БДЖ пуска още 10 000 места за Коледа

Влаковете ще са чисти и отоплени, обещаха от превозвача
18 дек 2015 15:22, Анисия Иванова
9
БДЖ пуска още 10 000 места за Коледа
Архив: Булфото

Около 110 влака ще бъдат с увеличен състав и около 10 000 допълнителни места за дните около Коледа, каза на пресконференция Димитър Костадинов, управител на "БДЖ - Пътнически превози ООД" .

Той посочи, че в зависимост от търсенето за новогодишните празници също се очаква да има увеличение на местата за пътници.

Не мога да гарантирам дали ще има билети защото по празниците винаги има претоварване на мрежата, но със сигурност гарантирам, че влаковете ще бъдат чисти и добре обслужени от нашите служители, обеща той.

Подготвени сме за зимата и до момента няма оплаквания относно отоплението, надяваме се клиентите ни да пътуват комфортно, каза още управителят на "Пътнически превози".

Ивайло Георгиев, директор експлоатация на "БДЖ - Пътнически превози ООД", информира за намерението на БДЖ дългите влакове да бъдат с постоянни състави - по-дълги вагони и по-добро качество, което да стане още тази година. За целта имало отремонтирани вагони и ще засилим нашата търговска политика в тази част, коментира Георгиев. Превозвачът планира освен това да пусне отново интернет във влаковете.

Той посочи, че БДЖ смята тази година отново да пусне интернет във влаковете. "Стараем се да подобрим качеството на услугата с ресурса който имаме."

На пресконференция по повод новото разписание на БДЖ за 2016 г. Димитър Костадинов каза, че пътническият влак от Лакатник до София се връща в старото му разписание. Влакът, който пътува до Лакатник в момента спира до Своге. Той ще продължи до Лакатник, за да се удовлетвори искането на клиентите. Бързият влак, който е спирал на Церово и на Бов няма да спира.

Спирането на бързия влак "Чайка" по линията София-Бургас е временно заради ремонтите, обясни Костадинов. "Проблемът са честите му закъснения вследствие на ремонтите. Предпочитаме да не предлагаме услуга, която не можем да предложим качествено", заяви Костадинов. Той уточни, че след приключването на ремонтите влакът ще продължи да се движи.

Изработването на графика на влаковете винаги се предшества от среща с общините през септември. Тази година БДЖ е решила да направи допълнителна информираност като още юли е изпратила разработен график с персонални писма до 100 общини и всички областни центрове. От тях единствено 18 общини са реагирали на писмата с някакви корекции и по-голямата част от тях са удовлетворени. Другите 45 общини не са отговорили, а 35 - че нямат никакви претенции, обясни Костадинов. Сред неотговорилите е и община Своге, която сега има претенции, каза той.

В начален етап е идеята за единна карта за крайградски влакове и градски транспорт, каза още Костадинов. По думите му са необходими разговори с отделните общини, целта е тази карта да стартира от следващата година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма ли някоя композиция директно за пакистан да я закара тази пап..лач?!
6
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Представете си самокакъв мат'триал са тези които хем са от провинцията хем са толкова бедни че и пари за една трошка за 1000лв нямат.
5
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Преди 5 дни ми се наложи да пътувам с влак и беше нещо ужасно въпреки че бях в "първа" класа. Миризмите от едно време са си същите, прашно и липсваше отопление. Не знам господин Костадинов в кой влак се е возил, че му е било чисто и топло...
4
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да извозват селяните вън от София по най-бързия начин, че не се трае вече. Смърдят, мйечЪт...
3
0
 
33
 
! Отговори
г.г преди 8 години
Миналата година беше ужас в БДЖ - пътниците едва се събираха във влаковете. Не могат да ме убедят, че влак, в който хората едвам успяват да се качат, работи на загуба - абсурдно е.Та ще е добре, ако тази година не се стига до неприятната ситуация да трябва да се возиш 2-3 часа прав във влака.
2
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Верваме ви."
1
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всяка година лъжат и накрая няма място да се обърнеш, камо ли да седнеш като нормален човек... Даже кондуктори не минават, няма как.