Филм ще учи ромите как работи общината

Прожектират 50-минутната лента на открито
15 сеп 2015 07:36,
23
Филм ще учи ромите как работи общината
Снимка: архив, Reuters

Варненски роми ще се учат как работи общината със специален за целта филм, съобщава в. Монитор.

Фокусът на лентата е общинската и областна администрация. Образователният филм е спечелил финансиране по европейски проект.

50-минутният филм ще може да се гледа във "Владиславово", "Максуда", "Аспарухово" и "Каменар". Идеята е хората, които живеят в социална изолация, да научат за механизмите на вземане на решения и внасянето на предложения в Постоянните комисии към Общинския съвет.

Ромите ще научат и как кметската администрация изпълнява решенията на местния парламент, каква е ролята на областния управител и др.

Прожекциите ще бъдат на открито и ще преминат по график през всички ромски квартали на Варна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
radost преди 8 години
bravo, nai-posle obrazovatelno ukazanie za obstinskata admin - da znae kak da raboti s hora!
14
0
 
7
 
! Отговори
филмиран преди 8 години
абе напечатайте им сирийски паспорти и марш за германия
13
0
 
3
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Бе то......хубаво е да ги учат. Ама те дали ще се научат? Оти....ДНА-то нещо никво го няма.
12
0
 
12
 
! Отговори
Ангел преди 8 години
Прожектирайте им филм за немската,холандската,белгийската и т. н. социални системи.Дайте им и брошури.Разяснете им правата като европейски граждани да се преселят там....И за нас добре и за тях:-)))))
11
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
После ги поканете и на баня ... с циклон Б.
10
0
 
7
 
! Отговори
партиен член преди 8 години
Тоя филм е доста закъснял.Всички цироми знаят перфектно как работи общината.Знаят отлично какви документи им трябват и как се попълват но проблем им е само че не могат да ги попълнят защото са неграмотни отидете в социални грижи тях не ги връщат знаят всичко.
9
0
 
22
 
! Отговори
mgs преди 8 години
Моят скромен опит в борбата с публичната администрация и нейните метастази е, че ромите са МНООГО запознати как да използват общината и всички социални програми свързани с това.Нека им прожектират филм който да им обясни прости неща:- не кради - поддържай добра лична хигиена- образованието е ценностВсе по прости неща.
8
0
 
16
 
! Отговори
вълк преди 8 години
квото и да си пишете, истината е, че тука целта е да се присламчиш към някоя организация, която раздава европари! няма производство, няма инвестиции! А вие си пишете!!! ........... с писане не става!
7
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До онзи, който е сложил "минус" на 5Ти какво не одобряваш?Това, че останалите етноси в България също имат права?Или това, че ромите трябва да имат и задължения, а не само права?
6
0
 
19
 
! Отговори
До 8.Искаш да кажеш, преди 8 години
филм за това, как са били третирани през 16-и и 17-и век?Да им се напомни, че до неотдавна в някои райони на Северна Европа са ги кастрирали. Търпението на тамошните хора е много по-голямо от нашето и ако не ни пречеха разни овластени ***, отдавна да сме се справили с проблема.Пак ще цитирам Милош Земан - "Тук ще живеете по нашите правила. Ако не ви харесват нашите правила, ще напуснете страната ни!" Да не се забравя, че повечето от нашите роми са деца и внуци на пришълци отпреди 50-55 г.
5
0
 
13
 
! Отговори
Жанго Зе от Ветрен преди 8 години
Ни искам да ушъ, искъм дъ биръ.
4
0
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
учете ги как да се омешат с бежанците в сърбия и да бягат в германия и швециятака всички ще сме доволни
3
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
- Коя НПО даде грешни пари за да бъде създаден този филм СПЕЦИАЛНО за ромите?Защото и една част от българското, а също и от турското население не знае някои от тези неща!- Ако някой се е загрижил СПЕЦИАЛНО за ромите, защо най-напред не им направи един филм, с който да ги научи, че всеки, който е гражданин на която и да е държава, НАЙ-НАПРЕД ИМА ЗАДЪЛЖЕНИЯ и чак след като започне да ги изпълнява, може да претендира за някакви права?
2
0
 
29
 
! Отговори
Коко преди 8 години
А кога ще ги учи, че не трябва да се бере, а да се работи? Или това не е на дневен ред.
1
1
 
29
 
! Отговори
художника преди 8 години
Варненски роми ще се учат как работи общината със специален за целта филм....--------------------------------------Тоя СПЕЦИАЛЕН филм, го прожектирайте на чиновниците в общините, а не на РОМИТЕ !!!