Канализация няма, велоалея има - села усвояват европари

Община Ружинци, Видинско, ще има два стадиона на 15 км разстояние един от друг
23 авг 2015 15:54,
100
Канализация няма, велоалея има - села усвояват европари
Снимка: Архив, Булфото

Кметове строят стадиони и велоалеи за милиони. 25 общини трябва да усвоят общо 58 милиона до края на годината, съобщава BTV.

До 15 септември в Алдомировци например ще има нова велоалея, вместо ремонт на 70-годишния водопровод.

Една от къщите в селото, тази на Златка Кирилова, е подгизнала от спуканите тръби на централната улица. От години се оплаква по инстанции и на кмета.

Според кмета Тодор Петков проблемът с къщата е в липсващия дренаж за сметка на собственичката. Той брои бъдещите велосипедисти в селото: "Сега ако има десет човека, ще дойдете догодина, ще видите колко човека ще движат, деца, възрастни".

Кметът признава, че хигиената би трябвало да е по-важна, но в момента наличните пари са за велоалеи.

Той не можа да се спомни колко ще струва тази в селото му, но новият стадион в едно село от Севепозападна България ще стигне 5 милиона.

"До края на месеца, най-късно до 5 септември, ще бъде окончателно приключено строителството на стадиона. Идеята е да се привлекат по-силни отбори, които се готвят”, обяснява кметът на Чипровци Анатоли Първанов.

На добра използваемост за стадионите си се надяват и в община Ружинци. Там те ще са два, през 15 километра разстояние, за почти 7 милиона лева. В общината си имат доста отбори, а и доста деца.

"Ние имаме едно основно училище в Бело поле, две гимназии до 12 клас в Ружинци и Дреновец, така че имаме доста деца. Имали сме и големи отбори, но те се отказват. Идваха тука да играят, но няма къде да се преоблекат, няма къде да се изкъпят след мача. Така че това е крайно необходимо и именно това ме е подтикнало да кандидатствам”, категоричен е кметът Венцислав Ванков.

От администрацията броят по 6-8 отбора, които играят всяко лято. Хората от Дреновец обаче изтъкват друго - няма хора, няма младежи, няма футболен отбор в селото.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Идеята на европарите (тия дето БГ плаща на ЕС като годишна вноска, а ЕС и ги връща обратно): Може да се инвестира във всичко, което няма да донесе растеж на икономиката. Инфраструктурата е базова за икономиката, затова в нея не може... само в магистрали може, заради тировете.
51
3
 
2
 
! Отговори
Еректор преди 8 години
Таза на снимката има супер диференциал. Защо си е сложила седалката обаче?
50
3
 
2
 
! Отговори
ПАЗАРДЖИК преди 8 години
българия произвежда санкции против русия наще политици се продадоха на ес да правят велоалеи-да има какво да се присвои.браво дръште тека иначе ще хванете за гегата
49
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
След мините се - затвориха заводите в Монтана, Берковица, Лом , Видин ... Половината население тръгна да си търси работа където намери ..Закриха и разграбиха - Хранително -Вкусовата промишленост. От там спряха производството на зеленчуци и плодове - зарязаха и овощните. градини !*** произвеждаше евтини детски храни, нектари , пюрета ... Това вече не може да се построи ! ЕС отпуска пари за стадион, спортна площадка , алеи за велосипеди !И създават още по-голяма корупция ! Парите изчезват,
48
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Проблемът е че при Костов , мините на Северозападна България бяха затворени с бомбандиране на входовете.Там се появи и Жената на Костов , пледираха за красива България ! Щели да се построят почивни станции и ще идвали почиващи от Запад ! Боже , занемариха почивната станция на миньорите , блоковете . Хората останаха без работа и заминаха ! А след " Костовите демократи " , остана една пустош !
47
2
 
5
 
! Отговори
Шаран_БГ преди 8 години
Само се джафкаме един друг! "Канализацията" е два вида - за питейна вода и за отходни води! Преди 1944 г. много малко селища са имали нормално водоснабдяване.И са признавали само безшевните немски манесманови тръби.За *** канализация да не говорим.До 1989 г. почти всички селища имаха питейна вода с етернитови /азбестови/ водопроводи. Нормално е след 50 год. експлоатация да дават дефекти.Нужна е подмяна на тръбите!! За фекалийни тръби дълго още ще мечтаем - ако там падне атомната...ще мирише!
46
2
 
