Още месец ромските къщи в Гърмен остават непокътнати

Това отново предизвика недоволството на живеещи в района
1 сеп 2015 10:57,
28
Още месец ромските къщи в Гърмен остават непокътнати
Снимка: Булфото, ахрив

На 31 август изтече срокът, в който Община Гърмен трябваше да намери временен подслон за хората от ромския квартал, а над 100 къщи все още си стоят непокътнати.

До тази ситуация се стигна, след като съдът в Страсбург поиска от българските власти гаранции, че децата и хората с увреждания, живеещи в тези къщи, ще има къде да отидат, пише Нова телевизия.

Още по темата

Общината направи няколко опита да намери нов дом за тях, имаше и места, където някои от хората можеха да отидат, но ромите бяха категорични, че не искат да напуснат незаконните си къщи.

От друга страна те получиха и подкрепа от кмета на Гърмен Минка Капитанова, която призова гражданите да приютят ромите в домовете си безвъзмездно. Идеята обаче срещна недоволството на хората и те категорично отказаха да прибират нежелани гости в къщите си. 

От Министерството на регионалното развитие и благоустройството отложиха събарянето до 30 септември, но това предизвика недоволството на живеещи в района, които от три месеца настояват за разрушаването на незаконните постройки. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ето затова с тези меринджеи трябва да се действа бързо и безкомпромисно, преди да са се загнездили. а ако искате все пак да махнете къщите някога, г-жо капитанова, ви препоръчвам да процедирате, без да чакате одобрението или неодобрението на европейските институции, защото в случаи като този и две седмици са достатъчни на гнидите, за да се бетонират!
4
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Банкянския убавец не смее да гъкне, че избори идат. А освен гламари кой друг да го подкрепи, затова си ги развъжда.
3
0
 
30
 
! Отговори
искам и аз преди 8 години
Аз също искам безплатно жилитеще. Може би трябва да кандидаствам за статут на магнал?
2
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма ли закон за тези дето строят незаконни къщи?
1
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Изборите ли чакаме да минат? Някой да ми обясни ЗАЩО трябва да се търсят жилища, на хора, които са си построили своите НЕЗАКОННО? Поели са си риска, да се оправят,