Не спрат ли блокадите, Борисов бойкотира Брюксел

Премиерът ще отиде на границата да покаже на ЕС що за съсед имаме
Обновена: 1 мар 2016 10:09 | 27 фев 2016 12:01,
131
Не спрат ли блокадите, Борисов бойкотира Брюксел
Снимка: Facebook

В рамките на два дни не приключат ли безобразията на българо-гръцката граница, няма да отида на извънредния Европейски съвет, а на границата, за да покажа що за съсед имаме.

Още по темата
Така премиерът Бойко Борисов заплаши гръцките фермери при посещение в Сандански и региона.

"Пътувайки и бидейки на границата си дадох сметка, че имам още един инструмент и отидох да им го кажа на гърците. Досега България в Брюксел изключително много защитавала гръцките интереси като наш съсед, като се започне с всички финансови планове на ЕС и милиардите, които се изляха в Гърция, за да се спаси държавата", заяви Борисов и допълни, че помагал на всички премиери на южната ни съседка, независимо дали са били леви или десни.

Най-големият ни проблем с трафика е свързан с Гърция, посочи Борисов. "Месец вече тормозят България и започвам да мисля, че това е насочено срещу България. Ще използвам правото си на вето на 7-ми на извънредния Европейски съвет, просто няма да отида. Ще отида на границата, аз да привлека вниманието на всички европейски колеги – що за съсед имаме", заяви министър-председателят.

Премиерът бе категоричен, че гърците имат няколко дни, в които да обмислят ситуацията. "Това последно ми дойде като идея, което можем да направим за нашите превозвачи и шофьори", посочи Борисов.

"Специално искам да благодаря на министър Московски, който положи огромни усилия. Предал съм на външния министър Даниел Митов да се свърже с ЕК и с Европейския съвет и да им каже, че ние не можем да обсъждаме каквито и да било теми, свързани с Гърция, ако пунктовете ни бъдат блокирани", заяви министър-председателят. Борисов заяви също ,че силно впечатление му е направило това, че преминавайки гръцката граница, единственото , което е видял, са били само трактори, без нито един шофьор.

Премиерът коментира и новосъздадената комисия, проверяваща намеса на Турция и Русия в България. По думите му няма да излезе нищо добро от нея. "От тази комисия няма да произлезе нищо добро, освен да влоши отношенията ни с Русия и Турция. Неслучайно реакциите и от двете страни са много остри и то в момент, в който в ЕС търсим с Турция някакъв вариант за справяне с мигрантската вълна", заяви Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
2
 
15
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 8 години
Абе Гърците са производители !Българите ТЪРГОВЦИ ?Кви компенсациииииииииииии за търгоци от ЕВРОПА ?ГЕРБ - кво произведохте ?АСФАЛТА ЛИ ?
36
5
 
15
 
! Отговори
ПР преди 8 години
ГЪРЦИТЕ ОТ СНОЩИ СИ ПРИБИРАТ ТЕХНИКАТА БОКО ДНЕС ПЪРВА КИПРА ТАМ ДА КАЖЕ АЗ ,ТИ АМА СЛЕД ДЪЖ КАЧУЛКА ,АМАН ОТ СЕЛСКИ НОМЕРА
35
2
 
14
 
! Отговори
до 42 преди 8 години
До АнонименМоже и нашата държава да не изпреварва Гърция, обаче това не значи, че не трябва да си отстояваме националните интереси. Което прави Бойко в случая. Гръцките търговци с тези блокади нанасят удар над икономиката ни и освен това мрънкат пред Европа за компенсации, защото били в криза. А компенсации за българските търговци???? има ли от Брюксел.
34
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Боко опрай България и почна Гърция !!!!
33
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бойче - техните фермери с бентлита ли са ?
32
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Боцка - осиновявай ги , да станат Българи , нали наща държава с твойто управление изпреварва Гърция !
31
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Блокадата на българо-гръцката граница от гръцка страна несъмнено се осъществява с мълчаливото съгласие на гръцкото правителство. Тя обаче е дело на гръцки фермери. Що се отнася до блокадата на същата граница от българска страна, все повече става ясно, че тя се осъществява по инициатива и под ръководството на българското правителство.
30
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бойко - предложи им да работат за тебе , ти ще им даваш хубави заплати !
29
0
 
11
 
! Отговори
123 преди 8 години
До АнонименХА ХА ХА ,НЕ ПЛАШИ КУЧЕ С МРЪВКА!СИРИЙЦИТЕ НЕ ЩАТ И ДА ЧУЯТ ДА ОСТАНАТ В АБСУРДИСТАН!
28
3
 
16
 
! Отговори
Кожогризец ООД преди 8 години
И да отиде, и да не отиде - все тая. Никой не признава България за нищо. До там сме се докарали. Вместо Бочко да защити интересите на страната и в Брюксел, и пред Ципрас, той с плачлив глас обяснява на парламентарния контрол как бил безсилен.
27
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
супер Бойко м да !
26
6
 
6
 
! Отговори
стрАХИЛ преди 8 години
Давай Бойче! Покази им на гърчулята кой командва парада!
25
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
а бе барато стига с тоа жобен тенис ше трошиш топките бе!
24
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДРЕМЕ МУ НА БРЮКСЕЛ ЗА ПО ФАЛИРАЛАТА И ОТ ГЪРЦИЯ БЪЛГАРИЯ...ЧЕ И ЗА НЯКАКВА СИ МУТРА!
23
0
 
17
 
! Отговори
упорит профан преди 8 години
Сега ако имахме армия Баце можеше да обяви война на Гърция и да превземем Солун!
22
9
 
10
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Прав е Борисов. Не си кривете душите и признайте, че примиера ни е прав. Просто показа твърда ръка срещу манипулаторите-търговци от Гърция, които действат против българските търговци и българската икономика - а вие пюете.щАко Бойко не се беше обадил щяхте да плюете и да мрънкате - ама защо никой депутат не протестира срещу противо-българските действия на Гърция.
21
2
 
5
 
! Отговори
ХХХ преди 8 години
Добре де не може ли да влязат наши фермери и да се пробват с гурчулята кой кого ? То е ясно кой кого ще изтупа като брашнян чувал де ама .....май това е решението !
20
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
AGA BOIKO,AKO PODKREPISH TURZIA SRESHTU RUSIA,NIE TURZITE SHTE GLASUVAME ZA GERB.
19
2
 
8
 
! Отговори
Стратегия преди 8 години
Гърция когато фалира за пореден път най-после да си вземем плажовете в Северна Гърция обратно. 2 танка 1 МИГ ще ни стигнат срещу тракторите.
18
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
България е окупирана и капитура пред спрели трактори... за какво говорим оттук нататък???