Бум на кражбите на винетки, режат ги с ъглошлайф!

Полицията регистрира досега близо 100 посегателства
Обновена: 5 фев 2016 09:43 | 5 фев 2016 09:14,
209
Бум на кражбите на винетки, режат ги с ъглошлайф!
Снимка: Bulphoto, архив

Три автомобила, оставени на паркинг в курорта Хисаря, осъмнаха с нарязани предни стъкла и задигнати винетки. Вандалските кражби са извършени в нощта срещу сряда, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Пловдив.

Извършени са над 60 посегателства на стикери от началото на годината в София и Пловдив. В страната броят им наближава 100, съобщава "Труд".

Бумът на кражбите е резултат от увеличената с 44% цена на винетките за 2016 г. От понеделник тази седмица влезе в сила по-скъпата лепенка и за всички шофьори, които са имали от старите годишни винетки.

"В момента извънградските пътувания не са много. Най-голямата вълна от обири на винетки се очаква около 3 март, когато има 4 почивни дни и хората ще тръгнат по родните си места, на курорт или в чужбина", обясниха криминалисти.

Изпочупените три автомобила в Хисаря са били на туристи, оставени на паркинг пред санаториума на Министерството на отбраната. Крадците рязали стъклата с ъглошлайф.

Законът за движение по пътищата наказва с 300 лв. глоба всеки, който не е залепил винетен стикер на предното стъкло, дори и вече да си го е купил.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
5
 
5
 
! Отговори
SA преди 8 години
Е може ли тоя крадлив народ и да е *** в същото време-ами като ви ги крадат ги лепете с нещо за стъклото бе!!Я с плюнка,я с крем за ръце!!***!
38
1
 
35
 
! Отговори
Вел преди 8 години
" А помислили за фирмата която ги печата, че ще остане без работа."Ааа няма страшно сега Борисов ни е подготвил смяна на личните карти , така че няма да остане без работа! Като гушне милионите, след 2,3 години пак ще измислят нещо!
37
2
 
8
 
! Отговори
две в едно+още нещо преди 8 години
КУПУВАШ ЪГЛОШЛАИФ ПОЛУЧАВАШ ВИНЕТКА ПЪК МОЖЕ И ДЖАНТИ С НОВИ ГУМИ ФЕРОДО И СПИРАЧНИ ДИСКОВЕ:))
36
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нещата в БГ. седят по следният начин: Например Лилето има трети братовчед или познат, който има печатница, тази печатница е направена само и единствено за да поеме "обществена поръчка" за милиони левове... ей затова няма да имаме електронни винетки като в белят свят и ще режат стъкла, защото Лилето трябва да дебелее, а братовчед и да богатее. Всички герои в историята са измислени и всяко съвпадение е тотално случайно...
35
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Цитирам един добър човек: "Как се разлепя ?? Ами много лесно! Ти сменял ли си счупено стъкло? Като сменяш стъкло , момчетата от фирмата ти свалят и всички стикери и ти ги слагат на новото все едно никога не са пипани! Аз също сам съм махал винетка по много *** начин !Един чайник доста гореща вода , гъбичка, топя гъбичката и държа на стъклото от външната страна , играя си 7,8 минути и тя направо си се отлепя без проблем!"
34
0
 
19
 
! Отговори
Ф.С.В преди 8 години
Сега тези потърпевши собственици на винетки - какво ще правят ? Дали застрахователите ще им платят предното стъкло? а дали не трябва да си купят нова винетка ? 100 лв винетка и 200 лв предно стъкло - 300 лв им е добавката към екскурзията - а после )) до следващата екскурзия ще имат aвтомобил -- или казано --Made in BG --- EASY TO FIND
33
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всеки който подкрепя правителствената агресия, трябва да бъде наказан. Дори да не му се краде винетката на такъв, поне трябва стъклото му да се счупи с камък, тухла, каквото има. С приятели вече се състезаваме и си броим помиите, дето са си купили винетка като фрагове. Защо не ни пишат в статистиката не знам, сигурно кражбите са повече, но и това е добре. Предателите трябва да страдат.
32
18
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Някой може ли да ми обясни като се изрежи стъклото после какво правим. Как се сваля винетката от парчето стъкло без да се развали и да се постави на друга кола.
31
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Работя в магазин за железария и инструменти. В началото на януари в магазина влезе Иван Костов и си купи два ъглошлайфа. Запомних го, защото по това време на годината нямаме много клиенти, малко хора имат тен през зимата и говореше със специфично "р" - наричаше ъглошлайфа "ррракета". Не знам дали това има нещо общо с новината, но реших да го споделя!
30
0
 
20
 
! Отговори
до предния преди 8 години
съгласен, но така ще секне потока пари към печатницата на един политик( забравих името му) говорим за милиони. там се печатат и други подобни стикери
29
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименА помислили за фирмата която ги печата, че ще остане без работа.
28
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Необходимо ле е? Не е необходимо, но тогава печатницата за стикери и холограми на другаря депутат в квартал полигона няма да прибере едни пари.
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ъглошлайф, друг път. Ето това нещо реже стъкло без проблем e-victorinox.bg/product/47/rescue-tool.html . Имам го, тествал сам го, но виж да сваля винетка не ми е идвало на ум.
26
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мой е избора дали ще си харча парите в Кауфланд или за винетка. За увеличение на данъци, народните измамници депутатски трябва да се допитат до народа или да го обявят още в предизборната си кампания. Не са го направили, т.е. мамят. Във всяка нормална държава ще има масов протест против подобни подходи и това е пътят към прогреса. А у нас, за съжаление, винаги има твърде много сганн, която бойкотира протестите, плаща си като поп и така вреди на всички. Такива като василев вредят на целия народ!
25
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Може би , ако беше разрешено да се гърми по такива, нещата щяха да са по-други. Щото едно такова ...но с ъглошлайф ти взема не само винетката, то ти поврежда стъклото, заедно със стикерите за техн. преглед и Гр. отговорност.
24
5
 
3
 
! Отговори
счети преди 8 години
А да не би да се маскира "доброзорна смяна на автостъкло" с уж кражба на м/инетка? Щот не виждам особена логика иначе, колкото и да е скъп самия стикер..
23
0
 
41
 
! Отговори
до №22 преди 8 години
Необходимо е, за да може една конкретна печатница да вземе поръчка за милиони...
22
0
 
45
 
! Отговори
пепе преди 8 години
Дори в Румъния винетката от години е електронна. Плащаш си и ти регистрират номера. Лесно и елементарно!!!
21
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
оии ама то и на 6 май ще се почива 5 дена забравих мисбих че за уважаемите държавници 3 март е последната им почивка
20
0
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Необходимо ли е според вас да има въобще винетни стикери и да си кичиме колите като коледни елхи, при условие че може просто да ти издадат фискален бон и да вкарат данните на автомобила в тяхната база данни както се практикува в някой страни от ЕС?