Експерт: Ще имаме проблеми, ако не затворим границата!

Одринските имигранти не искали у нас, а в Гърция – в Турция било скъпо
Обновена: 17 сеп 2015 13:19 | 17 сеп 2015 09:16,
119
Експерт: Ще имаме проблеми, ако не затворим границата!
Снимка: Reuters, архив

Ако не затворим границата, ще имаме проблеми, коментира проф. Николай Радулов, експерт по сигурността.

По думите му, в момента е нужно да се вземе решение какво ще се случи на границата ни. "Ако не се спази закона, ще продължи да се застрашава националната сигурност", каза той пред Нова тв.

Още по темата

По негови наблюдения малко са хората с деца, които пресичат европейските граници по пътя си към Германия, Дания и Швеция.

"По-скоро виждаме хора с агресивно поведение", поясни той и добави, че нелегалното преминаване на границата е нарушение на закона само по себе си.

"Тези хора биват инструктирани от каналджиите. Няма бежанци в беда, които идват от Турция", настоя още проф. Николай Радулов.

Имигрантите в Одрин, за които се твърдеше, че искат да преминат българската граница, всъщност искат да влязат в Гърция. След това искат да се установят в страни от ЕС с добра икономика, твърдят бежанците. Основната група от тях са сирийци, живяли в Турция по година. Животът в южната ни съседка бил твърде скъп и затова решили на мигрират на Запад. Работа също се намирало, а това, което струвало в Турция 30 лири, в Сирия струвало 10 лири.

"Очевидно е, че става дума за бежанци. Тези хора, ако погледнем сериозно на тяхното положение, не само в нашата страна, но и в останалите, няма да им дадат статут на бежанец", коментира експертът по сигурността проф. Николай Радулов.

По думите му за около една година профилът на тези хора коренно се е променил.

"Мисля, че европейските лидери проявиха известна наивност. Сега на турската граница ще се появи напрежение, за да се види какво ще се случи с тези хора и ако ние не проявим твърдост, няма как да овладеем огромния поток от хора. Очаква ни сериозно напрежение. Криминогенната обстановка у нас не е добра. И допълнителни 200-300 души би застрашила сигурността", заключи професорът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще се осъзнаят ли нашите политици или ще продължават да изпълняват нарежданията на САЩ!???
56
1
 
9
 
! Отговори
матсианец преди 8 години
ислям =комунизъм = фашизъм -античовешки идеологии
55
0
 
7
 
! Отговори
пм преди 8 години
Всеки тъмнокож на границата прилежно се записва и тихомълком се настанява в лагер .Страх ги е нашите да не изпуснат някой към Европа.Предатели.Те ще е спасят ,като станем халифат,а ние да му мислим
54
0
 
6
 
! Отговори
жана д`арк преди 8 години
До ГРАЖДАНИНПо-точната дума в случая е ПРЕСЪПНО!
53
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ne moga da si obqsnq, kak ako edin bashta na 7-8 deca raboti shte pomaga na ikonomikata?a eli pak v Balgaria, kak shte jivee i podpomaga iknomikata, moita zaplata ne e dostatachna samo za men, i s deteto mi idva nanagorno, hem sam uchila i rabotq..Mnogo mi e stranno...
52
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Референдум трябва да се направи ,пари за пенсии няма а за търтеи ще намерите?
51
0
 
15
 
! Отговори
ГРАЖДАНИН преди 8 години
ПОВЕДЕНИЕТО НА ГОЛЕМИТЕ НАЧАЛНИЦИ НЕ Е НАИВНО, А ГЛУПАВО, А НА МАЛКИТЕ НАЧАЛНИЦИ ОЩЕ ПОВЕЧЕ!
50
14
 
