Канализация няма, велоалея има - села усвояват европари

Община Ружинци, Видинско, ще има два стадиона на 15 км разстояние един от друг
23 авг 2015 15:54,
100
Канализация няма, велоалея има - села усвояват европари
Снимка: Архив, Булфото

Кметове строят стадиони и велоалеи за милиони. 25 общини трябва да усвоят общо 58 милиона до края на годината, съобщава BTV.

До 15 септември в Алдомировци например ще има нова велоалея, вместо ремонт на 70-годишния водопровод.

Една от къщите в селото, тази на Златка Кирилова, е подгизнала от спуканите тръби на централната улица. От години се оплаква по инстанции и на кмета.

Според кмета Тодор Петков проблемът с къщата е в липсващия дренаж за сметка на собственичката. Той брои бъдещите велосипедисти в селото: "Сега ако има десет човека, ще дойдете догодина, ще видите колко човека ще движат, деца, възрастни".

Кметът признава, че хигиената би трябвало да е по-важна, но в момента наличните пари са за велоалеи.

Той не можа да се спомни колко ще струва тази в селото му, но новият стадион в едно село от Севепозападна България ще стигне 5 милиона.

"До края на месеца, най-късно до 5 септември, ще бъде окончателно приключено строителството на стадиона. Идеята е да се привлекат по-силни отбори, които се готвят”, обяснява кметът на Чипровци Анатоли Първанов.

На добра използваемост за стадионите си се надяват и в община Ружинци. Там те ще са два, през 15 километра разстояние, за почти 7 милиона лева. В общината си имат доста отбори, а и доста деца.

"Ние имаме едно основно училище в Бело поле, две гимназии до 12 клас в Ружинци и Дреновец, така че имаме доста деца. Имали сме и големи отбори, но те се отказват. Идваха тука да играят, но няма къде да се преоблекат, няма къде да се изкъпят след мача. Така че това е крайно необходимо и именно това ме е подтикнало да кандидатствам”, категоричен е кметът Венцислав Ванков.

От администрацията броят по 6-8 отбора, които играят всяко лято. Хората от Дреновец обаче изтъкват друго - няма хора, няма младежи, няма футболен отбор в селото.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
60. Е защо не прочетеш статията !По главната улица от канализацията на сечото се е е спукала тръба и наводнява къщата на една жена , която се жалва по инстанции и на кмета ??И от заглавието ви изби фантазията че въобще няма канализация и се рсз плюхте по незнам кое си време !Какво прави този кмет ДНЕС ??
31
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На запад 79те и 80те също не навсякъде имаше канализация. В това отношение България беше мното по добре. А дори и днес на запад има селища селища без канализации.
30
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
При комунизма нямаше канализации, нямаше смартфони, хората нямаха течаща вода и не можеха да си правят селфита.
29
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоалетните се източваха с цистерни.
28
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименКомунистите построиха обществени бани и нямаше нужда от канализация. Демократите унищожиха всияко след 1989 г.
27
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Избиратели на ДПС извадиха за скрап канали и тръби за напояване построени преди 1989 г.
26
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Фирми на кметовете на ДПС крадат милиарди от бюджета и ЕС и отчитат глупости. Тиквата и ГЕРБ мутрите са в комбина с ДПС и източват милиарди. В София Фандъкова продължава да краде от скъпия строеж на метрото и после от високата цена на билетите.
25
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Mnogo Hora NE RAZBIRAT, che republikata E INSSTRUMENT za MANIPULIRANE i POTISSKANE na Narodite... ZZELTA na ILLuminatite E da RAZRUSHAT i OTKUSSNAT Narodite ot. NAZZIONALNITE im TRADIZZII, OBICHAI i VARVANIA, da Gi PODCHINAT na SSATANINSSKATA IZMISSLENA republikansska Doktrina... Te IZPOLZUVAT Takiva kato Plevnalliev i Drugi PODOBNI KOMSSOMOLZZI i Partiizzi, NATEGACHI, Biurokrati, za da ZABLUZZDAVAT i LUZZAT Naroda, che republikata E zzuffnala i Vurzala - PODIGRAVKA i ZABLUDA i IZMAMA...
24
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименТова не е вярно. Преди 89та година почти 100% от населените места бяха с канализации, с изключение на някои планински райони с по няколко къщи селища. След 89та година когато дойде "демокрацията" и грабежите канализацията вече не се поддържаше, това не носи печалби, а не се ли поддържа бъзро се разрушава.
23
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 51Пълни глупости
22
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А по черноморието да не говорим за канализация , на много новопостроени места . Но по логиката на 23 или ако трият - номера се промена - канализацията трябва да се построи от кого - летуващите май , да запрятат ръкави , да докарат тръби и да построят канализацията на курортното място !
21
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма капиталиситичека държава, която да е добре. По целия свят при капирализма е мизерия - само САЩ и шепа страни от ценрална Европа които се броят на пръсти са добре, но не заради капитализм а защото грабиха столетия богатствата и ресурсите на колониите си. Но и те се тресат от кризи, безработица, протести, фалити. Всичко останало е третия свят - всичко живее в мизерия. България също е там.
20
2
 
6
 
! Отговори
Винетууу преди 8 години
'ми то от канализаций нащите хора не могат да усвоят толкоз пари като от магистрали, вело алей и стадиони... вижте Цариградско море ремонтирано новичко, за какво му е канализация!? така матриала може хем да кара кола, хем да лови шаран... пук и може да се качи на колелото и по алеята до близката горичка по нужда да ходи... Пък и стадиони си требват вижте трибуна Моци къде другаде ще пеят певачките като Цеца, ако не им построим стадиони!?!
19
3
 
9
 
! Отговори
непукист преди 8 години
Така де велоалеи и стадиони трЕбват по селата като гледам направо са го закъсали местните спортисти на по 60 години и нагоре . Сега остава кметовете да усвоят пари и за екипи и да подготвят представителите от третата възраст за следващата олимпиада.
18
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименНищо не произвеждат в Румъния. И те се влачат в мизерията на милиметър пред нас. България и Румъния са най-бедните страни в ЕС, по бедни и от африкански държави.
17
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Виновни са комунистите защото преди 60 години не са построили канализация.
16
2
 
6
 
! Отговори
до 32 преди 8 години
да ама не!я *** в която и да е бивша соц страна давидил колко западни фирми имат заводи и продължават да строят нови!
15
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 24.Вярно ли , държавата не е длъжна ?Аз живея на запад и държавата ми е прокарали 1. Вода 2. Електричество 3. Газ ,4. Хубав път . А това какво аз ще работя е според моята квалификация !И това е за всички !
14
6
 
8
 
! Отговори
Сорос преди 8 години
Днес усвояват европариутре настаняват бежанци!
13
4
 
3
 
! Отговори
WASILISQNISGERMANI преди 8 години
AKO BESCHE JIW DIOGEN....SCHTESCHE DA TARSI...DARJAWA...