Недоволни полицаи и граничари затвориха Кулата

Граничният пункт няма да работи за неопределено време
4 ное 2015 11:50,
45
Недоволни полицаи и граничари затвориха Кулата

Движението на ГКПП-Кулата е спряно, съобщиха от Митническо бюро-Кулата пред "Фокус".

По първоначална информация полицаи, пожарникари и граничари от Сандански и Петрич са блокирали пропускателния пункт в знак на протест срещу едноличното решение на финансовия министър Владислав Горанов да ореже социалните привилегии на служителите в МВР.

Още по темата

Пунктът няма да работи за неопределено време.

Около сто души - служители на МВР се събраха днес и на мирен протест пред Областната дирекция на полицията в Сливен.

Сред тях бяха служители на районните управления, на дирекция "Пожарна и аварийна безопасност", следствие, както и представители на Синдиката на служителите в затворите в България.

Присъстващите заявиха, че това не е гражданско непочинение и имат готовност да изпълнят служебните си задължения при нужда. На протеста бяха служители на женския затвор в Сливен, които не са на смяна.

Протестните действия започнаха в 10 часа и ще продължат до 14 часа.

Основното искане е отказ на финансовия министър от предлаганите промени, орязания бюджет на силовите ведомства за следващата година, както и срещу съкращаването на социалните придобивки на полицаи, пожарникари, военни и останалите работещи в системата.

Малко по-рано стана ясно след срещата на главния секретар на МВР Георги костов и премиерът Бойко Борисов, че социалните придобивки на полицейските служители остават. Обявените промени ще важат само за новопостъпилите в системата.

Така при пенсиониране сега униформените ще получават брутни заплати според прослуженото време, но не повече от 20 - както и досега. Запазва се и порционът за храна, а прослуженото време ще влиза в основната заплата.

Костов беше категоричен, че ще има наказания за вчерашните блокади на пътищата на страната.

Вчера униформените изразиха недоволството си като блокираха столични натоварени кръстовища. Блокади имаше и на проходи и магистрали в страната. За днес също за планирани протести.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
4
 
! Отговори
гост преди 8 години
имаше една песен на българска ВИГ (вокално-инструментална група), пееше Стенли, песента се казваше "Циркът отново е тук". преди изборите и още по-преди се обещаха реформи в цялата администрация, за ефективност. Решение за намяляване на придобивките на полицаите, тайно, крият го преди изборите, вчера блокиране на кръстовища, днес лоши неразбрани министри и мъдър и прозорлив мин-председател. Ако искаш да правиш реформа има ред, начин, време за това. Сега е цирк, точно за да не се случи реформата
26
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всеки ден ще е така до победата!
25
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тюфлеци, едвам избутали средно и после някой по-комплексар некъв *** институт само за кетапа да стане офицер да не маа крачоли по улиците. И се крият из храстите и глухите улички да си изпълнят плана за глоби - за колан и светлини. А 70 % надали си покриват ежегодното ФП, неразкити обири, убийства една камара, карат без винетки почти всички, щото нали колегите ще ги проверяват.....айде камшика и да бегат, но къде ще я намерят такава айляшка..........
24
0
 
12
 
! Отговори
ауслендър преди 8 години
Не се заблуждавайте да подкрепяте полицайте! На утрешния ден ще продължават да ни рекитират и да ни бият по площадите!!! Цялостна смяна, а не подмяна на власта трябва! Има толкова много знаещи и съвестни хора, на които не им дават да влезат във власта...понеже не могат да ги контролират!!!
23
0
 
5
 
! Отговори
do 31 преди 8 години
Преврат се организира с армията, а не с полицията!
22
2
 
12
 
! Отговори
за Витков! преди 8 години
Сега за всички по едно дисциплинарно уволнение и шут в ***! Значи те ще си правят каквото си искат ,а ние ще спазваме някакви там закони хайде друм от тук! Да видим като ги изритат от МВР с какво ще се занимават като за нищо друго не са годни!
21
12
 
4
 
! Отговори
Народът преди 8 години
Народе , подкрепи полицаите . Заедно с тях можем да организираме метеж и да изхвърлим управляващите. Защо си толкова дребнав, народе ? Топиш се с всеки изминал ден
20
3
 
17
 
! Отговори
taka преди 8 години
Добре де, звънят и им казват им или отваряте или след час сте дисциплинарно уволнени.Да видим, след това и съд. Не съм аз случайния гражданин излязъл на протест, това са полицаи. Утре може да решат да гръмнат някой. Като нарушават закона стават престъпници по принцип.Уволнение
19
2
 
17
 
! Отговори
бг преди 8 години
Болшинството са станали полицай, за да не им се налага да работят.Има и свестни, но са капка в морето.Аз ще блъскам в частния сектор за да им изкарам 20-те заплатки, а аз я се пенсионирам ,я не.
18
2
 
4
 
! Отговори
герберунгел преди 8 години
Да, ама ние победихме!!! Ураааааа!!!
17
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Баце май е вдигнал кръвно наблягане. Ще вземи да се гътне, к'о ша пра'им без него. Кой ще ни разсмива така, за кого ще измисламе вицове? Кято падне Бащицата си отива и Цуцко Ушето. Трябва отново да шета и подкупва за избори ако стигнем до тях. Май вчера победи Баце на изборите, както разбрахме честно и завинаги. Но нещо не е така. В Румъния мечката заигра. Скоро и у нас. И какво следва, оставка и Бащицата няма какво да работи, ще стои гладен. Нека да му съберем парички, бедничък е милия.
16
20
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хайде стига сте плюли по полицате! Та те си търсят правата. И без това взимат сравнително НИСКИ заплати, какво повече да им намаляваме? Да, взимат 20 заплати при пенсиониране, но това са няма и две години. А и те пазят обществен ред.СЪСИПАХМЕ си армията чрез съкращения на щата и нарязване на въоръжението, сега и полицията ли да съспем?!! Закривайте тогава тази страна.
15
5
 
26
 
! Отговори
basi преди 8 години
дисциплинарно уволнение за тези.да ходят, в частния сектор.
14
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Проблем са управляващите , а не шапкариту.
13
6
 
28
 
! Отговори
Аидее преди 8 години
Уволнявай тая лакома ***, и без това за нищо не стават.
12
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Батко натисна грешния бутон и трябва да си ходи.
11
9
 
24
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Страхливи, изродливи подобия на хора, наричани за краткост полицай-мутри!!! Срам, позор, ужас, безхаберие, геноцид към народа!
10
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Борис оф, оф,......ох, ох!!!! Ще има шут в гъ???? Зеца ояден. Кой победи на изборите, че забравих? Нема и седмица и хайде в нелегалност. Понта си заминава. Кой е следващия-ия -ия??? Ха-ха-ха.
9
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НАРОДЕ!!! ВМЕСТО ДА СЕ УЧИТЕ КАК СЕ ЗАЩИТАВАТ ПРАВА, ВИЕ ПЛЮЕТЕ! И ДОКАТО ПЛЮЕТЕ ВИ УВЕЛИЧИХА ВИНЕТКАТА 3 ПЪТИ!
8
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе, ще излезе, че полицайте и военните са по-голям проблем от сирийските бежанци !