5
 
! Отговори
европеец преди 8 години
До АнонименНе България, ТИ ВЪН и МАРШ в твоята Русия! Там те чакат с "хляб и самогон (от боя за обувки) след което ще те транспортират в конски вагон по БАМ, та чаааак до "обетован Сибир"! Там ще те интегрират с други подобни на теб, в комуна!
49
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Европа не ЩЕШЕ БЪЛГАРИ И РУМЪНЦИ до ВЧЕРА !ОБАЧЕ АРАБИ И ТЕРОРИСТИ,*** веднага ги ПРИЕ ...България ВЪН ОТ ЕС и САМО РУСИЯ !!!
48
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо всички решения идващи от Западна Европа и САЩ се приемат безропотно. Може би те грешат в политиката си, не може винаги да са прави по всеки въпрос. Трябва да се взема предвид мнението и на страните от Централна и Източна Европа ( които между другото повече са изстрадали през вековете от ислямизацията), та ние не сме втора ръка хора и защо така ни нареждат какво да правим?
47
1
 
25
 
! Отговори
МРАВКА преди 8 години
ПРАВ СИ ПРОФЕСОРЕ,НО В БЪЛГАРИЯ РЕШЕНИЯТА СЕ ВЗЕМАТ В ПОСОЛСТВОТО НА С.А.Щ.,А НЕ ОТ ВОЛЯТА НА НАРОДА.НА ПРАЗНИ КРАТУНИ И ТИКВИ АКЪЛ НЕМОЖЕ ДА ДАДЕШ.
46
6
 
17
 
! Отговори
Хари преди 8 години
Бежанците са разумни хора. На границата трябва да им се обясни че нашата държава е бедна, че минималната пенсия тук е 70 евра. Ако искат да влезят като туристи - ето ги хотелите, морето, планините. Но иначе - освен ден-два, повече не можем да ги храним. И ние сме гладни...
45
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Веднага, да започва строежа на, Великата Тракийска Стена!
44
0
 
32
 
! Отговори
хаха преди 8 години
Картечници по границата -добро решение
43
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво на коментарите. Все пак има хора които мислят трезво и не се влияят от турската пропаганда и турски сериали с които ни промиваха мозъка колко добре живеят турците. Не искаме да ставаме мюсюлмани!!!
42
2
 
52
 
! Отговори
АЗ преди 8 години
ИМА ЛИ В БЪЛГАРИЯ ПОЛИТИЦИ КАТО ВИКТОР ОРБАН?! Браво на този човек и политиката му за запазване цялостта и суверенитета на страната си. Не като демагогията с която у нас ни промиват мозъците и ни манипулират. Уважаеми съграждани, дойде време сами да се защитаваме от чуждата намеса в страната ни! Можем ли да го направим?
41
1
 
40
 
! Отговори
123 преди 8 години
Нали знаете, че "наш'те" военни (а и управляващите) скачат по свирката на САЩ ! Това го знаят и малките деца! А САЩ искат да създадат проблем в ЕС с хилядите бежанци, което, разбира се ще е от полза за отслабване (във всяко отношение) на ЕС...така че...НЯМА как да се съобръзят с професора или с друг адекватен анализатор! Сорри, но не гласувайте за продажни български политици!
40
2
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За пръв път чувам за бежанци с толкова претенции! Човек като бяга за да си спаси живота се радва, че изобщо е жив, а не претендира и не капризничи. Извод, тия не са никакви "нещастни" сирийци бягащи от войната, а поредните нелегални емигранти използвали момента.
39
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Съгласен съм с мнението на професора. ЕС доброволно се навежда и ислямизира собствените си държави. Кара ни насила да "толерираме" хора, в чиято ценностна система лежи убиването на жени с камъни и гранати. Как да интегрираме хора, които не изповядват европейски ценности и вяра? Защо да давам хляб, подслон, вода и пари на хора, които режат огради по границите, замерят полицаи с колове и камъни? Това ли е солидарността? В Библията е казано - око за око.
38
2
 
59
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Престанете да ги наричате "бежанци". Нито един от тези хора не е бежанец. Една част са икономически емигранти, друга част са радикални ислямски екстремисти. Все едно - не трябва да бъдат допускани да нахлуят в Европа.