полиция, бе?! И полицията я е страх - от ромите и НПО-тата, които ги защитават и от това, че ще бъдат обвинени в прекомерно използване на сила, страх ги е и от мутрите, защото знаят, че те си пият кафето с началниците им. Дори и да има свестен полицай, системата вътре в МВР го смачква и ще, не ще, става и той ***!
69
0
 
10
 
! Отговори
промяна преди 8 години
Би следвало да се промени нормативната уредба и да се дефинират тези "гонки", като криминално деяние, което застрашава националната сигурност и обществото, така че да има наистина строги наказания, като затвор от поне 10г., конфискация на имущество и т.н. Най важно обаче е следенето за спазване на законите и тяхното прилагане постоянно, а не само при акции, както беше с пешеходните пътеки и хората вече се научиха (в по- голямата си част) и спазват, както с коланите, които не слагахме с години.
68
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Цяла сутрин всички национални телевизии ни предават от Лесидрен как реагирали хората на това безумие.А никой не се сети да попита властелина на държавата защо мрънкащата му министърка не предприеме крути мерки срещу наглеците,които почернят цели семейства.Защо наказанието за подобно престъпление не е доживотен затвор,а само десет години?Но,неее,занимават ни с бликналата вода в Плиска и реакцията на премиера,като че ли това е най-важния проблем в държавата.А това,че всекидневно загиват деца от пр
67
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Остави националния мир. Оня, дето прегази детето насред пешеходна алея с джипа си, беше българин. В конкретния случай с гонките, всички са в кюпа. Разбирам българите да караха ОК, а - не, да ги сочим с пръст. Ама не е така, за съжаление.
66
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абсолютна анархия е в държавата. Нито една институция не си върши работата.
65
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 84Не си съвсем прав. Бъчварова е всичко друго, но не и умна жена. Заради нея Герб е на път да загуби изборите.