Семчиново разделено - иска ли, не иска ли новия си кмет?

Протестиращи окупираха кметството и искат касиране на вота
5 ное 2015 10:40,
6
Семчиново разделено - иска ли, не иска ли новия си кмет?
Кадър: Нова ТВ

Близо 100 души окупираха кметството на село Семчиново, Пазарджишко, с цел да не допуснат в сградата новоизбрания кмет Пламен Темелков.

Причината – те искат касиране на вота. Темелков бе избран още на първия тур на изборите с 52% от гласовете на избирателите. По думите на хората той е успял да спечели с 19 гласа разлика, а населението е от около 820 роми и близо 810 българи.

Още по темата

Хора от селото са блокирали входа на сградата и носят плакати с надписи: "Искаме честни и почтени избори, а не купени", "С лъжи и измами уважение не се печели", "Не те искаме, ти си виновен за напрежението в Семчиново", съобщи Агенция "Фокус". 

"Ние нямаме нищо против това, че е от ромски произход. Имаме против това, че той си купи кметския стол. Предупредихме полицията, но те не направиха нищо", заяви възмутена жителка.

"Имаше масово купуване на гласове в ромската махала", потвърди друга жена пред Нова телевизия.

Ромите от своя страна отричат да са продавали гласа си, за да гласуват за новоизбрания кмет на селото. Казват, че семейството на кмета има земя с черешови насаждения и оттам получава пари. Това бил и бизнеса на Пламен Темелков.

Освен купуването на гласове, жителите на Семчиново твърдят, че новият кмет няма образование и има съмнителен бизнес. Според хората, прокуратурата трябва да провери доходите му, тъй като той демонстрира завидно материално състояние, без да упражнява според тях, дейност в страната.

Жителите на селото са подали две подписки – към полицията и жалба в прокупатурата за касиране на изборите и провеждане на нови местни избори.

Полицията раздели двете групи с жива верига, пристигат и други автомобили. От полицията се стремят да разделят двете протестиращи групи. Хората стоят мирно и не провокират напрежение.

Новият кмет все още не е пристигнал, за да заеме поста си. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да го оставят този интелектуалец да стане кмет. Той за 3 месеца ще направи такива батаци, че самите ман????? Гасари ще го изритат защото всеки м,,,, ал ще се надява до лапне нещо, което няма да стане. А при тях е ясно, мисленето не им е приоритет, а първичността като преобладава секса. Те си мислят, че като са много им се полага. Но срещу какво, какво допринасят за развитие на обществото? Гърла за хранене от бюджета.
4
2
 
4
 
! Отговори
DDR преди 8 години
До zeusХайде пак почнахме приказката за кривата ракета и космоса.В природата оцелява това, което е адаптивно и жизнено.Големите нации отдавна са разбрали,че да си американец или руснак не е състояние на генофонда а на себеусещането - и активно работят в тази насока (черен президент в САЩ, само не ми обяснявайте колко много Путин и Медведв приличат на славяни). Та това е разликата между Големите и малките - а ние само пищиме и се делиме. Дори когато някой иска да стане част от нас - не го щем.
3
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Такава съдба ще имат всички български села и малките градове! България умира, а българите нищо не правят- седят, гледат и мълчат като........Може би си заслужаваме съдбата.
2
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Заради демографската картина бъдещето на тая територия става все по-мрачно, да не кажа безнадеждно...
1
1
 
33
 
! Отговори
zeus преди 8 години
За съжаление това е бъдещето тук, българите изчезваме, римляните се плодят, не без покровителството на политиците!