Бум на кражбите на винетки, режат ги с ъглошлайф!

Полицията регистрира досега близо 100 посегателства
Обновена: 5 фев 2016 09:43 | 5 фев 2016 09:14,
209
Бум на кражбите на винетки, режат ги с ъглошлайф!
Снимка: Bulphoto, архив

Три автомобила, оставени на паркинг в курорта Хисаря, осъмнаха с нарязани предни стъкла и задигнати винетки. Вандалските кражби са извършени в нощта срещу сряда, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Пловдив.

Извършени са над 60 посегателства на стикери от началото на годината в София и Пловдив. В страната броят им наближава 100, съобщава "Труд".

Бумът на кражбите е резултат от увеличената с 44% цена на винетките за 2016 г. От понеделник тази седмица влезе в сила по-скъпата лепенка и за всички шофьори, които са имали от старите годишни винетки.

"В момента извънградските пътувания не са много. Най-голямата вълна от обири на винетки се очаква около 3 март, когато има 4 почивни дни и хората ще тръгнат по родните си места, на курорт или в чужбина", обясниха криминалисти.

Изпочупените три автомобила в Хисаря са били на туристи, оставени на паркинг пред санаториума на Министерството на отбраната. Крадците рязали стъклата с ъглошлайф.

Законът за движение по пътищата наказва с 300 лв. глоба всеки, който не е залепил винетен стикер на предното стъкло, дори и вече да си го е купил.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Егати калпазанина дето е българина за един национален празник почиват 5 дена а хамериканците само 1 егати калпазанина
18
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Тикволандия режат предните стъкла с ъглошлайф...
17
1
 
22
 
! Отговори
до kikinho преди 8 години
Как се разлепя ?? Ами много лесно! Ти сменял ли си счупено стъкло? Като сменяш стъкло , момчетата от фирмата ти свалят и всички стикери и ти ги слагат на новото все едно никога не са пипани! Аз също сам съм махал винетка по много *** начин !Един чайник доста гореща вода , гъбичка, топя гъбичката и държа на стъклото от външната страна , играя си 7,8 минути и тя направо си се отлепя без проблем!
16
6
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Очаквам всеки един момент една герберасткаа свиница да обяви, че се въвежда нов данък върху ъглошлайфите!
15
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Крадат ви ги щото сте си купили. Защо не откраднат моята?
14
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз си имам стикер за 20 лв, пък като ме питат за втория отрязък и касова бележка ще казвам, че съм ги загубил. Ако пробват да ме глобят, ще обжалвам и ще ги съдя до дупка. Спирам с плащането на всякакви такива рекети, от съвестност досега добро не съм видял, само още ме напъва държавата с всяка година. Ставам абсолютно нелегален джигит, имам вече два акта, но адвоката ми каза да не плащам и ще си паднат по давност, книжката ще ми е вечно забравена и ми е широко около врата и съм ги *** всички.
13
2
 
46
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 8 години
Павлова си мисли , че като вдигне винетките ще напълни опразнената си хазна от кражби! Хората измислят варианти, още повече ако имаш 2 коли и да плащаш две винетки си е пладнешки обир!Общо взето безумията на кабинета - Борисов продължават с пълна сила
12
0
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако ъглошлайфите бяха по-скъпи и винетките по евтини, това нямаше да се случи. Сега с една винетка си изплащаш един ъглошлайф, заедно с диска!
11
14
 
15
 
! Отговори
kikinho преди 8 години
Много ми е интересно как се разлепя и залепя отново.Аз старата едвам едвам я остъргах. Това е абсурдно! Ще откраднат, колкото да се каже, че са откраднали....
10
1
 
80
 
! Отговори
Момо преди 8 години
Забележете, че полицията само регистрира. Тя регистрира, тя не разкрива! Какъв е смисълът да си дублират функциите със статистиците?
9
2
 
33
 
! Отговори
До Б.Т преди 8 години
Да, прав си! Само че катаджиите по принцип гледат да те прецакат и ако имаш незалепена винетка , но я покажеш те пак се опитват да ти пишат 300 лева акт! И ако си един от бг Стадото и не напишеш възражения или си премълчиш ще платиш акта!Много хора са цакали така! Затова трябва да сме сплотени и да си премигваме при наличие на рекетьори в униформа на пътя!
8
2
 
47
 
! Отговори
ЧОВЕК преди 8 години
ТЯ ПОЛИЦИЯТА, АКО СИ СВЪРШИ РАБОТАТА НЯМА ДА ИМА ПРОБЛЕМИ. КРАДЦИТЕ ЛЕСНО МОГАТ ДА СЕ ХВАНАТ С ТЕЗИ ВИНЕТКИ - И ГЛОБА 5000 ЛВ.
7
2
 
62
 
! Отговори
Германец от Грман преди 8 години
в Шверцария при минимална заплата от 4000 франка винетката струва 40 франка, тоест 1%, когато в БГ стане 3,80 лв. никой няма да ги краде..........
6
1
 
19
 
! Отговори
Уроди преди 8 години
Кажи им *** и повече не ги обиждай....нещастни ***
5
4
 
58
 
! Отговори
бай Петко преди 8 години
За тези посегателства вина има и телевизията, която показа как се краде и тези , които не знаеха се досетиха, че и така може да стане. За това органите на КАТ да изискват и отрязъците от стикерите, които трябва да се съхраняват от собствениците. При липса на такъв отрязък да се налагат глоби равносилни на липса на винетка.
4
18
 
25
 
! Отговори
ivan преди 8 години
И как точно им важат тези парчета без втората част на стикера и касовата бележка ?Това си е поръчково от където и да го погледнеж .. както палежите преди години
3
22
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Местя! От единия крачол в другия.
2
3
 
90
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 8 години
Свинетка е виновна !Ако винетките си бяха на старите цени, такива кражби нямаше да има.А, че пътищата ще си останат същите - с дупки, кратери и вулкани, в това не се съмнявайте изобщо.Свитенка, Тиквата и сие нямат наяждане !!!
1
1
 
72
 
! Отговори
Б.Т преди 8 години
Закона не предвижда 300лв. глоба, ако вече си купил винетка, а 20лв., че не е залепена, това са две различни неща и два различни члена от ЗДвП.