Канализация няма, велоалея има - села усвояват европари

Община Ружинци, Видинско, ще има два стадиона на 15 км разстояние един от друг
23 авг 2015 15:54,
100
Канализация няма, велоалея има - села усвояват европари
Снимка: Архив, Булфото

Кметове строят стадиони и велоалеи за милиони. 25 общини трябва да усвоят общо 58 милиона до края на годината, съобщава BTV.

До 15 септември в Алдомировци например ще има нова велоалея, вместо ремонт на 70-годишния водопровод.

Една от къщите в селото, тази на Златка Кирилова, е подгизнала от спуканите тръби на централната улица. От години се оплаква по инстанции и на кмета.

Според кмета Тодор Петков проблемът с къщата е в липсващия дренаж за сметка на собственичката. Той брои бъдещите велосипедисти в селото: "Сега ако има десет човека, ще дойдете догодина, ще видите колко човека ще движат, деца, възрастни".

Кметът признава, че хигиената би трябвало да е по-важна, но в момента наличните пари са за велоалеи.

Той не можа да се спомни колко ще струва тази в селото му, но новият стадион в едно село от Севепозападна България ще стигне 5 милиона.

"До края на месеца, най-късно до 5 септември, ще бъде окончателно приключено строителството на стадиона. Идеята е да се привлекат по-силни отбори, които се готвят”, обяснява кметът на Чипровци Анатоли Първанов.

На добра използваемост за стадионите си се надяват и в община Ружинци. Там те ще са два, през 15 километра разстояние, за почти 7 милиона лева. В общината си имат доста отбори, а и доста деца.

"Ние имаме едно основно училище в Бело поле, две гимназии до 12 клас в Ружинци и Дреновец, така че имаме доста деца. Имали сме и големи отбори, но те се отказват. Идваха тука да играят, но няма къде да се преоблекат, няма къде да се изкъпят след мача. Така че това е крайно необходимо и именно това ме е подтикнало да кандидатствам”, категоричен е кметът Венцислав Ванков.

От администрацията броят по 6-8 отбора, които играят всяко лято. Хората от Дреновец обаче изтъкват друго - няма хора, няма младежи, няма футболен отбор в селото.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На 15 километра един от друг са построени 2 стадиона !А иначе е пълна мизерия .Аз се боря в едно село да косят тревата по централната улица .Не става въпрос за тревна площ зелена , а за избояла трева до кръста ! Даже им помогнах , като платих на работници да разчистят джунглите на някои места . И не мога да си представя че тревата е висока вече , не е пипнато от юни ! Непрекъснато спира водата че някъде има повреди !
11
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Българина трябва да разбере, че комунизма когато всеки си клатеше краката и получаваше наготово отдавна свърши. Сега сме пазарен капитализъм и демокрация - най-съвършената система. Държавата не е длъжна на никой да осигурява канализациа - всеки има равни възможности - да сане собсвеник на петролна рафинерия, да стане банкер, строителен предприемач - безброй възможностти да забогатее и да си направи собствена канализациа. А който е некадърен - да бачка за 800 лева и да ползва нужник на двора
10
2
 
11
 
! Отговори
ideq преди 8 години
Хубаво е да има велоалеи и стадиони по малките населени места, но където преобладава възрастно население, и то повечето самотни възрастни хора, може да се помисли например за създаването на старчески домове, както на Запад.
9
4
 
10
 
! Отговори
Фолк DJ преди 8 години
Еваларката за стадионите. Ше има къде да се събира народа на чалга и скара-бира.
8
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ясно е, че не може да се построи всичко наведнъж, ама нека да започнем от най-необходимото. Приоритезиране се нарича. Иначе сега е като "на гол тумбак - чифте пищови".
7
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
България изгуби 15 млрд. евро от членството си в ЕС, загубите в близките години поне 29 млрд.евро. Разбира се годишния членски внос, равняващи се на 1% от БВП на България са най-малката загуба. Равносметката от присъединяването към ЕС за икономическото развитие на България е ръст на брутния вътрешен продукт (БВП) от едва 10 %, за периода от 2007 до 2012, докато за същия шестгодишен период преди влизането в ЕС ръстът на БВП е 40 % или 4 пъти по-голям.
6
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Канализация няма, велоалея има ?!Това заглавие ми прилича на заглавието на един клип в ютуб -Протести срещу ци.ганската престъпност има ,протести срещу българската престъпност няма ?!
5
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Значи спуканата тръба на улицата , няма значение !Какво ли ще е , ако трябва сега да се канализира селото ?Само за стадиони ли се отпускат пари от ЕС ? та на 15 км има 2 стадиона ?Защото гледах един кмет , колко много неща беще построил вътре в селото ( пълно обновление ) та даже и нова канализация !
4
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вредите ще се появят в дългосрочен план. То хубаво строят, но нали трябва и да се поддържа. С какви пари? На общината, дето няма пари за канализация? Ще реват на държавата за субсидиране, а междувременно едни наши хора ще са прибрали едни пари покрай усвояването, а после ще прибират покрай поддръжката. Дано поне да има някаква реална полза за трениращи отбори и за местните младежи.
3
25
 
5
 
! Отговори
неблагодарен народ преди 8 години
Кметове строят стадиони и велоалеи за милиони. 25 общини трябва да усвоят общо 58 милиона до края на годината, съобщава BTV......Няма по неблагодарен народ от българският ! Взимаме помощи от ЕС ,а плюем по ЕС ,възхваляваме онези ,които погубиха интелигенцията ни и бяха против съединението на България ,разбирате кого визирам !
2
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Може да е глупаво но не е незаконно. Парите требе да се "усвояват"
1
3
 
16
 
! Отговори
Селянина с кол' преди 8 години
А така, браво ГЕРБ. Как беше- градим България! Ха-ха-ха...