10
 
! Отговори
Някой преди 8 години
Проблемът на европарите е, че се отпускат точно за определена цел. Ако не се използват по предназначението, за което са дадени, трябва да се върнат. Не може да се пренасочат за друго нещо. Затова нашите *** сега се чудят как да ги усвоят, защото имат срок до края на декември. Най-лесно е с вело алеи и детски площадки - за кратко време, без много усилия потъват в нечий джоб.
45
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В регионите на Лом ,Видин и Враца ...почти няма нормални хора !Останаха само дъртите *** / *** като брусове/ и !Нормалните хора отдавна напуснаха тия региони , още с колективизацията на земята и най-вече с премахване на жителството!Нормално е!Никой нема да работи на комунистическите-капиталисти за "без пари"!Добре ,че отвориха границите за да се намери някаква работа навън с по-свястно заплащане!От дъртите коменистически ***--ПАРИ НЕ ЧАКАЙТЕ!КОМУНИСТА --ПАРИ ВЗИМА ...
44
33
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Видинско, Ломско и съседите им са все комунисти, затова са толкова бедни, защото са лежали на обещанията на тяхното бсп.Има много червени депутати от видинско, но и те са крадливи като избирателите си.
43
3
 
35
 
! Отговори
Кон преди 8 години
Това е разхищение на държавни средства в големи размери. Ама нали е политика на властта. Не че опозицията щеше да измисли нещо друго. Но е престъпление.
42
2
 
14
 
! Отговори
Сп???нс преди 8 години
пътища да направят , как да отиде човек на село ... елате вижте тук до какви забравени от бога села имат нови пътища с редовно поддържана маркировка и на хората не им пречи да пътуват 20-30 км до работа , нито колата си чупи нито нервите си къса
41
3
 
31
 
! Отговори
СЗ преди 8 години
В ТИЯ БЕДНИ СЕЛИЩАНЯМА ХЛЯБ, НО ИМА ЗРЕЛИЩА...
40
3
 
42
 
! Отговори
ЕЛЕКТРА преди 8 години
Гербаджийските строители ще задминат и тройната коалиция. Тогава пари се наливаха за къщички на Баба Яга, за чешмички, за пречиствателни станции в села с 500 жители , за асфалтиране на горски пътища...Сега баби и дядовци на по 70години ще трябва да карат велосипеди по велоалеите, понеже пътищата са разбити и по тях с кола не може да се мине. Но важното е че Тиквата ще може да се изпъчи по ТВ и дакаже колко пари е усвоил той/винаги в единствено число/ , а по времето на Орешарски било много зле
39
3
 
24
 
! Отговори
7 преди 8 години
Кражбите на кметовете от Видинска област са пословични. Всички имат висящи дела за кражби но държавата спи! Кмета на Видин и кмета на Ружинци водят класацията. Видни престъпници с чувство за недосегаемост.....хайде прокуратурата да поработи върху тях че няма за кога...
38
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И баба Пена от селотоша кара колело и ша маагащи ту в единия ту в другия стадион,нищо че пенсииката и не стига даже да си купи и хляб!***!
37
2
 
19
 
! Отговори
PD преди 8 години
Евро унификацията тече с пълна сила. Искате канализация ето Ви велоалей. Защо ли ? Защото европейската бюрократична партия е решила вместо Вас. По определени решения бюрократите достигат, дори и задминават "априлската линия на партията".
36
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В статията се посочва , че 70 годишни канализации имат нужда от обновяване . Някъде от ремонти , но не се правят !Та в селото се е спукала тръба от канализацията на главната улица и наводнява къщата на една жена !Кмета на селото , казва жената да си направила " дренаж " на къщата !Значи в къщите на хората ще се излива вода от улицата и кметството няма да поправи главната тръба ? Това ако се отнася за къщата на кмета , какво би направил ?
35
2
 
4
 
! Отговори
до 70 преди 8 години
Непозна от ДПС е.Родения *** си остава за винаги
34
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонименне е вярно, кварталите край Витоша винаги са имали канализация
33
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** плъхове повръщат кръв, Русия им е винаги в главата, сън не ги лови.