Не спрат ли блокадите, Борисов бойкотира Брюксел

Премиерът ще отиде на границата да покаже на ЕС що за съсед имаме
Обновена: 1 мар 2016 10:09 | 27 фев 2016 12:01,
131
Не спрат ли блокадите, Борисов бойкотира Брюксел
Снимка: Facebook

В рамките на два дни не приключат ли безобразията на българо-гръцката граница, няма да отида на извънредния Европейски съвет, а на границата, за да покажа що за съсед имаме.

Още по темата
Така премиерът Бойко Борисов заплаши гръцките фермери при посещение в Сандански и региона.

"Пътувайки и бидейки на границата си дадох сметка, че имам още един инструмент и отидох да им го кажа на гърците. Досега България в Брюксел изключително много защитавала гръцките интереси като наш съсед, като се започне с всички финансови планове на ЕС и милиардите, които се изляха в Гърция, за да се спаси държавата", заяви Борисов и допълни, че помагал на всички премиери на южната ни съседка, независимо дали са били леви или десни.

Най-големият ни проблем с трафика е свързан с Гърция, посочи Борисов. "Месец вече тормозят България и започвам да мисля, че това е насочено срещу България. Ще използвам правото си на вето на 7-ми на извънредния Европейски съвет, просто няма да отида. Ще отида на границата, аз да привлека вниманието на всички европейски колеги – що за съсед имаме", заяви министър-председателят.

Премиерът бе категоричен, че гърците имат няколко дни, в които да обмислят ситуацията. "Това последно ми дойде като идея, което можем да направим за нашите превозвачи и шофьори", посочи Борисов.

"Специално искам да благодаря на министър Московски, който положи огромни усилия. Предал съм на външния министър Даниел Митов да се свърже с ЕК и с Европейския съвет и да им каже, че ние не можем да обсъждаме каквито и да било теми, свързани с Гърция, ако пунктовете ни бъдат блокирани", заяви министър-председателят. Борисов заяви също ,че силно впечатление му е направило това, че преминавайки гръцката граница, единственото , което е видял, са били само трактори, без нито един шофьор.

Премиерът коментира и новосъздадената комисия, проверяваща намеса на Турция и Русия в България. По думите му няма да излезе нищо добро от нея. "От тази комисия няма да произлезе нищо добро, освен да влоши отношенията ни с Русия и Турция. Неслучайно реакциите и от двете страни са много остри и то в момент, в който в ЕС търсим с Турция някакъв вариант за справяне с мигрантската вълна", заяви Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Баце, що не взе метлата дето ти я подариха чистачките ?! Само да кихнеш веднъж и един замах с метлата и сите трактори ще ги запокитиш в Егейско море !
16
6
 
12
 
! Отговори
Кралят Слънце на БГ преди 8 години
Давай Боко!!! Бой по гърчолята нагли
15
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Остави ги блокадите,оправисе със КТБ.Конфискуваии всичко на Делен Пеевски и Доган.
14
2
 
18
 
! Отговори
Георги преди 8 години
До 14, Не "като се направи нещо добро", а " Тиквата като направи нещо добро" .Усещаш ли разликата. Вълка като застане със стиска свежа трева до кошарата и ме побиват тръпки. Каквото и да направи този престъпник (освен ако не си признае и доброволно влезе в затвора), все ще го плюя
13
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Явно много сме изпростели. Като се направи нещо лошо - плюене, като се прави нещо добро - пак плюене. Май важното е да се плюе, без значение кой какво прави?
12
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
България е пълноправен член на ЕС и ина право да блокира всички решения на ЕС. Щом гърците искат така, никакви помощи вече за тях.
11
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"ЕС и ЕК кога се бръснели за нещо нашио премиерот или пръзидентин,та сега ще скочат заради Б.Б. срещу гръците?По скоро ще го викнат на пореден инструктаж нашио у Брюксел,та да му обяснат разликата между него и Ципурата,та като се върне да дуднье за солидарност с гръците и ЕС и че България е за пример,защото е единствената държава в ЕС готова да пренебрегне националния си икономически интерес заради сащ,турците,меркел,гръците и т.н.,но за сметка на това пък сме първи по бедност в ЕС и Евразия."
10
5
 
28
 
! Отговори
ПАРТИЯ = МАФИЯ преди 8 години
Тикво, ако беше направен коридор 79, който да е транспортен път и за други превозвачи, сега щеше да има по-голям натиск от всякъде към Гърция. Крадливото и престъпно управление за тия 26 години, Тикво проста, е причина да сме в нещо като изолация и да не ни бръснат за слива никъде и да сме ненужни. Сега ходи и бойкотирай !?
9
7
 
24
 
! Отговори
Георги преди 8 години
Между другото, прави ли ви впечатление , че Тиквата от една седмица е наметнал овчата кожа. Не ви ли мирише на старт на предизборна кампания за предсрочни избори?Да дръпне едни гърди, да метне оставка и да изненада другите неподготвени?
8
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Умно решение, напълно го подкрепям.
7
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да бе да ще бойкотире?! А като ти скръцне мути със зъби веднага ще си сложи наколенките.
6
4
 
15
 
! Отговори
Ивсинамангистия преди 8 години
Давай Бойко, спретни им един БОЙКОт! Ти си човека. Нащу слънци и надежда за прусперитет.
5
1
 
11
 
! Отговори
Осман преди 8 години
Турция направо затвори границата с Гърция още преди една седмица.
4
3
 
31
 
! Отговори
ееееееееее преди 8 години
и как по точно ще бойкотира като от него не зависи нищо
3
3
 
22
 
! Отговори
хм преди 8 години
селски бек
2
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво Тикво. Едно умно твое изказване. Евелата, че поне веднъж реши да вземеш страната на България.
1
3
 
23
 
! Отговори
Георги преди 8 години
Ти нали беше изчерпил политическите стъпки бе Тиква