Задава се потоп и в Бургас, червен код е обявен за утре

Очаква се силен вятър и да паднат до 70 л/кв.м дъжд
13
Задава се потоп и в Бургас, червен код е обявен за утре
Снимка: Булфото, архив

Дъждовете няма да спрат и утре, а най-висока степен на предупреждение - червен код, за обилни валежи и силен вятър е обявен за област Бургас за утре, съобщиха от МОСВ.

Още по темата

Очакват се значителни валежи със сумарни количества за денонощието до 60-70 л/кв.м, а в крайните южни райони от областта се очакват и по-големи количества.

Ще духа силен, по крайбрежието на морето и бурен северен вятър. В южно от Бургас се очаква вълнението на морето да достигне 5 бала.

Вторият по сила – оранжев код, е обявен за четири области, а именно – Ямболска, Сливенска, Шуменска и Варненска. Там се очакват валежи със сумарни количества за денонощието до 50 л/кв.м.

За други 9 области в страната е в сила оранжев код също за интензивни валежи и силен вятър.

Това са областите Хасково, Стара Загора, Габрово, Велико Търново, Търговище, Русе, Разград, Силистра и Добрич.

За област Кърджали е обявен само жълт код за силен вятър с пулсации до 25 м/сек.

От НИМХ предупреждават, че при обявен червен код за опасност големи населени области са застрашени от наводнения, съществува и риск за живота на хората. При тази степен на предупреждение са възможни евакуации и сериозни затруднения в транспорта, много вероятни са и прекъсвания в електроснабдяването, комуникациите и водопреносната мрежа.

Опасности съществуват и при шофирането заради намалена видимост и аквапланинг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
2
 
! Отговори
ФК Черноморец БС преди 8 години
А какво стана с червения код за проливни дъждове за днеска за Бургаска област дето се "скъса да вали" цял ден,а и по БТВ-то казаха по обяд че в Бургас "в момента вали";а цял ден НЕ ПАДНА И КАПКА!!! Тия Емо Чолаков-ци и Станислави Цалов-ци ако имам едно лесно ще ги уволня НА МОМЕНТА!!!
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чудно ми е колко пари получавате за да сте интернет ***? Или сте промити мозъци към някоя партия която ви лъже и го правите за без пари? Намерете си истинска работа.
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Беден ли си братко-размера няма значение,и 3см,и20см все си под водата!
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре че измислиха тези кодове-друго си е с код,звучи по хамериканско,като в екшън!Таргет група?!Само че в таргет групата на австрийците все вали ама потоп няма,а в таргет групата на финландците все има сняг ама не ги изненадва-значи сме гореща точка.
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
7 см. са малко, ама само на теория. Когато релефът не е равнинен тези 7 см. от няколко хиляди квадратни метра като се съберат на едно място са си много страшни.
2
1
 
3
 
! Отговори
не преди 8 години
Проблемът в Бургас не ни е дъжда , а силния вятър , който прави предпазването от намокряне невъзможно !!!!
1
1
 
9
 
! Отговори
От онзи... преди 8 години
Много или малко, не съм се замислял. Но щом има аларма /код/, трябва да се вземат мерки и подготовка на населението за посочените райони. Да не се пренебрегват, а да се отработят евакуационни мерки.