Риск от наводнение дебне над 100 района

Всички язовири вече са с изяснени собственици
14 окт 2015 11:57,
4
Риск от наводнение дебне над 100 района
Снимка: архив Булфото

116 са районите в страната, за които има значителен потенциален риск от наводнения. Това обяви шефът на дирекция "Води" към екоминистерството Асен Личев пред "Дарик".

Още по темата

Данните били базирани на предварителна оценка от Плановете за управление на речните басейни в страната, които са в процес на разработка от Басейновите дирекции. Дължината на рисковите участъци е 4 000 км и обхващат 49% от територията на общините.

Три от четирите басейнови дирекции вече са изготвили проекти на картите с районите с риск от наводнение. Те са публикувани в интернет и подлежат на обществено обсъждане.

Инфраструктурата край речните легла е сред основните причини за наводненията, съобщи Личев. Проблем се оказва и застрояването в близост до реките.

В момента се извършва проверка на техническото състояние на всички язовири в страната и се очаква данните да бъдат оповестени в началото на ноември.

В началото на годината бяха идентифицирани 61 язовира в предаварийно състояние, а в момента продължава работата по извеждането от това състояние на 9 от тях, уточни Личев. Той беше категоричен и че вече няма язовири с неизяснена собственост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: наводнениеязовириреки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БОРИСОВ ЩЕ ВКАРА АМЕРИКАНСКИТЕ ЛОДКИ И ЩЕ НИ ПРЕВОЗВАТ.ТАКА ЧЕ СПОКО. ХАХАХАХА