Симая имала анемия, проблемът не бил недохранване

Едногодишното момиченце тежеше едва 5 килограма
1 окт 2015 15:04,
12
Симая имала анемия, проблемът не бил недохранване
Снимка: Dnes.bg

Здравословен проблем е причината, довела до критичното състояние на малката Симая, която постъпи в областната болница в Смолян, съобщава Агенция "Фокус".

Още по темата

Социалните работници от отдел "Закрила на детето" - Смолян са извършили проверка по случая. Те са установили, че анемия е причината, заради която Симая тежеше едва 5 килограма на 1 година и 3 месеца. 

"Няма констатирано недохранване и лоши условия на отглеждане. Детето е със здравословен проблем – анемия", заяви представител на Агенция "Закрила на детето".

"Симая е изписана от болницата, жизнените й показатели постепенно са възстановени, момиченцето се чувства по-добре", уточни юристкатана службата. Майката на Симая – Ася Костова има 5 деца.

Dnes.bg припомня, че Симая беше приета в критично терминално състояние в болницата на 7 септември, без пулс и дишане. Детето, на година и 3 месеца, е било с критично ниско тегло.

Началникът на Отделението д-р Ангел Каръшев разказа тогава, че детето е било почти без шансове за живот. "Беше само кости и кожа, една реплика от Освиенцим", каза медикът.

Борейки се за живота на издъхващото момиченце той за минути решава да прелее кръв и разтвори през костта на детето. Заради ниската телесна маса е било невъзможно да се използва кръвоносен съд. След 4 часа борба за живота на Симая, медиците я стабилизираха, а вече е и изписана. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
6
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
doktora,koito e spasil deteto da go nagradiat. ima i sviastni doktori nne sa samo nekadarni.bravo na tozi doktor
3
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Майката, че е необразована разбирам, не и прави впечатление, че това дете не наддава на тегло, но ми е интересно колко пъти е посещавала лекар и не е ли ходила на консултация?
2
2
 
48
 
! Отговори
? преди 8 години
БХК,ДПС СЕЩАТ ли се да кажат на майката на Симая, че НЕ ТРЯБВА да има ПОВЕЧЕ деца??? С какво ще ги храни, облича, възпитава? СТИГА! БАСТА! БАКТЪН и АМАН от такива, чакащи на социални помощи и викащи"ДАЙ!!!
1
3
 
57
 
! Отговори
zeus преди 8 години
Значи така наречената майка за година и три месеца така и не е завела детето на лекар, но съм сигурен, че всеки месец си е дърпала детските от банкомата!